iPon Hírek

Chrome OS netbookot mutat be a héten a Samsung

Dátum | 2011. 05. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Chrome OS alapú netbookokat már nagyon régóta várja a piac, de most már szerencsére nem kell sokat várni a termékekre, legalábbis a legfrissebb hírek alapján erre következtethetünk. A PCMag informátorai szerint holnap este San Francisco-ban bemutatkozhat a Samsung Chrome OS alapú netbookja, méghozzá a Google I/O fejlesztői konferenciája után az "Elsők estéje" című esemény keretén belül.

A hírek tulajdonképpen nem meglepőek, ugyanis a Google illetékesei korábbi nyilatkozataikban arról számoltak be, hogy a Chrome OS alapú netbookok valamikor az idei év közepén kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. No, de foglalkozzunk inkább hírünk főszereplőjével, a Samsung Chrome OS netbookjával.

Jelenleg annyit lehet tudni a termékről, hogy 1280 x 800 pixeles natív felbontás kínáló LCD kijelzővel érkezik, Atom N550-es processzort tartalmaz és így GMA 3150-es integrált videó vezérlővel érkezik, rendszermemóriából pedig 2GB-ot kapott. Az igazi különlegesség az, hogy az adatok tárolásáról egy Samsung SSD meghajtó gondoskodik majd, amelynek adattároló kapacitásával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk (mondjuk tekintve az operációs rendszert és a költséghatékonyságra törekvést, biztos nem lesz nagy). A kiszivárgott információk alapján a termék mobil internet kapcsolattal is rendelkezni fog, amit a Verizon biztosít.

Természetesen nem a Samsung megoldása lesz az első Chrome OS netbook, azt ugyanis a Google már hónapokkal ezelőtt bemutatta. A szóban forgó netbook Cr-48-as típusjelzést kapta anno. Ez egy fejlesztői notebook, amit csak a Chrome OS tesztprogramjában résztvevők kaphattak meg. A Samsung megoldása ezzel szemben már egy kereskedelmi forgalomba szánt termék lesz, ami  remélhetőleg dizájn tekintetében is jobban megfelel majd a felhasználók ízlésének,mint a Google Cr-48-asa.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. morgyi
2011.05.10. 10:35
SSD? Úgy látszik akkor a Samsung mégsem bízik annyira a Google felhő alapú adattárolásában?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kleinguru
2011.05.10. 11:12
Cr-48 marha jól néz ki mi a baj vele?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. stanmart
2011.05.10. 12:35
Valami háttértár mindenképp kell, gondolj bele, az oprendszert is tárolni kell valahol
Az SSD pedig logikus megoldásnak tűnik, mert a felhőzés miatt úgy se kell nagy, az SSD pedig könnyű, gyors, strapabíró. Mondjuk én úgy gondolom, hogy nálunk (?) még nem olyan fejlett a mobilnet, hogy igazán jó legyen a Chrome OS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!