iPon Hírek

Clockwork Empires - Steampunk városépítés

Dátum | 2012. 08. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gaslamp Games bejelentette új játékát, a Clockwork Empirest, mely egy procedurálisan generált városépítős játék, jellegzetes steampunk világba oltva.


Nektek egy kezdő "Bureaucrat" bőrébe kell bújnotok és elkezdeni szélesíteni birodalmatokat. Mielőtt még legyintenétek, hogy nem kell nektek még egy városépítgetős játék, adjatok neki egy esélyt, mert nagyon érdekes gameplay funkciókat suvasztottak bele és bizonyos pontokon még a Dwarf Fortress-szel is mutat rokonságot, tehát megmozgatja majd a szürkeállományotokat rendesen.

Testre tudjátok majd szabni az épületeiteket, minden építkezés megkezdése előtt beállíthattok számos faktort, amit a játék aztán procedurálisan összehegeszt nektek. Minden egyes városlakónak meglesznek a maga céljai, nektek mikro- és makroszinten is bele kell majd nyúlnotok az irányításba.

Az összetett játékmeneten túl maga a környezet is megkapó. Nem csak egy 19. századi átlag steampunk világot kaptok, amiben mindenhol fogaskerekek virítanak, hanem egy Lovecrafti vibráló közeget, ahol még a saját lakosaitokban sem bízhattok meg.


"Ha egy csapatnyi ember elkezd kutatni egy épületben, te meg csak otthagyod, és nem ellenőrizgeted őket, akkor esélyes, hogy valami rosszban kezdenek el sántikálni, démonokat idéznek majd vagy valami ilyesmi" - írta David Jacobsen, CEO.

Single player módban nem lesz győzelmi feltétel a sandbox világban, viszont lesz 4 fős multi, ami ugyan szintén nyíltvégű, de amikor elpusztítottál mindenki mást, kihirdetheted magad nyertesnek. Ezen felül lesz round-robin mód is, ahol körökre osztva történnek az események és mindenki ugyanazt látja.

További információk a Gaslamp blogján. A Clockwork Empires kijön PC-re, Mac-re és Linuxra. Megjelenési dátum még nincs. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. janamo
2012.08.28. 18:41
jól hangzik szeretem a gondolkodós stratégiákat várjuk szerettel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lorddiablo
2012.08.28. 21:04
Kéne egy "Hungarian Edition" is... Beállhattok a tekergő sorba, ahol órákat el lehet simán tölteni. A Polgármesteri Hivatal természetesen mindent a lehetséges maximum határidővel engedélyez, tehát éveket kell várni, mire egyáltalán az alapot elkezdheted ásni. Természetesen lesz gázár emelés is, amire elégedetlenkednek majd az emberek. A multi új célt kap, nem lesz benne pusztítás. Vajon ki építi meg hamarabb a 4-es metrót? Lehet majd lézerblokkolót venni, hogy ne büntesse meg az embereidet a rendőrség. Persze erre meg jobban gerjed a lakosság. Tuti best seller lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2012.08.29. 08:22
A steampunkra felkaptam a fejem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Laccnow
2012.08.29. 08:59
A DoD-al engem már megvettek a srácok kilóra, ez a játék is biztosan megéri majd a pénzét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hEngi
2012.08.29. 09:42
Érdekesnek néz ki Várós^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!