iPon Hírek

Computex: VIA alapokon nyugvó notebook

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A VIA rendelkezik saját integrált és diszkrét videó vezérlővel, illetve saját energiatakarékos processzorral is, ám a gyártó a notebookok/netbookok piacán az elmúlt idők folyamán mégsem képviseltette magát elég hatékonyan. Néha-néha érkeznek hírek, amelyek VIA processzorral szerelt notebookról számolnak be, ám ennek ellenére is csak elenyésző mértékben van jelen a gyártó ebben a piaci szegmensben.

A Computex előtti készülődés folyamán a cégnél úgy döntöttek, hogy itt az alkalom: az vállalat egy 13,3 hüvelykes képátlóval rendelkező noteszgép segítségével próbálja egy kicsit reklámozni saját processzorát és integrált videó vezérlőjét. Az S30A típusjelzéssel ellátott notebook egy kínai gyártó, a Tongfong műhelyében készült. A slim készülék egy 1,3 GHz-es VIA Nano U2250-es processzorral, egy VX800-as lapkakészlettel ellátott alaplappal, valamint 2 GB rendszermemóriával van felszerelve. A rendszerben egy DirextX 10.1-es támogatással is rendelkező S3 Graphics Chrome 435 ULP videokártya foglal helyet, amely alacsony fogyasztás mellett üzemel.


Az S30A modell 2,5 hüvelykes SATA merevlemezzel és DVD íróval érkezik, a rendszerben ezen kívül 10/100 Mbps-os Ethernet csatlakozó, WiFi adapter, négy az egyben kártyaolvasó és Express Card bővítőhely is található. A videó kimenetek között egy D-Sub és meglepő módon egy HDMI port is helyet a kapott. Az érdekes kis konfiguráció energiaszükségleteit egy hatcellás akkumulátor próbálja kielégíteni, az operációsrendszer szerepét pedig Windows XP vagy Windows Vista szoftverek tölthetik be.

Az ígéretesnek tűnő rendszerről egy videó is készült:

                                    

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. twollah
2009.06.03. 17:50
VISSZA A HIRHEZ

Hazankban is forgalomba hozza valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2009.06.03. 18:21
Jónak néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.06.04. 09:10
A videóban az is benne van, hogy kikapható az optikai drive és helyére +3 cella aksit lehet tenni.
Így már nagyon ütőképes cucc lehet, csak valószínű soha nem fogjuk nálunk látni. Pedig tulajdonságai alapján nagyon jónak tűnik, és még jól is néz ki.
Ha lenne és persze jó áron lenne, rögtön megvenném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!