iPon Hírek

Computex: a Thermalright standja

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex alkalmával a Thermalright illetékesei is bemutatták legfrissebb termékeiket, amelyek között számos érdekesség található a processzorhűtőktől kezdve egészen a számítógépházakig. A minőségi termékek mellett a vonzó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező Cogage márkanevet is bemutatta a gyártó: ez alatt a név alatt a jövőben az általa készített termékek olcsóbb, ám hasonló minőséggel és hűtőteljesítménnyel rendelkező verziói kapnak helyet.

Processzorhűtők

A termékcsalád másik tagja.Cyclone sorozat.A Thermalright a Cyclone termékcsaládba tartozó processzorhűtőit is kiállította a standján: ezek az újdonságok azért különlegesek, mert a nagyméretű, hengert formáló hűtőborda tömb belső részén kap helyet a ventilátor, amely az általa keltett légörvénnyel próbálja hatékonyan eltávolítani a processzor által termelt hőt a lamellákról. A hűtő talpazatától természetesen heat pipe-ok továbbítják a hőt a hűtőbordákhoz. A Cyclone sorozatú processzorhűtő családban egy teljes méretű és egy kompakt modell egyaránt jelen lesz.

Különleges házak

Ötletes ház-koncepció.Passzív hűtők mindenhol.A gyártó két ötletes házat is bemutatott, amelyeknél a rendszer különböző összetevőin (processzor, videokártya) passzív hűtők találhatóak. Ezek a megoldások a házon elhelyezett néhány nagyméretű ventilátor segítségével jutnak friss levegőhöz, azaz tulajdonképpen a rendszerhűtő ventilátorok próbálják hűvösen tartani azokat az alkatrészeket, amelyek általában aktív (ventilátoros) hűtéssel bírnak. Érdekes koncepció.

A Cogage márkanév

Cogage: Thermalright minőség kedvező áron.Még egy termék az új családból.A standon a fentebb említett Cogage márkanév alá tartozó termékek is képviseltették magukat. A fenti képeken látható processzorhűtők versenyképes árukkal próbálnak majd harcba szállni a konkurencia termékeivel szemben, a célt pedig az árra legérzékenyebb felhasználók megcélozásával próbálják hatékonyan véghezvinni.

Új hűtő az Nvidia GTX 200-as sorozatú videokártyáihoz

T-Rad² GTXT-Rad² GTX


A Thermalright mérnökei a GeForce GTX 200-as sorozatú videokártyákhoz is készítettek egy új hűtőt, amely tulajdonképpen nem más, mint a T-Rad²-es termék legfrissebb változata. Az új megoldás 228 x 104 x 24.33 mm-es méretekkel bír, súlya pedig 398 gramm. A GPU által termelt hőt összesen hat darab, rézből készült heat pipe juttatja el a nagyméretű, alumínium hűtőbordákból álló tömbhöz, ahonnan azt két darab 80 mm-es ventilátor próbálja hatékonyan lefújni. A gyártó állítása szerint a T-Rad² GTX sorozatgyártása várhatóan a következő hónap folyamán indulhat meg, ezután nem sokkal már a boltok polcain is találkozhatunk majd a friss termékkel, amelynek ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. BullFrog
2009.06.03. 17:07
ha belegondolsz mi mást lehet még kitalálni? max máskinézetű hűtőborda, de végérvényben minden ugyanolyan, egy rézmag, pár rézcső, egy nagy borda, és rá egy venti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Greathoof
2009.06.03. 17:40
oliba
Az aluli 2-re gondolsz?
Hát, szerintem az max csak a hűtő helye... az a ház a másik ház, csak passzív hűtésekkel, 0 ventivel, ha jól látom.
De amúgy a fenti nagy borda mögött olyan mintha egy venti lenne, de sztemolyan címke szerűség, ami van kb 10 centivel mellette, a ház eleje felé, a borda mellett egyből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.06.04. 15:18
oliba: Azt én is néztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!