iPon Hírek

Computex 2013: Fonepad Note - óriás, Intel alapokkal

Dátum | 2013. 06. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Asus a Samsung Galaxy Note babérjaira törne, és ehhez a lehető legkevesebb diszkréciót alkalmazza a vállalat, ugyanis még a nevét is "lenyúlták" a mostanra híressé vált termékcsaládnak. Az Asus újdonsága azonban nagyobb, mint a Samsungnál fellelhető vetélytársak, ami talán éppen elég plusz lesz néhány vevő elcsábításához. Az Asus Fonepad "mobilnak álcázott" kistestvéreként bemutatott készülék előlapját egy 6 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami a minőségét tekintve kifogástalan lesz. A Super IPS+ technológiát alkalmazó panel 450 nits-es fényerőt produkál és 1080p-s felbontással rendelkezik, így minden fényviszony mellett jól használható és tűéles marad. Továbbá, hogy a használatot is kényelmessé tegyék, egy érintőtollat is mellékelnek hozzá. A telefon akkor is jól fog szerepelni, ha fényképezni szeretnénk, mivel 8 MPixeles egységet találunk a hátoldalon, míg elöl pedig egy 1,2 megapixeles, HD kamerával nézünk szembe.

Akárcsak a 7 colos Fonepad, ez is Intel chipet alkalmaz, de itt sokkal nagyobb energiákat mozgósító Atomról beszélhetünk. A Z2580 amellett, hogy két Saltwell magot tartalmaz, még HT eljárással is meg lett toldva, így összesen négy szálon dolgozik 2,0 GHz-es órajel mellett, míg a grafikus munka javát egy PowerVR SGX544 MP2-re hárítja. A 2 GB-nyi rendszermemória is biztosan mindenre elegendő lesz. A Note minden téren igyekszik a lehető legjobb sebességet nyújtani, így ha éppen nincs WLAN lehetőség, akkor a DC-HSDPA+ hálózati modemé a főszerep, ami akár 42 Mbps-os sebességre lehet képes. Emellett a kapcsolati lehetőségek között van Bluetooth és GPS vevő is. Az Android 4.2 (Jelly Bean) oprendszert futtató okostelefon fejlesztése során arra is ügyeltek, hogy a hangzás se hozzon szégyent a kategóriájára, ennek megfelelően a HTC Boomsoundhoz hasonló kialakítást és működési elvet kapunk. A sztereó hangszórópáros a felső és alsó részen húzódik, így oldalra döntve nyújtja a maximumot - az Asus berkeiben SonicMaster elnevezéssel illetik ezt. Az Asus Fonepad Note 6 hamarosan a boltok kirakatából is visszaköszönhet ránk, de egyelőre pontos megjelenési dátumot nem árultak el, és az árazással kapcsolatban sem mondtak semmi konkrétumot a sajtótájékoztató ideje alatt. Feltehetően nem lesz olcsó mulatság a masina a specifikációja alapján.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2013.06.04. 11:33
Elkezd terjedni az atom a mobil cuccokba is, ahogy olvastam más felé, fel is veszi a versenyt az arm belsős 4 magosokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2013.06.04. 16:09
Fel bizony esetenként pofon is csapja azokat. Főleg webes teljesítménytesztekben.
És hamarosan új Intel jön, szóval fel lehet kötni a gatyát. Persze csak addig, ameddig nem nyernek elég nagy piacot, mert aztán úgyis felszöknek az árak és ellesznek egymás mellett zavartalanul az ARM-mal. (már ha tényleg olyan csodás lesz a Silvermont.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!