iPon Hírek

Channel 4 iraki drámája

Dátum | 2007. 04. 04.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A BBC 4-es csatornája drámát költ az Iránnal kapcsolatos aggodalmakból. A Channel 4 elmondta, hogy azon gondolkodik, hogy elhalasztja az Irakban szolgáló brit katonákról szóló drámát, mivel az Egyesült Királyság 15 Iránban elfoglalt brit katona szabadon engedéséről tárgyal.

A „Mark of Cain” című műsor, amelyet e hét csütörtökétől tűztek volna a televízió műsorára többek között azt mutatja be, ahogy brit katonák iraki foglyokat aláznak meg.

Ám az elfogott katonák családja, valamint a katonai felső vezetők aggodalmukat fejezték ki a műsor időzítésével kapcsolatban. A Channel 4 elmondta, hogy felülvizsgálja a műsor sugárzásának időpontját, ám nincs meggyőződve arról, hogy a dráma befolyással bírna a tárgyalásokra.


A film három olyan brit katona esetén alapul, akiket iraki civilek megbecstelenítéséért ítéltek el Bread Basket-ben (Bászrában) 2003 májusában.

Robin Air, akinek a fia Chris Air a királyi csapatoknál szolgál, és akit jelenleg két társával együtt tartanak fogva Iránban, arról számolt be a Daily Telegraph-nak, hogy nem ért egyet azzal, hogy a Channel 4 ilyen programot közvetít. ”Felháborítónak találnám, ha ez a televíziós műsor esetleg negatív hatással lenne a jelenleg zajkló diplomáciai tárgyalásokra” - mondta. – „Ez legalábbis felelőtlen cselekedet lenne részükről."

Az ő véleményét képviseli Major General Patrick Cordingley is, aki Nagy-Britannia Hetedik Fegyvers Brigádját - más néven a hírhedt Sivatagi Patkányokat - vezette a legutóbbi Öbölháborúban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.04. 14:32
A BBC 4-es csatornája drámát költ az Iránnal kapcsolatos ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!