iPon Hírek

Chromebook már a Sony-tól is, rendhagyó megoldással

Dátum | 2012. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Chromebookok háza táján egy ideje nagy csend honol, de a jelek szerint ezt a csendet hamarosan egy új termék megjelenése törheti meg. A Sony műhelyében elkészült egy érdekes Chromebook, amely már az US FCC tesztelőinél található.Az újdonság Chrome operációs rendszert használ és a VAIO VCC111-es típusjelzést viseli. A Sony első Chromebookja 11,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth adapterrel, 3G támogatással, SSD meghajtóval, SD memóriakártya-olvasóval, valamint két darab USB 2.0-s és egy HDMI porttal, plusz beépített webkamerával rendelkezik.Az új noteszgép tápellátásáról ez 4100 mAh-ás kapacitást kínáló akkumulátor gondoskodik.Az új Chromebook alján látható matrica szerint a központi egység szerepét egy T25-ös modell tölti be, azaz ebben az esetben nem Atom processzor, hanem az Nvidia kétmagos, Tegra 2-es SoC egysége hajtja a rendszert. Ez már csak azért is érdekesség, mert az eddig bemutatott Chromebookok mindegyike Intel Atom processzorra alapozott. Úgy tűnik, újabb front nyílik az Intel-ARM harctéren.

Sajnos a Sony egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást az újdonsággal kapcsolatban, így nem tudható, hogy a VAIO VCC111 pontosan mikor kerül forgalomba és mennyiért lehet majd hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. zvigh
2012.03.24. 17:40
Nem is tudom, egyelőre nem látom benne a fantáziát. Chrome OS? A fészbukon és twitteren való bohóckodáson, és netezésen kívül jó lesz ez valamire?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mikej95
2012.03.24. 17:56
zvigh: Igen van más haszna is, a Chrome OS segítségével egy jó VPN-nel sem tudsz anonim maradni az interneten. Ez a fő fejlesztés, sőt a fájljaid sem lesznek többé a magánéleted része, főleg, ha az OS nyújtotta titkosítást választod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2012.03.24. 19:19
@zvigh:

Sok tinilány csak erre használja a gépet, szóval ha olcsón adják ezeket akkor nekik tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noPublicFG
2012.03.24. 20:03
nemcsak tinilányok használják ezt. A laptopom én sem használom másra, csak csetelésre és internetezésre. (utazásnál filmezésre) de ennyi. Erre megfelel a Chromebook is. Mellesleg az alkaidával, vagy valami titkos szervezetel sem állok összeköttetésben, szóval nagy ívben nem érdekel a védjük meg az FBI elől az e-mailjeinket téma. És szerintem sokan vannak ezzel hasonlóképpen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zvigh
2012.03.24. 20:21
Akkor tulajdonképpen ez egy táblagép billentyűzettel. És végül is ha már táblagép, akkor inkább ez, mint egy tapicskolós iPad. Kár hogy trackpoint nincs rajta. Majd a Lenovo készít egyet, amin az is lesz, akkor már inkább az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zvigh
2012.03.24. 20:28
De ha már lenovo, akkor meg már ott tartunk árban, hogy inkább egy ultrabook, és azon futtatható minden. Méretben kb. ugyanez, még ha árban duplája, triplája is, hosszú távon jobban megéri, legalább is szerintem. Na de mindenki döntse el magának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2012.03.24. 20:33
Biztos olcsó lesz, mondjuk a sonytól ez furcsa, a képek alapján az anyaghasználat is elég gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2012.03.24. 21:12
1 biztos, jól fogja bírni akkuról, a másik nem lesz se meleg, se zajos. Azt majd egy Win8 tablet verzió kell majd csak rá. Vagy valami Linux ami felmegy ARM-re is.

noPublicFG: ennyi erőből le is mondhatunk a maradék személyiségi jogainkról, mert nem állunk kapcsolatban terrorszervezettel. Szánalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hpeter105
2012.03.25. 17:45
win8, szép lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jamborka
2012.03.26. 08:59
Miért is kellene anonimnak maradni? Ha névvel már nem meri felvállalni az adott tettét az illető akkor..... Ez a szánalmas, amikor valaki név és következmény nélkül akar bármit tenni.
Ahová annyira titkosítás kell, és a munkája igényli, biztos nem ezt fogja választani, a Facebookon, és Twitteren való trollkodásra pedig ez is tökéletes...

Miért akarja sok ember másra használni, azt ami egy adott célterületre van kitalálva /egyelőre/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!