iPon Hírek

Chipgyártót venne az Oracle

Dátum | 2010. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Larry Elison, az Oracle vezére beharangozta: komolyan fontolgatják annak a lehetőségét, hogy felvásároljanak egy chipgyártó vállalatot a pozíciójuk megerősítése (jelenleg a harmadik legnagyobb szoftvergyártónak számítanak világszinten) és a hosszú távú céljaik biztosítása érdekében.

A közelmúltban a Sunt vásárolták fel 7,4 milliárd dollár ellenében - mivel azonban egyelőre csak közkeletű x86-os processzorokkal dolgozhatnak, így egyre nehezebb versenyképesnek maradniuk a vetélytársaikkal szemben a szerverpiac csúcsán. Logikus lenne tehát a chipgyártó-vásárlás.

Annál is inkább, hogy adott a stabil anyagi háttér is: a vállalat az idei év során 25%-os emelkedést könyvelhetett el a szoftver-eladásai terén, messze felülmúlva a várakozásokat - a következő költségvetési év során pedig további 4 milliárd dollárt fektetnek majd kutatás-fejlesztésbe.

Ellison azt egyelőre nem árulta el, hogy kinéztek-e már maguknak egy leendő alanyt, de várhatóan rövidesen ez is kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. berner
2010.09.29. 11:14
ezt nem értem, minek neki gyártó? Intel, vagy a lényegesen kisebb tsmc szerződés és had mennyen a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hakosh2
2010.09.29. 16:54
Talán, hogy olcsón tudjanak vasat gyártani az enterprise szoftvereik alá. Ha úgy gondolja Larry Elison, hogy megérné nekik ezért egy egész gyártót megvenni, akkor biztos úgy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!