iPon Hírek

CloudBook Max nagyobb kijelzővel és WiMAX-szal

Dátum | 2008. 04. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Everex CloudBook névre hallgató olcsó notebookja jelenleg is kapható kereskedelmi forgalomban – igaz, egyelőre csak külföldön - az egység ára 399 dollár körül helyezkedik el. A gyártó terméke az ASUS Eee PC-je ellen szállt harcba nemrégiben, ám a vállalat már tervezi az egység utódját, amely CloudBook Max néven fog debütálni. Az újdonság továbbra is a VIA lapkakészletére és processzorára épül majd, a termék nagyobb kijelzővel és WiMAX támogatással próbál majd még több vásárlót meghódítani. A CloudBook Max-ról a CTIA Wireless show keretein belül osztott meg információkat  a sajtó képviselőivel a VIA és az Everex


A CloudBook Max  - mint már korábban említettük - a 399 dolláros CloudBook utódja lesz. Az új noteszgép 8,9 hüvelykes kijelzővel büszkélkedik, a termék súlya nem fogja átlépni a bűvös, 1 KG-os határt sem. Az újdonság 240 mm x 175 mm x 27 mm-es méretekkel rendelkezik majd. A készülék 1,6 GHz-es C7-M processzorral és Via CX800-as lapkakészlettel lesz felvértezve, a notebookban maximum 2 GB rendszermemóriát helyezhetünk el. A kisméretű laptop 80 GB-os merevlemezzel, beépített Bluetooth és WiMAX adapterrel, valamint szintén beépített 2 Megapixeles webkamerával kerül a boltok polcaira.

A CloudBook Max akkumulátora egyetlen töltéssel négy órán át tudja majd üzemeltetni a rendszert - állítja a gyártó. A kis újdonság továbbra is Linux operációsrendszerrel lesz ellátva, az egység várhatóan egy éven belül kereskedelmi forgalomba kerül, ám a pontos megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!