iPon Hírek

Computex: lencsevégen a Lian Li X1000

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex alkalmával sikerült a Lian Li legfrissebb számítógépházát is lencsevégre kapni: az X1000-es modell tervezésénél a gyártó az X2000-es változatot ért kritikákat is visszajelzéseket megfogadta, így a termék a leegyszerűsített dizájn mellett néhány szükséges módosításon is átesett.

Lian-Li X1000
Az X1000-es, szerkezetileg és funkcionalitását tekintve kissé leegyszerűsített modell az X2000-hez képest: ez a tény pedig a termék várható végfelhasználói árában is jelentkezik majd, az összeg egyelőre azonban nem ismert. Az újdonság természetesen magában hordozza a gyártó X sorozatára jellemző tulajdonságokat, amelyek egyedivé és vonzóvá teszik a piacon a termékeket.

Itt kaphat helyet a tápegység.
Az alaplap térsége.

A gyártó a kritikáknak engedve az új modellnél az optikai meghajtókat már közvetlenül a ház elejére helyezte. A kicsinek éppen nem nevezhető házban összesen hat darab 3,5 hüvelykes meghajtó és kettő darab 2,5 hüvelykes meghajtó beszerelésére van lehetőség. A ház kialakításának köszönhetően a hosszabb tápegységek is beszerelhetőek a termék alsó részébe, igaz, manapság többnyire inkább a normálméretű, nagy hatékonysággal dolgozó tápegységek vannak jelen a piacon. A termék hűtés tekintetében szintén megfelelő: a házban két nagyméretű, 140 mm-es ventilátor juttatja be a friss levegőt a rendszer számára, így akkor sincs probléma a szellőzéssel, ha például több videokártyából álló konfigurációt kívánunk összerakni. Az előlap felől látható harmadik 140 mm-es ventilátor a ház alsó részére juttat friss levegőt, ahol többek között a tápegység is elhelyezkedik. A ház oldalán nincs ventilátor, ami a számára kialakított szellőzővel elcsúfítaná a termék oldallapját. Az X1000-es modell hátulján további két darab nagyméretű ventilátor gondoskodik arról, hogy az alkatrészek által termelt hő hamar a házon kívülre kerülhessen.

Szerszám-mentes szerelés az optikai meghajtóknál is.
A magas ház hátránya, hogy a rendszer súlypontja viszonylag magasan helyezkedik el, ám ezen a tényen némileg javít az, hogy a tápegység a termék alján helyezkedik le. A másik fontos szempont az, hogy egy ekkora házba megfelelően hosszú kábelekkel rendelkező tápegység kell ahhoz, hogy például a termék felső részében elhelyezett optikai meghajtók is könnyedén elláthatóak legyenek árammal. A ház egyébként eszközmentes szerelhetőséget kínál a bővítőkártyák, az optikai meghajtók és a merevlemezek számára, és hozza a gyártótól elvárható szintet mind minőségben, mind pedig használhatóságban.

A bővítőkártyák helye.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. zaki27
2009.06.04. 23:21
VISSZA A HIRHEZ

Ezek a képek sokat nem mutatnak, működés közben az igazi!
Gyönyörű szép az egész, mikor világítanak a ventilátorok!

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=Njkz
Na ehhez mit szóltok? Szerintem meseszép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gpety
2009.06.05. 07:21
Elég puritán, kb mint a '90-es évek közepén készült torony szerverházak, de ez legalább feket és nem csontszínű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!