iPon Hírek

Computex: H57-es alaplap a Shuttle standján

Dátum | 2009. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az idei Computex folyamán kétségtelenül a P55-ös alaplapok jutnak majd a legnagyobb szerephez, ugyanis a különböző vállalatok kínálatában már startra kész állapotban sorakoznak az új lapkakészletre épülő termékek. Az LGA-1156-os tokozással rendelkező processzorokat azonban nem csak ez a lapkakészlet fogadja majd: a Shuttle standján egy meglehetősen furcsa alaplapot sikerült lencsevégre kapniuk a külföldi kollégáknak, amely az Intel eddig hivatalosan még be nem jelentett H57-es lapkakészletére épül. Korábban már írtunk az 5-ös sorozatú lapkakészletekről, illetve a család egyes tagjainak várható tulajdonságairól.

Ibex Peak H57-es platformra épülő Shuttle alaplap.Visszatérve a különleges alaplapra, a termék Shuttle márkajelzéssel bír és a következő év első negyedévében forgalomba kerülő H57-es lapkakészletre épül. A kompakt H57-es lapon Intel LGA-1156-os processzorfoglalat található, valamint négy darab DDR3-as memória slot is, amelyek a processzor kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőjében rejlő lehetőségeket próbálják majd kiaknázni. Az újdonságon egyetlen egy darab PCI Express x16-os slotot tartalmazó deszkán három darab SATA 3 Gbps-os port, valamint Gigabit Ethernet csatlakozó és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlő foglal helyet.

A terméken az Intel Turbo Memory technológiájának továbbfejlesztett változata, a Braidwood technológia is helyet kap majd, valószínűleg ezért is került NAND Flash slot a lapra, amely a három darab SATA port mellett foglal helyet. Az újdonság a 45 nm-es Lynnfield mellett a 32 nm-es Clarkdale processzorok fogadására is képes, ez utóbbi modelleken a két processzormag mellett egy integrált videó vezérlő is helyet kap, amely az alaplapon elhelyezett video kimenetekhez FDI (Flexible Display Interface) interfész segítségével fog kapcsolódni. A Shuttle standján kiállított kompakt H57-es alaplap valószínűleg majd egy későbbi Shuttle Mini PC-ben kaphat helyet. A H57-es lapkakészlet egyébként a hírek szerint a P55-ös megoldásokhoz képest egy kategóriával feljebb fog elhelyezkedni a képzeletbeli minőség-ranglétrán. Reméljük, hamarosan még több információ szivárog majd ki az új lapkakészlettel kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Veisinger
2009.06.02. 20:17
VISSZA A HIRHEZ

Királyul néz ki!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jadam92
2009.06.02. 20:27
Hát elég ferde hajlamú.. :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. legyes
2009.06.03. 08:11
Enyhe alkoholos befolyásoltság alatt lehetett a mérnök, aki a proci foglalatot tervezte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Veisinger
2009.06.03. 08:40
Hát ha végiggondolod,biztos meg van az oka hogy miért ferde!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lancelot23
2009.06.03. 09:30
Igazad van de ha mára hűtő bordás is felteszik akkor egy komolyabb VGA már elég nehezen fér el majd meg a táp csati is ráfog lógni a bordára. Illetve ha egy szélesebb processzor hűtőt raksz a procira máris akadályokba ütközöl a VGA-ra nyomja a meleget meg nem biztos hogy a vezetékeket eltudod vezetni normálisan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Veisinger
2009.06.03. 13:35
Akkor jön a sufnituning! Nekem is meg van flexelve kicsit a CPU hűtőm (és a MOsFET hűtés is) ,GPU hűtés is elég érdekesen lett átszerelve,a tápcsatlakozóról nem is beszélve,p5k-pro alaplapom tudod milyen szerencsétlen helyen van hiszen a VGA hűtőjének útba van (HR-03 GT a VGA hátoldalára szerelve) tehát tudom milyen nehéz beleerőltetni egy PC-be ennyi hűtőt és csatlakozót!De hát ez a tuning (igénytelen módra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!