iPon Hírek

Computex 2013: Ütős tápegységek az Antec és a Vantec műhelyéből

Dátum | 2013. 06. 06.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex-ről nem hiányoznak a frissen bejelentett tápegységek sem, jelen hírünkben az Antec és a Vantec újdonságaival foglalkozunk.

Antec High Current Pro Platinum Grid sorozat Az Antec felfedte a leplet saját "smart" tápegységeiről, melynek közeli riválisa például a Corsair AXi sorozata. Az Antec High Current Pro Platinum Gridet hozzá lehet csatlakoztatni az alaplaphoz egy szabad USB 2.0/1.1 porton keresztül. Amennyiben ez megtörténik, létrejön az Antec Grid kapcsolat, melyen keresztül a gyártói szoftver segítségével lehetőség van a monitorozásra, naplózásra az energiahatékonyság, a különböző tápellátó területek, a különféle ágak, hőmérsékleti adatok és a ventilátorok fordulatszámának vonatkozásában.

Ez lehetővé teszi az egység ventilátor fordulatszámgörbéjének módosítását, valamint négyféle hőfokot képes kiolvasni a kulcsfontosságú zónákban elhelyezett szenzorok segítségével. A belső felépítést tekintve ezek a 80 Plus Platinum-minősítésű PSU-k gyakorlatilag megegyeznek a tavaly év végén megjelent High Current Pro Platinum családdal, a teljesítmények pedig igen magasról indulnak, és még magasabb értékeken állnak meg: 750 W, 850 W, 1000 W, 1200 W és 1300 W.

Az Antec High Current Pro Platinum Grid tápegységek teljesen moduláris kábelezést kínálnak. A 750 wattos példány ideális a játékos PC-t építőknek két grafikus kártyával, a 850 wattos és az 1000 wattos kiadás három csúcskártyával is megbirkózik, az e fölöttieknek a quad rendszerek sem okoznak gondot.

Vantec Voltrax, Voltra, Voltra+

A Vantec sem marad ki a "buliból" és a széles portfólióval minden vásárlói igényre szeretne alternatívát kínálni, ennek érdekében három új PSU sorozatot is bejelentett. A minőségi belépőszintet képviselő Voltrax 350 wattos és 450 wattos variációkban érkezik, míg a középkategóriában versenyző Voltra 550 W, 650 W, 750 W és 850 W módozatokban kerül fel a polcokra.

A felsőkategóriás képességgel megáldott Voltra+ sorozatot kétféle teljesítménnyel adják ki, az egyik maximálisan 1050 wattot, míg a 1250 wattot tud leadni. A Voltrax páros kábelezése fix, a táp elég a legtöbb egy grafikus kártyát tartalmazó konfigurációhoz, mindkét kiadás egy darab +12V ággal operál, tartalmazza az általános védelmi mechanizmusokat, a hűtést pedig PWM vezérelt 120 mm-es ventilátor végzi.

A Voltra család részben moduláris kábelezéssel rendelkezik, az 550 wattos és a 650 wattos modellek ideálisak egy- vagy kétkártyás rendszerekhez, míg a 750 wattos és 850 wattos példányok könnyedén megbirkóznak három darab grafikus vezérlővel is. Az olcsóbb Voltrax-hoz hasonlóan a Voltra PSU család is egy 12V-os ágas felépítést követ. Az elektronika minőségi védelemmel van ellátva, a hűtés pedig némileg csendesebb és hatékonyabb a nagyobb, 135 mm-es ventilátornak köszönhetően.

A Vantec csúcsát jelentő Voltra+ páros 80 Plus Gold hitelesítéssel rendelkezik, két darab +12V-os ággal operál (az egyik ágon 40~45 amper, míg a másik ágon 60~65 amperes terhelhetőséggel), 135 mm-es légkavaróval és elegendő kábelezéssel ahhoz, hogy a nagy teljesítményű, 3D-s erőgépeket építők akár négy darab videokártyát is elhelyezzenek a konfigurációban, de ha az alaplap két darab processzorfoglalatot tartalmaz, vagy két darab EPS csatlakozó van rajta, az sem probléma. A várható vételárakkal és a megjelenési dátumokkal kapcsolatban egyelőre nem tudunk konkrét információkkal szolgálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. KaiotEch
2013.06.06. 14:03
Erről egy vicc jutott eszembe:

Iskolás srác sírva megy haza a suliból.
- Mi történt? - Kérdi az Apja.
- Egyest kaptam fizikából.
- Mit nem tudtál?
- Egy fizikus keresztnevét. Valamilyen Volta.
- Te tényleg buta vagy. Hát JohnTra.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2013.06.06. 15:57
Ez most olyan, mint ha a Gainward helyett Againward lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bengamen
2013.06.06. 20:00
Hmm... Vantec cuccokat nem is nagyon forgalmaznak nálunk. Utoljára talán egy szélről elnevezett, azóta már megszűnt cég kínálatában láttam pár cuccot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!