iPon Hírek

Computex: ASUS O!Play, a Full HD lejátszó

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A multimédia lejátszók piacán rengeteg gyártó képviselteti magát, ám most a Western Digital mellett egy nagy név, az ASUS is belépett ebbe az egyre növekvő szegmensbe. A vállalat az O!Play HDP-R1 HD média lejátszóval próbálja hamarosan meghódítani a piacot: a készülék specifikációi alapján bizony nem indul rossz esélyekkel a vállalat.


A lejátszó 1080p támogatással bír, és a közlemény szerint tökéletesen lejátssza sok egyéb mellett a H.264-es, VC-1-es és MPEG-1/2/4-es típusú videókat egyaránt, sőt, az RM/RMVB formátumú fájlokkal is képes megbirkózni. Az újdonsággal a LAN csatlakozó jóvoltából könnyedén hozzáférhetünk a hálózaton megosztott különböző fájljainkhoz, legyenek azok akár fényképek, videók vagy zenefájlok. Érdekes tulajdonság a Music Shuffle szolgáltatás, amelynek keretein belül a lejátszó összegyűjti az elérhető zenefájlokat, majd lejátszási listába csoportosítja őket és automatikusan, véletlenszerűen kezdi el őket lejátszani, mindezt pedig egyetlen, a távirányítón található gomb megnyomásával érhetjük el. A megoldás azért hasznos, mert nincs szükség arra, hogy időigényes módon, manuálisan importáljuk be a lejátszani kívánt fájlokat.


A LAN port mellett a merevlemez néküli lejátszó esetében a másik fontos csatlakozó az eSATA, azaz a külső SATA port, amely akár hatszor nagyobb adatátviteli sebességeket kínál, mint a nagy népszerűségnek örvendő USB 2.0-s portok. A készüléken egyébként egy eSATA/USB 2.0 kombó port, egy USB 2.0-s csatlakozó, egy RJ45-ös hálózati port, valamint HDMI csatlakozó, Kompozit audió/videó csatlakozó és optikai hangkimenet is jelen van. Az ASUS újdonsága 181 x 125,3 x 47,7 mm-es méretekkel bír és ideális lesz otthoni NAS környezetben történő felhasználásra. A WiFi támogatás hiánya feltűnő lehet, de nem feltétlen zavaró. A támogatott fájlrendszerekkel és hálózati protokollokkal kapcsolatban még sajnos nincsenek információk.


Érdekesség, hogy az ASUS O!Play HDR-P1 a népszerű Sigma chipek helyett a Realtek 128X megoldását használja. A lejátszó ára 120 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Janes
2009.06.04. 17:36
VISSZA A HIRHEZ

ha wifi lenne rajta mennék a boltba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. teatrino
2009.06.04. 18:02
Huuu ez már elég korrekt ár és szerintem nem nagy cucc egyik szobábol átvezetni mondjuk másikba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Janes
2009.06.04. 18:07
ha csak az egyik szobából kellene áthúzni a vezetéket egy szavam nem lenne de az a baj másik emeleten van a router... de lehetne olyan verzió hogy + 10€ és kap egy wifi-t de nagyon jónak tűnik, olvasnák róla egy tesztet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atocha
2009.06.04. 18:36
Srácok! Én komolyan nem értem ezt a "nyafogást". Wi-fi így, kábel úgy... nyaf-nyaf!
Rádugtok egy 16 vagy 32GB-os NTSF usb-t és kész!

Ha most azzal jöttök, hogy nincs kedvetek másolgatni, komolyan a bokámat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!