iPon Hírek

Cherry MX Yellow kapcsoló: Vigyázat, hamisítvány!

Dátum | 2016. 08. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cherry billentyűzet mechanikái óriási népszerűségnek és elismertségnek örvendhetnek manapság, de ez nem is csoda, hisz a cég Cherry MX sorozatú kapcsolói remek tulajdonságokkal rendelkeznek és sokféle igényhez passzolnak. A kapcsolók és a köréjük épülő termékek tehát meglehetősen sikeresek, márpedig a sikeres termékeket és ötleteket elég gyakran szokták mások lemásolni annak reményében, hogy általuk majd busás anyagi haszonhoz jutnak.
A jelek szerint ez a helyzet a Cherry MX Yellow fantázianévre hallgató kapcsolók esetében is, amelyek egyes külföldi webáruházban alkatrész formájában éppúgy beszerezhetőek, mint különböző billentyűzetek fő alkotóelemeként. A Cherry MX Yellow név körül eddig óriási volt a bizonytalanság, ugyanis a gyanakvóbbak csak sejthették, hogy nem a Cherry által tervezett és gyártott kapcsolókról van szó. Aki vette a fáradtságot, és a gyártó weboldalán is körülnézett, láthatta, hogy Cherry MX Yellow kapcsolók nincsenek a felsorolásban, így azonnal rájöhetett, hogy csak csalásról lehet szó. A Cherry MX Yellow kapcsolókról még "WiKi" oldal is született, igaz, ott azért megjegyzik, hogy a kapcsolók eredete ismeretlen. A Cherry MX Yellow kapcsolókról 2014 vége felé fórumtéma is született, úgyhogy a jelenség nem új keletű.
A Cherry közleményben hívta fel rá a figyelmet, hogy soha nem készült Cherry MX Yellow típusú mechanikus kapcsoló, és egyelőre nincs is szándék hasonló típusú termék bejelentésére és piacra dobására. Szerintük az, hogy a Cherry MX Yellow kapcsolók nagyon hasonlítanak a Cherry MX sorozat egyéb tagjaira, annak eredménye lehet, hogy maga a ház tényleg valamelyik Cherry MX kapcsolóé, valószínűleg az MX Black modellé, de a mechanika már ismeretlen eredetű. A Cherry szerint ezek a kapcsolók hamisított mechanikát tartalmaznak, a név alkalmazása pedig egyetlen célt szolgál: a hamisítók eladásainak és bevételeinek növelését. Egyszóval a Cherry MX Yellow kapcsolóktól, illetve a velük felszerelt billentyűzetektől érdemes óvakodni, hiszen hamisak, így sem strapabíróság, sem minőség terén nem hozhatják a Cherry MX által képviselt szintet. Az pedig már csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy egy efféle eset után aligha van esély arra, hogy a Cherry MX a későbbiekben tényleg használni fogja a Yellow elnevezést, hisz bizonytalanságot szülne, az pedig nem lehet cél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Flegeton
2016.08.11. 19:54
Cherry csak azt felejti el, hogy régen is gyártott mechanikus kapcsolókat. Asszem annak MY volt a neve és kompatibilisek a mostani keykapokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.12. 11:01
és ez most kit érdekel? vagy hogy jön ide?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas... Flege...
2016.08.14. 19:54
Wut?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!