iPon Hírek

Cliff Bleszinski FPS-t szeretne készíteni

Dátum | 2013. 12. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Gears of War sorozatról és az Unreal Tournamentről ismert Cliff Bleszinski aréna alapokra építő FPS-t szeretne készíteni PC-re. A legendás fejlesztő a Pointless podcastban beszélt terveiről, elmondta, hogy már vannak anyagai, koncepciója és koncepciórajzai és pontosan tudja, mit akar. Olyan PC-s játékot ígért, amely hasonló lesz "egy bizonyos játéktípushoz", olyanhoz, amelyen sokunk próbálgatta szárnyait.

Amikor megkérdezték, hogy milyen műfajú lesz a játék Bleszinski a következőképp válaszolt: "Belső nézetes lövöldözős. A véremben van." Az alkotó a kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hogy soha többé nem fog olyan játékot készíteni, amelyben átvezető filmek vagy scriptelt részek vannak. Mekkora léptékű lesz a projekt és hányan fognak dolgozni ezen a rejtélyes játékon? "Egy stúdió kell majd hozzá. Bármennyire is lenyűgözött a No Man's Sky, a rajta dolgozó csapat csak négy emberből áll. Vért fognak pisilni, hogy el tudják készíteni azt a játékot." (A No Man's Sky előzetesét itt nézhetitek meg a VGX videók között). Bleszinski kifejtette, hogy bár még mindig sok embert kedvel az Epicnél, sosem fog oda visszatérni. Olyasmit szeretne csinálni, ami ismerős, mégis más, nem akar a régi csapattal együtt dolgozni, és nem hiányzik neki az sem, hogy a marketingesek elmondják neki, hogy tradicionálisan ez a fajta játék nem kelendő. "Mind csak a hasznot lesik, és ettől ***ul bepöccenek." Bleszinski kritizálta az irányt is, amelybe a műfaj tart manapság. Szerinte sokan játszanak Call of Duty-t, de fogalmuk sincs, milyen egy rendes aréna shooter.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. codex
2013.12.12. 18:46
Végre baz**g. Itt is volt már az ideje valami aréna alapú gémnek. Főleg miután az Unreal Tournament 3-at jól bebukta az Epic. Legalábbis kompetitív szinten, mert mindenre alkalmas volt csak profi versenyekre nem. Nekem mindegy, hogy a quake-re vagy az UT-ra hasonlít, mindkettőt hc-be toltam, bár szerintem inkább az utóbbi lesz. Végre valaki akar még aréna játékot csinálni. Már a tököm tele van, hogy erőltetik a single játékokat, de mindegyik bukta, mert eredetiség nincs benne, aztán meg kap valami béna multit ami persze használhatatlan. Az ilyen cod-októl meg már alapból okádnom kell. Akkor inkább legyen pro fps arena game, nem érdekel single, a multija üssön, ahogy anno a quake3, meg az UT is ütött. Ezt támogatom. Hajrá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. kiskoller
2013.12.12. 19:00
Van ezer ilyen játék, minden évben jelennek meg. Csak azért nincsenek a magazinok címlapjában, mert kevés embert érdekelnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Phantomstr...
2013.12.12. 19:05
Jó lenne. A Quake 4 multit már senki sem játssza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. codex
2013.12.12. 20:05
Pedig a q4 is mekkora multiba. Igaz q4max nélkül sokat nem ér. Az fejezte be tulajdonképpen a multit a fejlesztők helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller
2013.12.12. 20:24
Próbáljátok ki a Red Eclipse-t. Open-source, a mozgás nagyon élvezetes, van ezer játékmód, és a grafika se annyira rossz.

Egyedül a fegyverek gyengék sztem, de én úgy is instagibezek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Netere
2013.12.12. 20:53
Hát azért ez a Red Eclipse grafikailag már nagyon old school.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Balucsek
2013.12.12. 22:13
Ami azért érdekes, hogy a két konzol megjelenéséig annyira nyalta a nagy stúdiók valagát, hogy időnként már ki se látszott a feje, erre most elküldi mindet a francba... Úgy látszik a stúdióktól nem tudta leakasztani a nagy zsét, így most azzal próbálkozik amit eddig folyton kritizált és lenézett saját csapattal nagy kiadó támogatása nélkül vágjon bele...
Ráadásul ki tudja mi lesz az ötletéből, ha nem volt elég ahhoz hogy akár kompromisszumokkal is meggyőzze bármelyik kiadót ennyi nyalizás után...
Valahogy az az érzésem, hogy ő sem jobb, mint a nagy stúdiók akik csak a pénzt lesik, de róluk legalább mindenki tudja, ő pedig még játssza is az eszét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. madcaptain
2013.12.13. 09:15
Na megint egy rohangalunk, lelojuk a masikat game 10000. verzio. Hoogy nem unjak meg, hogy zero a tartalom, kapnak par palyat azt olhetik egymast. 100 ilyen ingyenes jatek van mar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. cipo
2013.12.13. 09:40
Kéne egy jó aréna shooter? Senkit nem köt már le.

Ami kéne és tényleg újdonság lenne, az a mostani elhíresült moba játékok FPS-itése.

Képzeljetek el egy quake 3-at ahol minden meccs cc 30-40 percig tart és folyamatosan nulláról felfejlődik a karaktered és kitalálhatod merre fejlődjön. Lesz aki piszok gyorsan szalad CTF-ben a zászlóval. Másik lomha de baromi nagy pajzsa van, mert azt a skillt erősítette, harmadik teleportálni tud kisebb távolságokra, negyedik illúziókat tud létrehozni magából és nem tudod melyiket öld meg....stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.12.13. 10:13
Szerintem ő lesz a jelenkor John Romero-ja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pocokarc
2013.12.13. 11:01
#9: Ez itt a reklám helye: https://www.humblebundle.com/]https://www.humblebundle.com/[/URL] Natural Selection 2 Nem teljesen olyan mint amit leírtál, de hasonlít.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2013.12.13. 12:05
Natural Selection nagyon jó játék, de nem ajánlanám bárkinek. Ez igazi e-sport játék, jó csapatmunka kell, a fegyverekkel nehéz bánni, jól kell tudni célozni. Emellett normálisan random emberekkel esélytelen játszanod.

Én próbálgattam versenyeken is, és magában a játékban nem találtam hibát.
Ráadásul már megy Linuxon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szabi_b
2013.12.13. 12:06
Nekem is Romero jutott eszembe, arrafelé tart.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ByrDer
2013.12.13. 23:52
Cipó: naná hogy senkit nem köt már le mivel vagy tíz éve nem jelent meg egy tisztességes képviselője a műfajnak, ami meg volt az elkótyavetyélődött hanyag fejlesztők által, meg kiégett közösségektől.

Nem oly rég megjelent egy fehér holló a Tribes Ascend személyében (nem teljesen illik az arena shooter kategóriába de lényegesen közelebb esik hozzá mint bármilyen mai fps) és igenis nagyon jó és mai szemmel friss volt. Ha kicsit profibb fejlesztők adták volna ki igényesebb megvalósítással, trendet indíthatott volna, de ennek ellenére is rengetegen kapták fel a fejüket hogy végre van megint egy oldschool multi fps.

A lényeg, hogy ha kellő igényességgel és erőforrások bevetésével, esport scene figyelembe vételével csinálnának egy ütős quake / UT / Tribes, stb folytatást vagy "spirituális folytatást", elég kiéhezett közönség lenne aki ugrana rá..

Az fps "moba-sításának" gondolatától meg hányingerem van. Ez olyan mintha a foci-t akarnád keverni valami szerepjátékkal. Lehet hogy valakinek bejönne, de teljesen más közönségnek mint aki az igazi focit szereti és teljesen más skillekről szólna.

Madcaptain: egyszer nézz meg egy profi quake duel-t kommentárral! Ha szerencséd van talán felfogod mennyire messze jársz az igazságtól. A cod.. na az tényleg annyira primitív mint amilyennek látszik, de a cod meg az igazi arena fps az két külön dimenzió. Egy quake duelben mindig a jobb játékos nyer, rengeteg különböző készséget kell fejleszteni, sok mindent kell egyszerre észben tartani, nincsenek véletlenek (itt most természetesen nem instagibről van szó), míg a mai shooterek csak a szerencséről, "unlockolásról", meg az agyatlan ronhangálásról szólnak meg lőni ha valami mozgó tárgy eléd kerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2013.12.13. 23:56
De mondjuk hogy nem ez a majom fogja leszállítani a következő nagy arena shootert az is biztos..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. codex
2013.12.15. 17:40
Tényleg kéne már valami méltó folytatás / frissítés a quake / ut scene-nek. Quakelive ok, nem rossz, de sztem az eredeti quake3-nak sokkal jobb fizikája van. UT meghalt, UT2004-et nagyon kevesen játszák már, főleg miután az Epic jól elba**ta az UT3-at amitől olyan sokat várt mindenki. Versenyekre alkalmatlan volt, a gémerek fejezték be Titan Pack-al, utcomp-al stb. Rámentek a nagy grafikára, a játék meg nem tudott semmit, tele volt bugokkal, utána meg már le is szarták, mert rengeteg hiba volt amit a 4. patch sem tudott javítani.

Bryder, igazat adok, akinek mondanak valamit, azok a nevek hogy Cooller, Cypher, Fatal1ty, Zero4 stb, azok fogják igazán érteni miről beszélsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vizion
2013.12.15. 21:45
Háát, arénára nekem az Urban Terror maradt. Gyorsan játékban vagyok, találok nekem valót mindig. Másik az a Sauerbraten... instázni oda járok. Kár, h a régi Unreal üres már. Ut III. hatalmas csalódás volt, 2004-et szerettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!