iPon Hírek

CF, SD, SDXC és SDHC memóriakártya-dömping

Dátum | 2010. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A memóriakártyák piacán rengeteg újdonság jelent meg, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb terméket az új SD, SDHC, CF vagy akár SDXC formátumú egységek közül.

Profi kártyák profiknak a Lexartól

A Lexar Media egy kisebb frissítést eszközölt termékpalettáján: a gyártó egy professzionális felhasználóknak szánt, 300x-os sebességű 32 GB-os, valamint egy 233x-os sebességű 32 GB-os és 16 GB-os CompactFlash memóriakártyát jelentett be. A profi adattárolók mellett 133x-os sebességindexszel rendelkező SDHC memóriakártyákkal is kedveskedik a felhasználóknak.


A professzionális CompactFlash memóriakártyák a profi fotósokat veszik célba, akik DSLR, azaz digitális tükörreflexes fényképezőgépeikhez mindig a lehető leggyorsabb megoldást keresik annak érdekében, hogy a nagyfelbontású képekből álló sorozatfelvételek rögzítése a lehető leghamarabb megtörténjen, így a fényképezőgépet szinte folyamatosan használhatják, nem kell folyton várniuk az írási folyamat befejezésére.

A 300x-os, 233x-os és 133x-os sebességindexekkel rendelkező termékek sorrendben 45 MB/s-os, 35 MB/s-os és 20 MB/s-os folyamatos írási sebességet kínálnak. A memóriakártyákra a gyártó élettartam-garanciát vállal és lehetőséget biztosít az Image Rescue 4 névre keresztelt alkalmazás ingyenes letöltésére is. Az újdonságok az elkövetkező hetek folyamán kerülnek az üzletek polcaira, áraik egyelőre nem ismertek.

A Kingmax vízálló memóriakártyát is kínál

A Kingmax szintén gyors és nagykapacitású memóriakártyákat kínál és szintén a profi fotósokat veszi célba. A gyártó új, 32 GB-os memóriakártyákból álló sorozatának két tagja Class 10-es minősítéssel rendelkezik, azaz 20 MB/s-os folyamatos írási sebességet kínálnak. A kártyák az SD 2.0-s szabványra épülnek, 2,7V és 3,6V közötti feszültséggel üzemelnek és mindössze 2 grammos súllyal bírnak.


A termékek között mindössze annyi a különbség, hogy a WaterProof jelzéssel ellátott verzió vízálló borítást kapott, ami megvédi a memóriakártyát, illetve a rajta tárolt adatokat, ha véletlenül vízbe ejtenénk. Ezek a termékek is heteken belül forgalomba kerülnek, de áruk sajnos nem ismert.

Jönnek a Sony első SD és SDHC memóriakártyái

A Sony sem akar kimaradni a sorból: a gyártó azután, hogy évekig népszerűsítette MemoryStick memóriakártya formátumát, most úgy döntött, hogy piacra dobja saját SecureDigital memóriakártyáit. A gyártó kínálatában mostantól összesen ötféle SD/SDHC memóriakártya és háromféle microSD/SDHC megoldás lesz jelen.

A 2 GB-os microSD memóriakártya kivételével az összes adattároló Class 4-es minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy minimum 4 MB/s-os folyamatos írási sebességet garantálnak, ami az átlagos fényképezőgépekhez, pont elég.

Az újdonságok még ebben a hónapban megjelenhetnek az üzletek polcain. A 2 GB-os SD é/micro SDHCs a 2 GB-os , adapterrel is ellátott microSD memóriakártya 14,99 dollárba kerül majd, a 4 GB-os SDHC modellekért 29,99 dollárt, míg a 8 GB-os SDHC/micro SDHC verziókért 44,99 dollárt kér el a gyártó. A 16 GB-os és 32 GB-os modellekből csak sima SDHC változat készül, ezek sorrendben 79,99 és 159,99 dollárért lesznek elérhetőek.

Érkeznek a Panasonic első SDXC memóriakártyái

A Panasonic a többiekkel ellentétben nem SD, SDHC vagy CF memóriakártyákkal, hanem SDXC egységekkel jelentkezik. A Secure Digital eXtended Capacity típusú egységek 48 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínálnak és a LUMIX DMC-GF1-es digitális fényképezőgéppel használhatjuk őket. Az SDXC memóriakártyák már az SD 3.0-s szabvány köré épülnek és rendelkeznek a Super Intelligent Controller névre keresztelt elektronikával, ami megelőzi az adatok sérülését és így az adatvesztést is. A Class 10-es sebességosztályba tartozó újdonságok 22 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebességet kínálnak.


A Panasonic 48 GB-os és 64 GB-os SDXC memóriakártyái jövő hónaptól kezdve lesznek elérhetőek világszerte, az egységek sorrendben 450 dolláros, illetve 600 dolláros ajánlott végelhasználói árral büszkélkednek, ami igen borsos.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!