iPon Hírek

Cities Skylines - a SimCity buktája miatt készülhetett el

Dátum | 2015. 03. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Érdekes történetről rántották le a leplet a pár hete megjelent, és azóta rendkívül sikeres Cities: Skylines készítői. A fejlesztő Colossal Order igazgatója, Mariina Hallikainen elmondta, már nagyon régen szerettek volna egy városépítős stratégiai játékot készíteni, de mivel a műfajt mindig is a SimCity uralta, így nem mertek igazából belevágni. "Mindig attól tartottunk, hogy az emberek majd egy egyszerű SimCity-másolatnak gondolják a játékunkat, és megvádolnak, hogy egy sikeres receptet próbálunk lemásolni" - nyilatkozta Hallikainen, aki szerint nem csak a stúdió hangulatára nyomta ez rá a bélyegét, de a kiadó sem hajlott túlzottan az ötletre. Főleg, hogy éppen abban az időben jelentette be az Electronic Arts, hogy 2013-ban új SimCity érkezik, így ugyan koncepciók és prototípusok készültek a Cities: Skylineshoz, de aktív fejlesztés nem zajlott. Végül ironikus módon pont a 2013-as SimCity bukása vezetett oda, hogy elindíthatták a projektet. "Amikor a SimCity 2013-at bejelentették, biztos voltam benne, hogy a Paradox sosem fog belemenni egy városépítős játék kiadásába. Aztán látták, hogy mi történt a SimCityvel, és szerintem ez segítette hozzá őket a döntéshez, hogy engedélyezzék nekünk a fejlesztést."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. m-a-r-i-u-...
2015.03.20. 12:46
Nagyon jó döntés volt, hogy mégis belevágtak Rendkívül jó játék lett és nagyon remélem, hogy még sokáig fejlesztik, bővítik. Már most rengeteg mod van hozzá nem beszélve a workshop támogatásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. m76
2015.03.20. 13:43
A kiadó látja, hogy egy bizonyos stílusú játék bukik, ezért csináltat egy olyan játékot ami megbukott.

Bullshit man már jön is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. atlaguser m76
2015.03.20. 14:32
Azért ez nem teljesen így van

A SimCity a rossz fogadtatás/kritikák/bajok ellenére sem lett anyagilag bukta, mert jóval több mint 1 millió példány ment el belőle. Viszont teljesen elvesztette a hitelét a Maxis, a SimCity név megkopott, az eladások hamar megcsappantak, egy új SimCity-re már nem kaptak ezek után engedélyt..

S ezt látta ez a kis kiadó. Látták, hogy komoly igény van egy ilyen típusú játékra, az SC-t nagyon várták a stílus rajongói, sokan meg is vették, de finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket., így egy piaci rés keletkezett..

Szóval:
A SimCity egyáltalán nem azért bukott meg, mert xy a stílusa, hanem azért, mert rosszul lett megcsinálva, de ettől még a stílus maga továbbra is népszerű, sőt a játékosok kiéhezettek egy normálisan megkreált városépítő játékra. Röhej, de tényleg nem volt semmi más dolguk, minthogy tanuljanak az új SC hibáiból, ennyi elég is lett a sikerhez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m-a-r-i-u-... atlag...
2015.03.20. 15:36
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.20. 22:53
Így van, teljesen jól látja a helyzetet atlaguser.

Ami történt, hogy a Maxis belesétált ugyanabba a pofonba amibe az MS is az Xbox one-nal.
Bejelentettek egy csomó olyan dolgot, ami hihetetlen mód megköti a játékosok kezét abban, hogy tényleg kiélhessék magukat. Tulképp hiába találtak ki minden szépet és jót, egyszerűen kevés lett, ha azt vesszük, hogy mennyi mindent limitáltak cserébe. Arról nem beszélve hogy nemes egyszerűséggel hazudtak is dolgokról.
Nem vettem meg a játékot, de eléggé követtem a témát, mert gondolkodtam rajta hogy megveszem.
A legundorítóbb volt a játékban, hogy single playerhez is online kapcsolat kellett, illetve nem támogatta az offline módot. Se hálózati partikat, mindent a neten a felhőben. Hatalmas bukta is lett, szinkronizációs hibák tömkelegével, adatveszteséggel, problémás gameplay, állandó fagyások.
Amikor megkérdezték tőlük, hogy miért nem teszik akkor single-é, akkor meg azt mondták, hogy hát nem úgy írták, aztán kiderült, hogy lehetséges lenne, de le van tiltva.
Az egész úgy nézett ki mintha last minute átálltak volna arra, hogy akkor most mindent a felhőbe és ha akarod ha nem neked muszáj lesz ott játszanod.
(Kb. pont akkora selfblama mint amit a 2k lehozott Civ:BE-vel.)
És jól mondja az úr, a Paradox jellemzően nem AAA-s szériákat termel, de masszívan jól használja ki a piaci réseket. És itt most egy viszonylag nagy rést generált a Maxis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Egzee
2015.03.25. 09:26
Fantasztikus jatek, cities xxlt is azonnal toroltem mikor kiprobaltam. Ajanlom mindenkinek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!