iPon Hírek

Computex 2010:a Bigfoot Networks nagyratörő tervei

Dátum | 2010. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Bigfoot Networks az a vállalat, ami egy ideje a Killer sorozatú hálózati kártyákkal próbál sikereket elérni a piacon. A cég játékosok számára kínál különleges PCI Express x1-es slotba illeszkedő hálózati kártyákat, amelyek átveszik a rendszertől a hálózat kezelésével kapcsolatos feladatokat és a különböző fejlett technológiák segítségével optimalizálják a hálózati adatforgalmat, a csomagok ütemezésével pedig elsőbbséget biztosítanak a játékokkal kapcsolatos adatforgalom számára, így a ping csökken, ez pedig létfontosságú lehet egy-egy on-line küzdelem alkalmával.

PowerColor Sniper Radeon HD 5770 fedélzetén a Killer NIC-cel.
A cég eddig már több termékkel is jelentkezett a piacon: legutóbb például a Killer 2100-as modellt mutatták be. A Computex előtt a PowerColor egy meglehetősen értekes Radeon HD 5770-es videokártyát mutatott be, amelyen a Bigfoot Networks Killer NIC chipje is jelen volt. Ezt a kártyát néhány napja a Computex alkalmával is megtekinthettük. Az élet viszont nem áll meg és a BigFoot Networks a közeljövőben további érdekes megoldásokkal jelentkezik a piacon: a vállalat illetékesei szerint egyéb videokártya gyártókkal is szeretnének együttműködni és itt nem csak az AMD, hanem az Nvidia termékeire is gondolhatunk. A gyártó emellett az alaplapok piaca felé is kacsintgat: a tervek szerint Killer NIC SoC chippel ellátott alaplapok, sőt, noteszgépek is feltűnhetnek majd az üzletek polcain. Abból kiindulva, hogy a gyártó jó kapcsolatot ápol az Alienware-rel, a Killer NIC alapú Alienware noteszgépek talán hamarabb piacra kerülhetnek, mint gondolnánk. A meghódítani kívánt területek között szerepel a WiFi is. A Bigfoot Networks jövőre olyan termékekkel is elő szeretne állni, amelyek ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják a WiFi felhasználók számára, mint manapság az Ethernet alapú Killer sorozatú hálózati kártyák.


Hogy miért ez a nagy igyekezet, illetve miért akar a vállalat szinte minden területen integrált Killer NIC megoldásokkal megjelenni? Nos, azért, mert a játékos társadalom tagjai elég ritkán vásárolnak külön hálózati kártyát, így azzal, hogy a lehető legtöbbféle, főként játékosoknak szánt termékre integrálják Killer sorozatú megoldásaikat, nagyobb eséllyel jutnak el a célközönség, azaz a hardcore gamerek otthonába.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Balucsek
2010.06.04. 13:54
Nah ezeknek aztán nem látom értelmét, mert ha egy PCIe foglalatos vinyó mellé raknák, hogy az adatoknak esetenként ne kelljen oda vissza rohangálni az alaplapi síneken, de pont egy VGA-ba... Mert a grafikus teljesítményen tutira nem javít, bár azért akkora nagy forgalomra nem kell számítani egy hálókártyánál hogy jelentősen akadályozza a VGA-t, de akkor is inkább egy külön PCIe slotba rakok egy ilyen háózati szörnyet, mert az tutira nem növeli bizonyos szempontból "fölöslegesen" a VGA felé menő adatforgalmat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. viktorxxx
2010.06.04. 14:22
engem inkabb valami konkret szam erdekelne amivel csokkenti a pinget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kutyakutya
2010.06.05. 12:55
0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!