iPon Hírek

Computex: MSI alaplapok Trinity-hez, érdekes VGA

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

MSI A85XA-G65 – Csúcsalaplap Trinity APU egységekhez

Az új deszka az AMD A85-ös Fusion Controller Hub-ja köré épül és Socket FM2-es processzorfoglalattal várja a Trinity APU-kat. A Military Class III-as komponenseket alkalmazó újdonság nyolcfázisú tápellátást biztosít az adott APU egység számára, memóriafoglalatokból pedig négy áll rendelkezésre – utóbbiakban DDR3-1866 MHz-es memóriamodulok kaphatnak helyet.

A85XA-G65
A bővítőhelyek között két darab PCI Express 2.0 x16-os slot lapul, amelyek x8-x8 sávszélességet kínálnak kétkártyás üzemmódban. A rendszer CrossfireX és SLI multi-GPU konfigurációk építésére egyaránt alkalmazható. A slotok között találunk még három darab PCI Express 2.0 x1-es és két PCI portot is.

Az A85-ös FCH nyolc SATA 6 Gbps-os portját belső portok biztosítására használták fel a mérnökök, eSATA csatlakozó ezúttal nincs. A videó kimenetek között egy D-Sub, egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul, azaz a kínálat teljes. Az alaplapon van még Gigabites Ethernet vezérlő, 8+2 csatornás HD audió vezérlő és négy darab USB 3.0-s port is. Az alaplap tuningbarát szolgáltatásokkal is rendelkezik: helyet kapott rajta az OC Genie, a ClickBIOS II-es UEFI firmware, sőt, még feszültségmérő pontokkal is felvértezték. Az újdonság még ebben a negyedévben megjelnhet, méghozzá a Socket FM2-es alaplapok első hullámával.

Mini-ITX formátumú Socket FM2-es alaplap is van a tarsolyban

Az MSI második érdekes Socket FM2-es deszkája az A85IA-E53-as típusjelzést viseli – ez az alaplap jó eséllyel tekinthető az első mini-ITX fotmátumú Socket FM2-es megoldásnak. Üröm az örömben, hogy a termék az előző generációs A75-ös lapkakészletre alapoz, pedig az A85-ös FCH jobban mutatott volna rajta. A85 ide vagy oda, négy darab SATA 6 Gbps-os portot így is kapunk. Az adott APU számára ötfázisú tápellátás biztosított, memóriafoglalatokból pedig ezúttal csak kettő áll rendelkezésre, ezekben viszont akár 16 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es memóriamodul is helyet kaphat.

A85IA-E53
A kompakt alaplapon egyetlen PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk. Érdekesség, hogy 802.11 b/g/n és Bluetooth támogatással egyaránt fel lesz vértezve a pici újdonság, videó kimenetei között pedig HDMI és D-Sub portot találunk.

Két, a kereskedelem fő áramába szánt Socket FM2-es alaplap is érkezik

A85MA-E35
Az első újdonság mini-ITX formátumú testvéréhez hasonlóan szintén egy kissé félrevezető nevet kapott, hiszen az A85MA-E35-ös típusjelzés ellenére nem A85-ös, hanem A75-ös FCH-ra alapoz. A Socket FM2-es processzorfoglalathoz ötfázisú tápellátás jár, memóriafoglalatokból pedig ezúttal is kettőt kapunk. A bővítőhelyek között egy PCI Express 2.0 x16-os slot, két PCI Express 2.0 x1-es foglalat és egy PCI port bújik meg. A termék hat darab SATA 6 Gbps-os és négy darab USB 3.0-s csatlakozót kínál, videó kimenetei között pedig egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port helyezkedik el.

A55M-P33 (F2)
Azt A55MA-P33 (F2)-es modell esetében a Socket FM2-es processzorfoglalathoz szintén ötfázisú tápellátás jár, de a két DDR3-as memóriafoglalat jelenléte is közös tulajdonság. Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16-os, egy PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI port található, a videó kimenetek között pedig egy D-Sub és egy DVI csatlakozó lapul. Az újdonság hatcsatornás HD audió vezérlővel és Gigabites Ethernet porttal érkezik.

Egy újabb Lightning sorozatú videokártya is érkezik


Az MSI standján egy érdekes videokártyát is szemügyre lehetett venni, amely az N680GTX Lightning nevet kapta.

N680GTX Lightning
A GeForce GTX 680-as alapokon nyugvó N680GTX Lightning esetében gyárilag megemelt órajelekre számíthatunk, amelyek legalább 10%-kal magasabbak lesznek a referencia értékeknél. A termék 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával érkezik és a fekete-sárga színvilággal rendelkező Twin Frozr IV-es hűtőt is megkapja majd, amely két ventilátorral és egyedi felépítéssel bír. A hatékony hűtés mellett az Unlocked Digital Power VRM támogatás is a kínálat részét képezi, azaz a felhasználók könnyedén módosíthatják majd a GPU-, memória- és PLL feszültséget – mindezt az Afterburner alkalmazás segítségével tehetik meg.

Az új videokártya várhatóan az elkövetkező hetek folyamán kerülhet a boltok polcaira.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. MaximumGam...
2012.06.06. 20:02
Ez a GTX680N egy retek nem 4Gb os és nem 2x8 pines
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!