iPon Hírek

Computex 2010: a Gigabyte standja

Dátum | 2010. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

1.2.
A Gigabyte standján meglehetősen érdekes termékek vannak kiállítva a Computexen. A gyártó a rendezvény alkalmával mutatta be Unlocked Power névre keresztelt szolgáltatását, amely a hardcore tuningosok számára bír majd nagy jelentőséggel. Ennek a lényege, hogy a processzor számára igen komoly tápellátást biztosít: az Unlocked Power technológiával felvértezett alaplapoknál a CPU akár 1500W-ot is fogyaszthat, a rendszer képes kiszolgálni, persze csak akkor, ha ebben a tápegység is partner. Ez az érték egyébként több, mint tízszerese az Intel hatmagos Core i7 980X Extreme Edition TDP-jének.


Az Unlocked Power szolgáltatást természetesen nem az átlagfelhasználók, hanem a folyékony nitrogénnel dolgozó világrekordokat döntögető tuning mesterek fogják értékelni. A gyártó kínálatában már találunk olyan alaplapot, amely a friss eljárást támogatja, ez pedig nem más, mint a 700 dollárba kerülő GA-X58A-UD9-es modell. Erről az alaplapról néhány napja már részletesen is beszámoltunk.

Cloud OC
A stand másik érdekessége a Cloud OC névre keresztelt szoftver, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen internetre kapcsolódó készülék segítségével tuningoljuk számítógépünket, amelyben Cloud OC támogatással is felvértezett Gigabyte alaplap bújik meg. A bemutató alkalmával egy Apple iPad segítségével tuningolták a kiállított rendszert, illetve módosították annak különböző beállításait, ahogy az a fenti képen is látható.

4.
A Gigabyte ezeken kívül még egy újítással jelentkezik, amely szintén a tuning szerelmeseit célozza meg. A Hotkey OC szolgáltatás segítségével billentyűzetkombinációk megadásával tunigolhatjuk a rendszert: a bemutatón a CTRL+ALT+F1 billentyűkombináció lenyomásával azonnal tuning profilra váltott a rendszer és az abban megadott értékekre módosította a különböző órajeleket.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. tasiii
2010.06.03. 12:30
Érthetetlen számomra ez a rengeteg extra a hangkártya még oké a többi már csak a e-penis kategória másra nem tudok gondolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mihaly.her...
2010.06.03. 15:42
És miért nem jelent meg a hozzászólásom???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Corrupted-...
2010.06.03. 16:42
Az elsőn alaplapon HÉT darab PCI-E x16-os van? Mi a frásznak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bszoke88
2010.06.03. 17:48
Hogy tetszőleges konfigurációban legyen elhelyezhető az az egy videókártyád. LOL

tetszik, h az alaplapgyártás kezd a játékosok felé hajlani. pl 5 évvel ezelőtt még tuningolni sem lehetett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. oliba
2010.06.03. 18:35
Én 5 évvel ezelőtt is tuningoltam, sőt bármelyik gépet meg lehetett tuningolni, legfeljebb csak te nem értettél hozzá

Ha ezeket a lapokat az extrém tuningosoknak csinálják, akkor mi rajtuk az a sok szar, amit rátesznek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27 mihal...
2010.06.03. 18:45
mihaly.hermann: Nemrég figyelmeztettek mindenkit, hogy maxiumum 3 soros lehet az aláírásod. Úgy látom neked van vagy 10. Szerintem vedd be 3 sorba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fix
2010.06.03. 19:00
Corrupted-cow bszoke88: Igen oda rakhatod a videó kártyádat ahova akarod meg a hangkártyád, tv-tuner kártyád, stb. Csak PCI-E x1-es kártya legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Corrupted-...
2010.06.03. 22:26
Kiment a fejemből, h. tényleg lehet TV-tunert is belerakni Nekem van, csak nem használom. Amúgy azért találtam furcsának, mert ha az ember ki akarná használni az összes slotot "modern" kártyával, akkor azt nem igazán tehetné, mivel a legtöbb high-end kártya 2 slotos... mind1, én voltam hülye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csab959
2010.06.03. 23:11
Giga bácsiék azt mondták megpróbálják, 100k alá belőni az árát, látom ez nem sikerült, bőven felette lesz, persze nem is a mi kis hazánk a célközönség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2010.06.04. 10:47
oliba
Úgy értettem, h pl p2 korszakban lehetett proci feszt és feszültséget, meg talán a memória időzítést és szorzót állítani. p4-nél már finomabban lehetett ezeket állítani, most meg már olyan dolgokat is be lehet állítani, amit még a kicsit jártasabbak sem tudnak, h micsoda. 10-15 évet kellett volna írni, de hát szeretek túlozni. én is tuningoltam már akkor, bőven.

Fix
ez addig ok, már egy ideje ugyan nem néztem, remélem azért terjedtek azóta a pci-e-s kártyák. meg sztem egy ilyen lapra videókártya kerül minden mennyiségben.
amit nem értek az egészben az az, h pc-ex16-os kártyát a videókártyák használnak, másnak nem nagyon kell, szóval minek? (legalábbis nem kifejezetten ilyen gamer lapokon) meg ugye a videókártya alatti slotot simán ki lehetne hagyni, mert ha nem is 2 slotos a hűtőd, nem árt, ha kap levegőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!