iPon Hírek

Computex: AMD G34-es szerver alaplapok

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD számos érdekességgel képviselteti magát a Computexen. A tegnapi nap folyamán egy DirectX 11-es bemutatót tartottak az illetékesek, valamint lerántották a leplet a 40 nm-es DX11-es grafikus processzorok alapjául szolgáló szilícium ostyáról is. A sok asztali piacra szánt termék után most a szerverplatformoké a főszerep: végre megpillanthatjuk az AMD első G34-es szerver alaplapjait, amelyek a Quanta és az Inventec műhelyében készültek.

Inventec G34
A G34-es alaplapok tulajdonképpen a jelenleg is forgalomban lévő, Socket F tokozással rendelkező processzorok fogadására képes alaplapok utódjaiul fognak szolgálni. Az újdonságok esetében már egy új processzorfoglalat lesz jelen, amely összesen 1974 „tűből”, azaz csatlakozó lábból áll. Ebben a foglalatban kaphatnak majd helyet a 45 nm-es csíkszélességgel készülő Opteron 6000-es család tagjai, amelyek 8-, illetve 12 magos processzorok lesznek és a Magny-Cours kódnévre fognak hallgatni. A processzorok a G34-es alaplapokkal karöltve a 2010 folyamán megjelenő Maranello platform részét képezik majd.

Az új platformba illeszkedő processzorok már a Direct Connect Architektúra második generációs kiadását hordozzák magukban, emellett beépített négycsatornás DDR3-mas memóriavezérlővel és négy darab HyperTransport 3.0-s linkkel is el lesznek látva. Természetesen a felsoroltakon kívül egyéb kisebb-nagyobb újításokat is tartalmaznak majd a friss processzorok a jelenleg is forgalomban lévő modellekhez viszonyítva.

Quanta G34
Az Inventec G34-es alaplapja szerver és a HPC piacot veszi majd célba. A terméken két darab 1974 tűs processzorfoglalat látható, amelyek egyenként 12 darab DDR3-as memória slothoz kapcsolódnak 256 bites, négycsatornás memória interfészen keresztül. A Quanta G34-es megoldása már inkább munkaállomások számára készül: a terméken néhány PCI Express bővítőhely és processzorfoglalatonként 8 darab DDR3-as memória slot található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások