iPon Hírek

Chrome 5 béta gyors JavaScript motorral

Dátum | 2010. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google elkészült Chrome webböngészőjének legújabb generációjával, amely már az ötös verziószámot viseli. A Chrome 5 béta az előző generációs megoldásoknál gyorsabb JavaScript kezelést kínál: a gyártó állítása szerint a szoftver nem kevesebb, mint 30-35%-kal jobb JavaScript teljesítményre képes, mint elődje.

Hogy mennyit fejlődött a Chrome a legelső béta verziójának megjelenése óta? Rengeteget. A Chrome 5 béta a V8-as és SunSpider tesztekben 213%-kal és 305%-kal ér el jobb eredményt, mint a legelső Chrome béta, ami azért eléggé látványos javulás, főleg, ha azt nézzük, hogy mindezt kevesebb, mint két év alatt sikerült elérni.

Rendhagyó "sebesség" tesztek Google-módra
 


Természetesen a friss Chrome béta nem csak sebesség tekintetében kínál újdonságot a felhasználók számára. A böngésző továbbfejlesztett szinkronizációs képességekkel érkezik, így most már nem csak a könyvjelzőket, de a különböző beállításokat is szinkronba hozhatjuk különböző gépeken. A Chrome renderelő motorja HTML5 Geolocation API, App Cache, web sockets és fájl drag&drop támogatással is büszkélkedik, utóbbit a Gmail kezelőfelületén használhatjuk ki. Természetesen a listáról a beépített Adobe Flash Player sem hiányzik, amelyet ezentúl nem kell külön pluginként letölteni, ugyanis az a böngészőbe építve érkezik és automatikusan frissül.

A Chrome 5 béta változata Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra egyaránt elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. MartonRoby
2010.05.06. 17:10
Betegek

Na ezért használok én Chrome-ot, amióta kijött. Eleinte volt csak nagy gondja, mikor még nem támogatta a tanúsítványokat, de azóta én csak ezt használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Mindig le szoktam tesztelni a legújabb böngészőket: Chrome-ot, Operát, Firefoxot, IE9 Preview-et.
És szinte mindig a Chrome nyeri meg a teszteket. HTML 5 támogatásban, sunspider-ben, acidtest-ben valamint a Futuremark Peacekeeper tesztjében is veri a többit. Egyedül az új IE többszálon feldolgozó JavaScript motorja fogott ki rajta. De az egy speciális IE teszt oldalon volt.

Szóval hajrá Google!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Joachim21
2010.05.06. 17:57
Nálam is Chrome a nyerő, remélem hamarosan nem csak beta lesz az 5-ös, ezeket nem szívesen telepítem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zsolt.tarc...
2010.05.07. 10:51
Google a legjobb! Minőség mindennek felett! Have fun and work hard! A beteg Microsoft, Apple és médiacégek összefoghatnak a Google ellen akkor is támogatni fogom. Nem véletlenül nőtt ilyen nagyra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. spidey2
2010.05.08. 11:02
Joachim21: előbb utóbb átkerül minden verzió a stabil kiadásba
viszont nyugodtan használhatod a bétát, semmi gond nincs vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kingkong
2010.05.10. 23:24
Nekem csak annyi bajom van a böngészőkkel, hogy nem lehet lementeni az oldalhoz tartozó jelszavakat. És mi van ha ujratelepitem a windowst?? Amúgy operás vagyok, nekem bejön, de a chrome sem rossz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!