iPon Hírek

Computex: lencsevégen az Antec Two Hundred

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Antec a számítógépek piacán számos rendkívül népszerű házzal rendelkezik, elég csak a "Hundred" sorozatban helyet foglaló termékekre gondolni, amelyek között gyakorlatilag bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb választást. A kínálatot a gyártó hamarosan egy friss, belépő kategóriás modellel bővíti, amely közvetlenül az Antec Three Hundred modell alatt fog elhelyezkedni a képzeletbeli ranglétrán és nem túl meglepő módon a Two Hundred típusjelzést viseli.


A Two Hundred gyakorlatilag egy szabványos ATX számítógépháznak minősül, amelyben a Hundred sorozat esetében már megismert dizájn elemek is fellelhetőek, legalábbis a rendszerhűtő ventilátorok elhelyezésénél mindenképpen. A ház előlapján a tetszetős sokszög mintázat tulajdonképpen a ház szellőzését hivatott javítani, ugyanis segítségével elegendő mennyiségű levegőt tudnak bejuttatni az elől elhelyezett légkeverők. Bővítőhelyek tekintetében összesen 6 darab 3,5 hüvelykes és három darab 5,25 hüvelykes hely áll rendelkezésünkre. Az egyetlen darab külső 3,5 hüvelykes HDD/FDD hely hot-swap „támogatással” is el van látva, azaz a benne elhelyezett meghajtó a rendszer működése közben is cserélhető, amennyiben erre az alaplap és a rendszer is lehetőséget ad. A házban a tápegység az alaplaptálca alatt bújhat meg, a kettő közötti rész ideális lehet a kábelek hatékony elrendezéséhez is.


Az alaplapot tartó tálcán a processzor mögötti részen ki van vágva a lemez, így azok a hűtők, amelyek hátsó rögzítővel is bírnak, könnyedén beszerelhetőek úgy is, ha az alaplap a házban foglal helyet, ezáltal kényelmesebb és gyorsabb a szerelés. A rendszer hűtéséről összesen 5 darab ventilátor gondoskodik: a ház tetején egy 140 mm-es, a ház elején két darab 120 mm-es, míg a ház oldalán és a hátulján egy-egy darab 120 mm-es légkeverő gondoskodik a megfelelő szellőzésről.


A belépő szinten elhelyezkedő újdonság 59 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető hamarosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. jadam92
2009.06.03. 18:14
VISSZA A HIRHEZ

Mi az előnye ha a táp a ház aljában van? stabilabb, ha egy asztalon van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. aakosch
2009.06.03. 19:07
csinos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jadam92
2009.06.03. 21:08
mért kívül sokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Multitask
2009.06.03. 21:20
Legalább kevesebb levegőt és több port kap, mit nem értesz ezen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2009.06.03. 22:14
Ha van porszűrő a táp alatt (ami házilag is pótolható igazából) akkor jó dolog, mivel a táp nem a ház belső hőjéből fogja hűteni magát, hanem a ház alól szív fel vélhetően a ház belsejétől hűvösebb levegőt, így csendesebben működhet a táp hatékonyabban működhet, igaz, a processzornak épp nem rossz ha van felette egy táp ami szívja ki a levegőt, de ez pótolható ebben a házban is mivel a processzor hűtő fölé is szerelhető ventilátor.
Viszont elég furcsa ezen a házon, hogy alul nincs szellőzés kialakítva a tápnak, hát ez igen érdekes ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Multitask
2009.06.04. 00:18
Na ezaz. Azon a 2-3 centiméteren épphogy elszívogathat valamit. Alul akkor moshatja az ember két hetente a porszűrőt, mert ha el van tömődve teljesen a dzsuvától, akkor megint nyakig ...ban van a táp. Őszintén: ki takarítja kéthetente a gépet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NEUVILL
2009.06.04. 00:42
felfelé is állhat a táp..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.06.04. 13:20
Hát az meg érdekes megoldás, akkor minek alsó tápos a ház? Pont az lenne a lényege, hogy nem a házból szívja el a levegőt, hanem a ház alól szívja a frisset, így nem látom sok értelmét személy szerint. Ha felfelé van úgy is nagyon porosodik ilyen erővel állhatna lefelé is porszűrő van akkor nem gond, hogy lefelé áll (és az se baj, ha nincs alapba, CM690-es házam van, amibe nem építettek a táp alá porszűrést, ezt pótoltam egy egyszerű háztartási porszívó porszűrőjével ami tökéletes a célra).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NEUVILL
2009.06.05. 02:41
egy házban alul alacsonyabb pár fokkal a hőmérséklet, mint felül.. jobb megoldás így is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!