iPon Hírek

CM Storm Octane: új billentyűzet és egér, játékosoknak

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Új billentyűzetekről és új egerekről elég sűrűn rántják le a leplet, de billentyűzetből és egérből álló "termékkombináció" elég régen érkezett utoljára. Most a Cooler Master illetékesei törték meg a jeget, ugyanis bemutatták a CM Storm sorozat legfrissebb termékét, amely Octane névre hallgat.
Az új, billentyűzetből és egérből álló kombináció a játékosokat veszi célba, így mindkét termék a játékosok igényeihez próbál igazodni mind funkcionalitásban, mind pedig dizájnban. A CM Storm Octane egyébként elődje, a Devestator nyomdokaiba lép. A CM Storm Octane szett billentyűzete az MB7C termékkódot kapta, formavilágában pedig az erős, határozott egyenes vonalak dominálnak. A tetszetős billentyűzet LED-es háttérvilágítást kapott, amely hétféle színárnyalatban üzemelhet, választásunktól függően. A háttérvilágítás extraként "lélegző" effektet is kapott, aminél a világítás pulzálásának sebessége is állítható. A speciális effekt bekapcsolásához, illetve a beállításainak módosításához egyszerű billentyűparancsok alkalmazására van szükség.
Az új gamer billentyűzet egyszerre, egyidejűleg akár 19 billentyűlenyomást is képes feldolgozni, így meglehetősen komplex parancsok is kiadhatóak vele. A multimédiás funkciók hatékony és gyors kezelésében hat dedikált multimédiás billentyű segít. Természetesen a Windows gomb letiltására is van mód, sőt, akár az egész billentyűzet is könnyedén letiltható. Az új billentyűzet 471 milliméter hosszú, 196 milliméter széles és 41,6 milliméter magas, tömege pedig 920 gramm. A termék USB 2.0-s kábelen keresztül csatlakozik a PC-hez. Az Octane szettben egy MS35-ös gamer egér is helyet foglal, ami szintén kapott LED-es háttérvilágítást, sőt, ennél a terméknél is hétféle színárnyalat közül választhatunk, ahogy a fentebb említett billentyűzetnél. A színváltás egyszerűen, gombnyomással történik. A karakteres ház belsejében Avago 3050-es optikai szenzor dolgozik, amelynek maximális felbontása 3500 DPI. Az egér érzékenysége természetesen menet közben is állítható, hála a 4 DPI presetnek, így 500, 1000, 2000 és 3500 DPI-s érzékenységi szint közül választhatunk.
Az új egér strapabíró, élettartamuk során nagyjából 10 millió kattintást is kibíró kapcsolókkal érkezik. A MS35-ös modell 129 milliméter hosszú, 73 milliméter széles és 38 milliméter magas, tömege pedig 116 gramm. A hatgombos termék USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik az adott számítógéphez. A CM Storm Octane szett rövidesen megjelenhet az üzletek polcain. A kombó várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban egyelőre nem derült fény.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. patrik2991
2014.10.08. 16:02
Funkció gombok nélküli gamer billentyűzet. De legalább, ha Vér Pista a headshot utáni anyázás közben elkezdi püfölni mindent érzékel. Mondjuk az 50$ körüli kategóriába még beleférne, de kétlem, hogy annyi lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. langward
2014.10.08. 16:11
Majd ezt is adják ajándékként a videó kártyákhoz Máshogy úgyse fogyna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. erkxt
2014.10.08. 16:14
Nekem Devastator van . 1x szervizben már kicserélték ,mert az egér kábele megtört. Ennek ellenére én szeretem és ez is tetszik. Lehet pár hónap múlva benevezek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SnowCat
2014.10.08. 16:43
Soha nem fogom megérteni ezeket a "szimmetrikus jobbkezes egereket".
Ha már a forma nem jobb kézre optimalizált akkor ugyan a gombok se legyenek már azok.
Jó tudom nincs sok balkezes, de nekünk megváltás egy teljesen szimmetrikus egér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim SnowC...
2014.10.08. 18:17
Olyan szimmetrikus egéren, amin elég szolid a nyomáspontja az oldalsó gomboknak, egyáltalán nem probléma bal kézzel úgy mozgatni az egeret, hogy a gyűrűs- vagy kisujjad mozgatás közben is az oldalsó gombokon legyen és hüvelykujjal tartsd ellen, mikor ténylegesen be akarod nyomni a gombokat, főleg ennél az egérnél, ahol pont a hüvelykujjaddal átellenben vannak a gombok, így hüvelykujjal megfelelően ellen tudod tartani, anélkül hogy ellöknéd jobb felső irányba mikor benyomnád a gombokat.

Nem túlzottan ideális, de legalább egy gomb az oldalsó kettőből még így is kényelmesen használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog patri...
2014.10.08. 20:24
A Devastator sem sikerult rosszul,es az egerrel egyutt volt az altalad emlitett aron.Mivel ez lesz annak az utodja,nem hinnem,hogy nagyon tulmenne annak az aran.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pdx06
2014.10.08. 20:25
Nagyon ráálltak a gyártók az ilyen gamer dolgokra. Nekem kicsit cikinek tűnik már ez a giccsparádé, kihangsúlyozni hogy mekkora kocka valaki. Lehet hogy régimódi vagyok, de a letisztult hagyományos dolgok jobban bejönnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Avisto pdx06
2014.10.08. 23:48
Hát ha tényleg csak külsőre "gamer" valami annak nincs sok értelme, de azért pl egy billentyűzetnél jól tudnak jönni az olyan funkciók amikkel egy normálisabb gamer cucc rendelkezik: anti-ghosting, makrózható gombok, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Resike SnowC...
2014.10.09. 10:00
Szerintem meg a balkezes nevelés megengedését kéne betiltani, ugyanis semmi pozitív oldala nincs, főként férfiak esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hellego
2014.10.09. 10:29
A balkezeseket nem"nevelik" úgy születik az ember! Én is balkezes vagyok, és a családom többi férfitagjai is. Nem hiszem, hogy ilyen fergeteges hozzászólással kellene megnyilatkozni, mert ebből nekem például az jön le, hogy az IQ-d kb. egy 10-12 évesnek megfelelő! És igen lesz@rom, hogy 7 évvel kevesebb ideig fogok élni, viszont a logikai inteligenciám jóval magasabb az átlagosnál! Pont..
Én is vettem egy Razer-t sajnos nem a balkezeset (mert nem volt) de szimmetrikust, és nagyon nem vagyok vele megelégedve. az előző Genius-al nem voltak ilyen problémáim.. az oldalgombok miatt kényelmetlen, legalábbis nekem, hiába próbálkozok az ujjaim megerőszakolásával. :-S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Resike helle...
2014.10.09. 20:57
Ezt magyarázd már meg nekem, hogy hogyan születsz bal kezesek? Még ha létezik is egy olyan gén ami a másik kezedet favorizálná, akkor is te (de inkább a szüleid) döntöd/ik el, hogy melyik kezedet fogod fejleszteni és használni a jövőben. Amúgy meg semmi köze nincsen az intelligenciának ahhoz hogy melyik kezedet használod, maximum hogy melyik agyfeledet stimulálod jobban miközben csinálsz valamit a kezeddel. Mert ha tényleg lenne akkor nem dobálóznál ilyen degragáló kommentekkel.

Amúgy meg a Razer gyárt bal kezes egereket is megrendelésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto Resik...
2014.10.09. 21:12
Az embernek van egy ügyesebb/erősebb keze meg egy bénább/gyengébb. Ez nem döntés, még csak nem is használat és gyakorlás kérdése. Én pl pont fordított helyzetben vagyok mint akiket anno bal kezes létükre jobb kezességre kényszerítettek: gyerekkoromban valamiért bal kézzel kezdtem el írni tanulni, és nem szóltak rám pedig amúgy minden mást jobbal csinálok. Szóval írni csak ballal tudok de mivel az a bénább kezem az írásom se túl szép, gyorsan meg pláne nem tudtam sose írni mert úgy kifáradt a kezem hogy szinte görcsbe állt (szívás is volt ez anno suliban) Minden másra viszont a jobb kezemet használom.
Szóval a lényeg, nem attól leszel jobb kezes hogy azt használod, hanem pont fordítva: azért használod azt mert jobb kezes vagy: az esik kézre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog Resik...
2014.10.09. 21:28
Mivan???????????????????????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike Avist...
2014.10.09. 21:53
Nyilván mindig lesz egy ügyesebb/favorizáltabb kéz, de ne mondja nekem senki, hogy nem lehet a másik kezedet közel azonos szintre hozni a másikhoz képest. Az már más kérdés, hogy lehet hogy 10 évbe is beletelne, éppen ezért tanácsos még kis korban elkezdeni valamint akkor amikor az agyad még erősen a befogadó fázisban van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hellego
2014.10.10. 14:22
Látjátok pont ezt magyaráztam... aki balkezes az megérti a "jobbosok" meg nem. ennyi... Nem állt szándékomban trollkodni, de látom a sok okoska már ezt is megmagyarázza. Avisto így jártunk!
"Én is vettem egy Razer-t sajnos nem a balkezeset (mert nem volt)"
MERT ÉPPEN NEM VOLT!l Egyébként nem csak a jobb vagy balkezesség miatt írtam az egérről csak mert egyszerűen ez a típus nem jött be.
Egyébként meg a balkezesség az emberrel születik, csak esetleg át lehet szoktatni az embert, de attól még az agya a "balos" oldalon dolgozik-fejlődik jobban. Ez bizonyított tény! De mivel itt túl sok az okos ember ezért nem vitázom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!