iPon Hírek

Computex 2011: a Seasonic új tápegységei

Dátum | 2011. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Seasonic standján két olyan tápegységet lehetett szemügyre venni, amelyek az abszolút felsőkategóriában foglalnak majd helyet, ha végre megjelennek. A gyártó mérnökei még mindig dolgoznak a termékek tökéletesítésén, de már most is tudható, hogy nagyjából mire számíthatunk majd a két újdonsággal kapcsolatban.

1.
A Seasonic X sorozatában helyet foglaló, moduláris felépítéssel érkező újdonságok közül az X-Series Platinum 1050-es modell - ahogy az a nevéből is kiderülhetett - 80 Plus Platinum minősítéssel kerül majd forgalomba, míg társa, az X-Series X-1250-es modell már "csak" 80 Plus Gold minősítést kapott. Ugyan a Seasonic több OEM partner számára is értékesít tápegységeket, amelyeket azok aztán saját márkajelzéseikkel látnak el, ebben az esetben mégsem olyan termékekről van szó, amelyek az OEM gyártók számára elérhetőek lesznek.

2.
A Seasonic saját márkaneve alatt forgalomba kerülő újdonságok újfajta belső felépítéssel rendelkeznek, amelyet jelenleg egyetlen OEM partner kínálatában megtalálható tápegységnél sem alkalmaznak. Az 1050W-os és 1250W-os modellek egyetlen +12V-os tápággal állnak majd a játékos konfigurációk rendelkezésére és természetesen az ATX v2.3-as szabvány követelményeinek is maradéktalanul megfelelnek.

3.
Az 1050W-os példány az ATX tápcsatlakozó mellett két EPS tápcsatlakozót, valamint hat darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozót, illetve rengeteg SATA és Molex tápcsatlakozót kínál. Ez a termék ideális lehet három videokártyából álló multi-GPU rendszerek "táplálására". Az 1250W-os példány ezzel szemben már összesen nyolc darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozóval áll a felhasználók rendelkezésére, így ő négykártyás multi-GPU rendszerek építésére is alkalmas.

4.
A Seasonic újdonságainak várható árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. EMILIEN
2011.06.03. 16:37
Jó drága lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. siriq
2011.06.03. 18:22
viszont nagyon jo. Nekem is seasonic(750w) tapom van. Nagyon meg vagyok elegedve vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2011.06.04. 12:55
Jó tápokat gyárt a seasonic. Nem nevezném drágának,annyiba kerül mint a többi minőségi táp más gyártóktól. Ezek a tápok rendesen össze vannak rakva,és TÉNYLEG annyi tudnak ami rájuk is van írva,nem beszélve a hatékonyságról és beépített védelmekről. Az örök szabály.. soha ne a tápon spóroljon az aki jó gépet rak össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2011.06.05. 09:23
Lassan már a sarki fűszeres is tápokat fog gyártani. Hogy miért? Mert nem kell hozzá nagy tudomány és olcsó előállítani, drágán meg rá lehet sózni a parasztra. Az anyagokat szinte mindenki egy helyről szerzi be, főleg a távolkeleten. Tucattermék, az mind jó táp ami nem füstöl le, vagy nem füstölteti le a gépet márkától függetlenül és leadja a beígért teljesítményt. Erre képes lehet a legolcsóbb táp is, de képtelen lehet a legdrágább is ha elkap az ember egy hibás példányt.

A másik dolog: XtreemX az egy dolog hogy egy vásárló ne spóroljon - de ez vonatkozzon a termék előállítójára is mert a nagyobbak néha hajlamosabbak a spórolásra mint a kisebbek sok kicsi sokra megy alapon - köszönhetően a magas megrendelésszámnak, és emiatt a biztonsági tesztek is elmaradhatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2011.06.05. 10:05
nagyobbak néha hajlamosabbak a spórolásra

Amint a közelmultban ebbe a problémába belefutott a Corsair az Enermax és az FSP is,a költséghatékonyan megválasztott-lecserélt, beszállitó kör miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!