iPon Hírek

CleanKeys: Az egészséges érintőbillentyűzet

Dátum | 2010. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A tisztaság elkötelezett híveinek, valamint az elhivatott egészségtudatosoknak kedveskedett legújabb alkotásával a Clean Keys Inc, az azonos nevű, telesen sima és steril érintőbillentyűzettel.


A vállalat állítása szerint míg a hagyományos billentyűzetek esetében az arra rátelepedett baktériumok mindössze 5%-a távolítható el egy alapos fertőtlenítőkendős áttöröléssel, addig a Cleankeys esetében a 99%-uk - köszönhetően annak az egyszerű ténynek, hogy a teljesen sima felületen nincs hova elrejtőzniük és nincs hol megtapadniuk.

Emellett persze jól jöhet ez a klaviatúra azoknak is, akik mindemellett a lehető legnagyobb csendben is szeretnének dolgozni - bár elsősorban, nem meglepő módon, kórházi használatra tervezték. Ettől függetlenül azonban jó eséllyel számíthat a szélesebb közönség érdeklődésére is - amint némileg lejjebb megy az ára. Az alapváltozatot ugyanis 400$ ellenében kínálják, de további 50$ ellenében kapható egy üveges változat is.


Természetesen van rajta egy egér-jellegű érintőpad is, valamint gondoskodtak arról is, hogy ha az ember egyszerűen csak rajta tartja a kezeit a klaviatúrán, de nem gépel, akkor azt az ne is vegye gépelésnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Menthix
2010.02.25. 13:13
fail, de a célnak megfelel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Alwares
2010.02.25. 13:38
Szerintem ezek a billentyűzetek teljes mértékben használhatatlanok. Nincs visszajelzés hogy megnyomtad a gombot, legfeljebb szoftveresen valami (háttérvilágítás, hang). Ezen felül még kényelmetlenek is hiszen nem pihentetheted az ujjaid a billentyűzeten mert az érintés már gomblenyomásnak számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Leemonade
2010.02.25. 13:47
Alwares

Nem olvastál figyelmesen : "valamint gondoskodtak arról is, hogy ha az ember egyszerűen csak rajta tartja a kezeit a klaviatúrán, de nem gépel, akkor azt az ne is vegye gépelésnek.".
Nem mellesleg a mostani billentyüzeteden ha "pihentetheted az ujjaid" akkor az nem számit gomblenyomásnak ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DAud
2010.02.25. 13:57
Leemonade
A szóköz kivételével nem

Ebből a pénzből nem lehet már venni egy kisebb érintőképernyős monitort inkább? Akkor legalább vizuális visszajelzés van, ami itt nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. morgyi
2010.02.25. 14:54
Ez a billentyűzet kb semmit sem ér, elég nehézkes lehet rajt vakon gépelni hogy állapítod meg rajt kb a gombok helyét sehogy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2010.02.25. 20:21
Az egészségügyi létesítményben nem biztos h a nővérke 24 órát gépeléssel tölt. Nem feltétlenül programozóknak fejleszteték ki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Greathoof
2010.02.25. 21:51
Azt hiszem Szerzetessel kell egyet értenem, ezek nem olyanoknak készültek, akik a gép előtt túl sok időt töltenének. Ez kórházba van.
Bár, eléggé kétlem hogy Magyarországon elterjednének ezek bármelyik nem magán tulajdonban lévő kórházban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2010.02.25. 22:45
nem magán tulajdonban lévő kórházban...

Ne higgy vakon a magantulajdon megvalto hatalmaban.

20 eve osszedolt a minden rossznak oka, a szocializmus.

Mar csak a csokott agyuak nosztalgiaznak a regi szep idokrol.

De ezen agymoso dumban csak egy hiba van.

Ez elmult 20 evben minden korabbit tulszarnyalo valsagba sullyedt az emberiseg.

Talan nem is volt olyan kartekony, amikor a vilag 1/3-an emberibb celok voltak, mint profit, magantulajdon, stb?

Ez, a ket szektor kozti verseny miatt valamennyire kordaban tarotta a nyugati maganszektor, maganprofit szemetseget.

1989 utani idoszakot a nyugati munkavallalo, mint a nagy szivasok korszakat elte meg.

Mert mar nem kellett a szocialista kelet fele megjatszani, hogy a kapitalizmus egy munkas paradicsom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. okoska
2010.02.26. 10:06
"Ne higgy vakon a magantulajdon megvalto hatalmaban"

Aki allami cegnel van fejes vagy akarmilyen jobb pozicioban vagy alkalmazott annak nem erdeke,hogy menjen a szeker mert neki teljesen mindegy akkor is megkapja a fizeteset.Es azokra a vezeto beosztasu emberekre buszkek a szulok az emberek kozben ok teszik tonkre mert szetlopjak.

Ha magan tulajdonban van akkor nem fogja sajat meglopni a tulajdonos es erdeke,hogy az alkalmazottai se lopjanak.Igy mukodik nyugaton a kapitalizmusban es nezd meg az eletszinvonalat es nezd meg kinaban."Mert mar nem kellett a szocialista kelet fele megjatszani, hogy a kapitalizmus egy munkas paradicsom"

Pedig az elhiheted.

3 ev alatt tobbet elertem mind otthon 30 alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fcsabi_erl
2010.02.26. 11:32
Okoskával értek egyet! Két éve lakom Németországban, de már két hét után tudtam, hogy soha többet nem akarok Magyarországra visszamenni. A "nyugati magánszektor, magánprofit szemétsége" nekem (és nemcsak nekem) a paradicsomot jelenti. Aki nem élt mindkét helyen, az nem tudja összehasonlítani. Én igen! Lehet, hogy itt szívás van, de akkor nem is tudom mit mondjak a magyarországi helyzetre. Mindenesetre nektek jó mulatást kívánok a legvidámabb barakkban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fcsabi_erl
2010.02.26. 12:55
Egyébként a témánál maradva: azért nem olyan nagy baromság egy illyen bill. Bizonyos esetekben el tudom képzelni, hogy fontos a higiénia. Nekem mindenesetre furcsa lenne úgy gépelni, hogy nem tudom a gombokat kitapintani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!