iPon Hírek

Computex 2010: Fusion bemutató AMD-módra

Dátum | 2010. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD Fusion sorozatú CPU+GPU hybrid chipjeiről korábban már elég sok információt olvashattunk, ám most a Computex alkalmával végre sor került az első hivatalos bemutatóra is, amelynek keretein belül egy Llano chipen – ami négy processzormagot és egy DirectX 11-es támogatással ellátott grafikus processzort tartalmaz egyetlen szilícium lapkán – futtatták az Alien vs. Predator című játékot, természetesen DX11-es módban, elég meggyőző grafikai részletesség mellett.


A Fusion APU (Accelerated Processing unit) sorozat első tagja a Llano modell lesz. Rick Bergman egy szilícium lapkát is bemutatott, amelyen 32 nm-es csíkszélességgel készülő Llano APU egységek voltak jelen. Visszatérve a demóra – amely a fenti videón látható és nagyjából 59 percnél kezdődik – a játék meglepően jól futott, de egyes esetekben azért némi szaggatás megfigyelhető volt.

Fusion bemutató - 1.Fusion bemutató - 2.Fusion bemutató - 3.

Fusion bemutató - 4.Fusion bemutató - 5.Fusion bemutató - 6.A Fusion sorozat tagjai, azaz a Llano és Ontario processzorok, amelyek forradalmasíthajták a tábla PC piacot, várhatóan 2011 elején teszik tiszteletüket a piacon. A processzorok mintapéldányai már jó ideje készen állnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. ejcy
2010.06.02. 14:11
nagyon bízik ebben a cuccban az AMD, reméljük jó lesz és olcsobbá és jobbá teszi a táblaPC piacot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sr4c
2010.06.02. 14:23
Mondjuk PC-PC viszonylatban is örülnék egy erős proci-erős VGA egyben párosnak. Elsősorban árképzés tekintetében, fogalmam sincs mennyibe fognak kerülni, milyen erőt fog képviselni az integrált GPU, de most feltételezek, spekulálok etc.:

Lesz egy CPU-d amiben van 4 mag, egyenként 3.0 GHZ en pörögnek, de ott lesz a Turbo is mellé. Raknak bele mondjuk egy 4850 esnek megfelelő erejű GPU-t is.
az egész fogyaszt 90W-ot mindez mondjuk CPU+VGA ár helyett (CPU+VGA) * 0,75 éért.


és akkor itt ébredek fel és lóg a kezem a bilibe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. psylocke
2010.06.02. 15:04
Az igen, ez rendesen be fog fűteni az Intel féle megoldásnak, ami tulajdonképpen még nincs is. De nagyon beneveznék egy ilyenre!
Milyen HTPC lehetne ebből, az a nem mind1!
Amúgy én nem láttam szaggatást, de ha ez így futtatja (max. dx11et leveszed), az nagyon komoly fegyvertény. Gondolom a GPU a CPU felén megy. Na meg ha minden igaz ez új foglalatot kap, nem hiszem, hogy az am3 képes ezt kiszolgálni. A GPUnak így teljes 128bites, közvetlen kapcsolata van a ddr3 memóriával?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joachim21
2010.06.02. 15:04
Csúcs, azért nem rossz h egy 2 chipből álló rendszer (APU + déli híd) ilyen megjelenítésre képes. Elég dúrva lenne ha az AMD felszámolná a videókártya piacot a HD5600-asokig bezárólag. 2011 nagyon érdekes év lesz
Az APU-k Socket-F-be érkeznek, nem AM3ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ludi
2010.06.02. 15:05
Sr4c - 2010-06-02 14:23:34

Szerintem nem jó ötlet játékra is használt asztali gépeknél egybeépíteni a két egységet, mivel amíg a táblaPC-ben, note/netbookban, irodai/netezős asztali gépben nem szokás alkatrészeket cserélni, hanem egyben az egészet (erre meg is felelnek a cikkben szereplő megoldások), addig egy gamer konfigot általában egységenként fejlesztenek, mert elég nagy kiadás lenne egyszerre megvenni a CPU-t és a GPU-t (VGA-t) is.

Amúgy akkor ezzel az AMD ismét az Intel elé került, mivel neki még csak egybetokozott, de nem egy szilíciumlapkán lévő CPU/GPU kombója van. Csak nehogy ebből is az legyen, mint ami a 4 magos prociknál volt, hogy az AMD kezdetektől fogva ragaszkodott a natív 4 maghoz, szemben az Intel pedig 2x2-vel nagyobb teljesítményt nyújtott és csak akkor váltott, amikor a natív megoldás elérte a 2x2 szintjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Joachim21 Ludi
2010.06.02. 15:09
Gyakorlatilag egyszerre jelenik meg az Intel és az AMD APU-ja, a SandyBridge is elérhető, már vagy fél éve mutogatják. Kérdés hogy az IGP milyen benne, azt mondják megduplázzák a mostani HD graphics erejét, de azt látni lehet h az is nagyon kevés lesz még az AMD megoldásához képest. Maga a processzormag erősebb lesz a Sandy-ben, de IGP terén nagyon ki fog kapni. Ha sokan rákapnak a GPU gyorsításra, és úgy készülnek a programok h ezt kihasználják, akkor az AMD most könnyen olyan helyzetbe kerülhet majd mint 2005 környékén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sr4c
2010.06.02. 16:08
Ludi:
nem is a gamerekre gondolok, hanem átlag userekre mint én, aki meló után hazamegy, és ha nem filmet akar nézni szórakozik picit a 2-3 éves játékokkal.
vagy MMOzik vagy akármi

Amúgy az mégjobb lenne, ha kevésnek bizonyul számodra az inegrált GPU akkor fogod és bepattintod a legújabb VGA-t és csapatod neki a gameket, netalántán még együtt is működik a 2 GPU, vagy váltják egymást 2D/3D ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gery84
2010.06.04. 08:47
Az intelnek keményen a zsebébe kell nyulni hogy ne ilyen procival szerelt laptopot vegyenek az eberek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!