iPon Hírek

Computex: P55 invázió, Lynnfield információk

Dátum | 2009. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Lynnfield processzorát nemrégiben láthattuk akcióban, azóta a Computexen számos P55-ös alaplap is lencsevégre került, amelyekből ismét bemutatunk néhányat. Az újdonságok mindegyike LGA-1156-os processzorfoglalattal és négy darab memória slottal rendelkezik, szolgáltatásaik és felszereltségük tekintetében azonban természetesen vannak különbségek.

ASUS P7P55-Pro
A fotókon látható alaplapok specifikációi túlnyomórészt megtekinthetőek a mellettük látható kis tábláknak köszönhetően, így ezekre külön most nem térnék ki, inkább az új, érdekes információknak szentelnénk itt pár sort. Az alaplapok egyébként a Gigabyte, az ASUS és a Biostar műhelyeiből érkeztek.

A különböző gyártók standjainál a beszélgetések alkalmával egész sok információra derült fény az új alaplapok és a Lynnfield processzorok startjával kapcsolatban. A processzorok esetében a gyártóktól származó információk szerint augusztus végi, illetve szeptember eleji startról lesz szó, de az alaplapok is ebben az időszakban jelenhetnek meg az üzletek polcain.

Biostar lap.TP55-XETPower I55

A másik fontos kérdés a központi egységek elnevezésére irányul: sokáig Core i5-ös márkajelzéssel illették a termékeket a különböző pletykák forrásai, ám most már világossá vált az információ: a Lynnfield processzorok is a Core i7-es márkanevet kapják majd meg. A Core i5-ös elnevezés ennek ellenére nem kacsa: ezt a márkanevet az integrált videó vezérlővel is ellátott Clarkdale processzorok viselik, amelyek két darab 32 nm-es processzormaggal és egy GPU-val lesznek ellátva.

GA-EP55-UD3PGA-EP55-UD3RGA-EP55-UD4PGA-EP55-UD5

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Klemice
2009.06.05. 12:22
UD5-nél miért 6 ram foglalat van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Parano1d
2009.06.05. 12:50
Ezzel, hogy i7 nevet kapnak, megint csak összezavarják a tapasztalatlanabb vásárlókat. Más a memóriavezérlő, és más a foglalat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. okostibi
2009.06.05. 13:16
talán kicsit több info van itt a gigárol:
http://prohardver.hu/hir/gigabyte_p55-ud5_...p_elozetes.html

de azért nem ugyvolt, hogy az integrált videó vezérlővel ellátott lesz ai i3 vagy mi a fene most akkor i5 lesz és ami i5 lett volna azis i7 mégha szarabb is annál, és más foglalat. igy semmi értelme kb. enyi erövel i6 is lehetett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!