iPon Hírek

Chrome OS: így fog kinézni?

Dátum | 2009. 08. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google erősen webközpontú operációs rendszeréről, a Chrome OS-ről néhány hete már megjelentek információmorzsák, ám a vállalat azt sikeresen titkolja, hogy a nagy port felkavart szoftver pontosan milyen kezelőfelülettel lesz ellátva. Akik esetleg lemaradtak volna korábbi Chrome OS hírünkről, itt pótolhatják a hiányosságot.


Az elmúlt idők folyamán már számtalan képet láthattunk a Chrome OS várható kinézetével kapcsolatban, ám mint kiderült, ezek a fotók bizony hamisítványnak minősülnek. Most egy újabb adag fotó érkezett, amelyek már sokkal hihetőbb dizájnterveket tartalmaznak, ám hivatalosan még tudható, hogy a Chrome OS pontosan hogyan fog kinézni. A képek alapján a szoftverablak közepén egy keret nélküli böngésző lap látható. Fölötte egy Apple-stílusú menüt helyeztek el, amelyen a Chrome, néhány Google alkalmazás és a YouTube ikonja helyezkedik el, de a sor végén egy nagyméretű keresúmezőt is találunk. A jobb alsó sarokban egy óra, egy, az akkumulátor töltöttségéről árulkodó kis ábra, valamint még egy Chrome ikon található.


A források szerint a dizájnterveket tartalmazó képek beleillenek a Google "arculatába", így az eddig megjelentek közül a mostani képek tűnnek a legelfogadhatóbbnak. A rendszer minimalista kezelőfelületével, letisztult dizájnjával és egyedi megoldásaival egyik jelenleg forgalomban lévő operációsrendszerhez sem hasonlít, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy egy-egy ilyen dizájntervet nem tart túl sokáig megalkotni, így a mostani képeket sem könyvelhetjük el hivatalosnak, legalábbis addig, amíg a Google meg nem erősíti.


A Chrome OS egyébként a következő év második felében jelenik meg és kifejezetten a netbookokon fogják használni, internet központú operációsrendszerként. A Google még az idei év folyamán kiadja majd a Chrome OS forráskódját, ha minden jól megy. Egyszóval a hivatalos bejelentés és képek már tényleg nincsenek túl messze.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. straw
2009.08.19. 09:03
Ha ez a ChromeOS tényleg ennyit fog tudni, halálra van ítélve, jó ha a piac 0,2% uralja majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Azrael
2009.08.19. 09:36
Nos ez még igencsak távol van a végleges változattól, ha egyáltalán nem kamu az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. axe
2009.08.19. 10:59
castiel... ezér nem mutatja meg hol lakok mer amit mutat várost az tőlünk 25km-re van DE nagyon érdekes...kiváncsi lennék mi lenne ha még prtom is beütném remélem még műholdképet is kapok hogy kint laptopozok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Konkii
2009.08.19. 11:22
Hát nekem is Budapest másik felét mutatja, pedig megpróbáltam minden IP címmel, ami éppen jelenleg a routerben van. (IP cím, gateway és dns szerverek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. arkman
2009.08.19. 12:50
Ezek aztán értelmes hozzászólások voltak img src= nagyon sok program telepíthető lesz r
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szabolcs19...
2009.08.19. 13:19
Hát én nem tudom, nekem a vistán se jött be hogy van felül ilyen menüsor meg Xp-re a RocketDock vagy Dox nem tudom az se hatott meg, én jobban szeretem az ikonokat!(ezért erős előítélet gyülemlett fel bennem mikor már az első képre ránéztem :mellow: )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nacsat
2009.08.19. 13:50
hehe aza a vicces hogy ez a ketyere az én p-met fel sem ismeri , amúgy az ip címed utall az ip tartományra és ez alapján SACCOLJA be azt, hogy hol laksz , és nem négyzetmiliméter pontosságra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Banzin
2009.08.19. 14:28
Mikor fogják már a menüket a monitorokhoz igazítani?
A szélesvásznú monitoroknál logikusabb lenne az oldalra helyezett menük használata. Windows legalább tudja, csak hát alapértelmezésben alul van, így mindenki ott is használja.

Az IP címekre alapuló lakhely keresést, pedig csak a fix IP-knél tudja pontosan belőni a Google. Szolgáltató függő. UPC-t utcára pontosan meghatározza, de ADSL és optikai hálózatokat használó szolgáltatóknál a törzshálózatot osztó központ helyét határozza meg. Kelet magyarországi települést a Digi hálózatában nem ismeri fel, simán Székesfehérvárra helyezi, pedig az több mint 200 km. ADSL-nél is Budapestet jelöli meg, gondolom ott van a központ.

Az ingyenes Google szolgáltatások csak azért ingyenesek, mert okosan használják a birkaszellem és marketing keverékét. Sokkal többet fizetünk a Google-nak mint azt gondolnánk. Minden kisebb-nagyobb cég, amelyik nem akar kiesni a versenyből a Google hirdetéseit választja, amik viszont sokkal drágábbak, mint azt sokan gondolnák. Sajnos a termékek, szolgáltatások árai ezeket a plusz költségeket magukba foglalják, így nem a tényleges értékét kell kifizetni, hanem a Google adóval terheltet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2009.08.19. 15:59
Castiel és vok a béna?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.08.19. 16:07
axe: Látod-látod, amit a gugli nem tud kideríteni, azt elmondod te magad. :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kihaennem
2009.08.19. 18:00
hibátlannak néz ki,!
reméljük jobb lezs mint a mostani xp netbookon mert az nagyon lassú
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2009.08.19. 19:26
móron lakok tág fogalom találd ki 20on valahányezer lakosból melyik vagyok én :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sarocker
2009.08.24. 14:45
Egyet mondok: BeOS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. arkman
2009.08.24. 15:25
És miért mondod ezt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!