iPon Hírek

Chrome alkalmazások immár Mac OS X-re is

Dátum | 2013. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google örömmel jelentette be, hogy a Chrome alkalmazások mostantól Mac OS X alatt is elérhetőek lesznek. A vállalat asztali Chrome alkalmazásai szeptemberben indultak hódító útjukra és első körben csak Chrome OS-re, illetve Windowsra voltak elérhetőek. A szóban forgó Chrome alkalmazások olyanok, mint a különálló mobil alkalmazások, csak nem a mobil eszközöket, hanem az asztali számítógépeket veszik célba. Az említett programokat mostantól a Mac OS X operációs rendszert futtató Apple számítógépeken is elérhetik a felhasználók, ehhez csak a Chrome Internetes Áruházba, azon belül is a "For Your Desktop / Asztali használatra" nevű részlegre, azaz az asztali alkalmazásokat felvonultató virtuális áruházba kell ellátogatniuk.
Így néz ki az immár Mac alól is elérhető Chrome App Store
Így néz ki az immár Mac alól is elérhető Chrome App Store
A letöltött alkalmazások a Chrome App Launcher segítségével indíthatóak el, méghozzá a Dock-ról. A Chrome App Launcher beszerzésével szerencsére nem kell bajlódniuk a felhasználóknak, az ugyanis minden letöltött asztali Chrome alkalmazáshoz jár. Ezek a szoftverek többnyire hasznos segédprogramoknak tekinthetőek, amelyek rendszerint offline módon futnak, azaz nem igényelnek aktív internetkapcsolatot.

A Google Chrome Blog az új alkalmazások közül példaként ki is emelt néhány érdekesebbet. A kínálatban jelen van a WeVideoNext szoftver, amivel videókat szerkeszthetünk, a Smartsheet-nek köszönhetően pedig a projektmenedzsment válik egyszerűbbé. A szoftveráruházban még alapvető funkciókat kínáló DJ program is jelen van, ami az Until AM nevet kapta. A szoftveráruház repertoárja az elkövetkező időszakban természetesen folyamatosan bővülni fog, így mindenképpen érdemes lesz olykor-olykor visszalátogatni.
Így néz ki az Until AM DJ szoftver
Így néz ki az Until AM DJ szoftver
Bár a Chrome alkalmazások többsége offline módon üzemel, felépítésük tekintetében nagyon hasonlítanak a weblapokra, igaz, sokkal gazdagabb funkcionalitást kínálnak, hiszen olyan dolgokhoz is hozzáférnek, amelyekhez szabványos webes protokollokon keresztül nem lehet. Ezek az appok remekül beleillenek az asztali környezetbe, és az Android, iOS, illetve Windows Phone alkalmazásokhoz hasonlóan képesek a háttérben frissíteni, illetve értesítéseket is tudnak küldeni (Push Notifications). Az alkalmazások innen tölthetőek le, igaz, letöltés előtt be kell jelentkezni a Google felhasználói fiókunkba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2013.12.13. 12:45
Terjed a Google mint a pestis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kuruczrola...
2013.12.14. 14:18
OSX alatt nem használok mást csak a Safari-t. Gyors, nem zabálja az erőforrást és mindent tud amire szükségem van. Miért kellene ide Chrome a sok baromságával?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.12.14. 18:35
+1 felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!