iPon Hírek

Civilization Online: Bemutatkozó trailer, első részletek

Dátum | 2013. 08. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Civilization is megteszi az elkerülhetetlen ugrást az MMO színpadra, de irányát tekintve nem a nemzet vs. nemzet háborúskodást vette célba. Ehelyett a játékosok egyetlen tagját adják a választott frakciójuknak, akit megszemélyesítve küzdhetnek annak felemelkedéséért. Az MMORPG.com cikke szerint 4 kultúra lesz, a játékosok pedig egymással versenyezhetnek, közben pedig szövetségre léphetnek a szomszédjaikkal. Az ArcheAge és az ArcheVille fejlesztéséért felelős XLGAMES egy procedurálisan generált nyílt világot társított a Civilization Online-hoz, a körökre osztott rendszert pedig valós idejűre cserélte. A játékosok felfedezhetik a világot, készíthetnek tárgyakat és bevethetik magukat a harcba, mint katona. Az ügyes diplomáciai képességekkel rendelkező játékosok felemelkedhetnek vezető pozíciókba is, akár még a frakció vezetőjévé is válhatnak. Építhettek épületeket, míg a komolyabb Csodák (Wonders) megalkotásához több száz játékosra lesz szükség, olyan lesz, mint egy eposzi "craft raid". A játékélmény különböző szakaszokra oszlik, számos úttal a győzelem felé (hadi, űrkutatás, stb.) minden szegmensben, hasonlóan az eredeti stratégiai játékhoz. Minden szakasznak csak 1 győztese lehet, de ettől függetlenül minden játékos továbbviheti, amit addig elért és a jutalmakat is, amiket kapott. (A rendszert egyelőre még finomítgatják.) Minden frakció semleges kapcsolatokkal kezd, de ellenségessé válhat a játékosok ténykedéseinek nyomán. Az eredeti Civilization-höz hasonlóan egyes technológiák kifejlesztése itt is új korszakba vezetheti a frakciót. Az olyan fejlesztések mint például a fegyverek, innentől kikerülnek a piacra, így elérhetőek lesznek a frakció összes játékosa számára. A kutatásokat felgyorsíthatjátok azzal ha új alapanyagokat fedeztek fel. A fejlesztők akképpen tervezik a Civilization Online-t, hogy úgy játszhassátok azt, ahogy nektek tetszik: egyedül vagy nagyon is közösségi módon. A játék szívét-lelkét a CryEngine 3 motor adja, nézzétek meg magatoknak, hogy tetszik. Bemutatkozó trailer és screenshotok alant.
Megjelenési dátum egyelőre nincs, mint ahogy azt sem tudni, hogy milyen fizetési modellel fog majd működni a játék.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. DogTheDog
2013.08.08. 17:35
Szerintem akkor is meglesz,ha mindenki lehuzza
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Chif52
2013.08.08. 20:03
Ha ez egy építkezős csatázós RTS lesz akkor lesz igazán jó.
egy olyan játék lazán lealázná az eredeti Civilizations-t.
Mennyivel jobb lett volna RTS-ként a Civilizations egy normál stratégiai nézettel mint egy C&C vagy Starcraft. Egy kis városépítő szimulációt bele mint egy CitiesXL vagy SimCity és meglenne a tökéletes játék ... már ebben a kategóriában. =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. taktari
2013.08.08. 20:37
NEEEEEEE!!! hihetetlen szamomra, hogy ez is beall ebbe a jatszalegyutt100bariddal sorba. A WoW ota ruhellem ezeket az onlajn sz@rokat, hogy egyedul nem tudod megnezni a jatek tartalmat amiert elmeletileg fizettel. Varjal 1-39 darab "emberre" akiknek a fele tuti csak nyig, hogy csip a pisi..... stb. Nah meg a korosztalyok kozti kulonbsegek, ki birja hallgatni egy 14-22 eves GYEREK sirasat munka utan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. patrik2991
2013.08.08. 21:50
taktari: +1, megint egy online szarság, királyság...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KisDre
2013.08.09. 01:16
Azt tudjátok nem, hogy a Civ-nek van-volt facebook-os játék verziója is? Kb totál ugyanez a grafikai STÍLUS, miért kell erőltetni ezt a "mesés" (bár mesésnek se mondanám, mert az inkább PrinceOfPersia, ez inkább csak gagyított) Vannak játékok amiknek jól áll (pl WoW, LoL, Dungeon Defenders, stb) de egy ilyen nagy komolyságú játéknál, stratégiánál, elvárná az ember, a normális, de legalább a fél-ilyen stílusú grafikát. SzVSz

(gagyi- pl a 3. képen, jobb oldalt nézzétek a könyvtárat... oké legyen ilyen a rajzolás-színvilág, de akkor legalább a formája nézzen már ki úgy, hogy nem dől össze attól hogy ha a falának támaszkodnak... egyszerűen gagyi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2013.08.09. 12:36

KisDre,azert eroltetik,mert ez mindig ilyen volt,a Settlers sem lesz soha belezos szigoru kinezetu jatek,ez sem.Nem ez a lenyeg,a kinezet csak addig szamit,mig elindul a meccs,azutan a hazak lehetnenek sarga kockak,az egysegek meg kis pottyok,nem az szamit.Arrol nem is beszelve,hogy igy nem korosztalyos,az uj C&C tuti az lesz,majd figyeld.kapni fog egy 16+ besorolast.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!