iPon Hírek

Computex: Hatalmas SSD az OCZ-től

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az idei Computex rendezvényen az OCZ standján - nem túl meglepően - egy új SSD-meghajtó is megjelent, mely méltán kapta meg a Colossus nevet.

Az SSD-k piacán szokás szerint nagy a mozgolódás, számos gyártó jelenti be egyre gyorsabb és remélhetőleg olcsóbb SSD-alapú tárolóegységeit. Az OCZ is ezen cégek közé tartozik, mely folyamatosan rukkol elő jobbnál-jobb SSD-meghajtóival. Most egy meglehetősen kiemelkedő terméket mutatott be, amely fizikai méretével és kapacitásával tűnik ki az SSD áradatból.


A 3,5-hüvelyk méretű OCZ Colossus nem csupán több SSD egy nagy tokba való beépítése, hanem egy teljesen új áramköri tervezés eredménye. A meghajtó flash-chipeinek a vezérlését ugyanis egy pár Indilinx-vezérlő látja el, amik RAID 0 tömbbe vannak kötve a JMicron RAID-vezérlőjének köszönhetően. Az Indilinx valószínűleg ismeretlenül hangozhat az olvasóknak, ugyanis egy új cég új vezérlőjéről van szó, azonban már bizonyított ez a kontroller az OCZ Vertex-sorozatú SSD-iben, ahol meglehetősen jó eredményt hozott ki a meghajtókból.


A 3,5-hüvelykes OCZ Colossus SSD-k 512 GB-os és 1 TB-os kapacitásban fognak piacra kerülni, várhatóan elég borsos áron.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Jhonny06
2009.06.03. 17:36
VISSZA A HIRHEZ

Az első képen milyen jól néz ki, fotózva már kevésbé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!