iPon Hírek

Computex: videokártyák a Galaxy-tól

Dátum | 2009. 06. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A sok netbook, processzor és notebook mellett természetesen a videokártya szegmens is képviselteti magát az idei Computexen. A Galaxy kínálatában például meglehetősen érdekes termékeket láthattunk, amelyek között ötletes koncepciók is vannak.Az első termék egy 9800 GT, amely önmagában még egyáltalán nem lenne érdekes, ugyanis már sokaknak a könyökén jön ki az Nvidia 9-es videokártya sorozata. Ez a modell tulajdonképpen csak azért különleges, mert a gyártó a gyakorlattal ellentétben nem normálméretű, hanem mini HDMI csatlakozót helyezett el a kártya csatlakozói között. Ennek köszönhetően a Galaxy szabadabb kezet kap, ugyanis a pici csatlakozó jóvoltából nem kell ragaszkodni a helytakarékos VGA + DVI párosításhoz, hanem nyugodtan el lehet helyezni a kártyán két darab DVI portot is. Aki normál méretű HDMI csatlakozóra vágyik, annak megoldást jelenthet a kártya csomagjában található mini HDMI -> HDMI átalakító. A vállalat úgy tűnik, hogy ezzel a modellel próbálja majd tesztelni: vajon miként reagál a piac az újításra? Erre majd idővel visszatérünk.


A következő megoldás a hírekből már ismerős lehet: a gyártó egy GTX 285-ös videokártyát passzív hűtővel látott el, amelynek a szükséges friss levegőt egy ventilátorkártya biztosítja, ami PCI Express x1-es slotba illeszkedik. Ötletes, de így már akkor mégsem passzív hűtésről van szó, ráadásul már három slotnál tartunk.


Végül, de cseppet sem utolsó sorban, az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 295-ös videokártya is feltűnt a vállalat standján. Az Nvidia állítása szerint az egy PCB-re épülő GTX 295-ös kártyák esetében nincs meghatározva NDA, azaz a gyártók bármikor piacra dobhatják saját megoldásaikat, ahogy megkapják az előállításukhoz szükséges alkatrészeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jadam92
2009.06.04. 07:39
VISSZA A HIRHEZ

2. képen nem ferde az a HDMI csati?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.06.04. 08:59
De, eléggé. Nem találták el a kivágás helyét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.06.04. 15:14
várjál ... lehet hogy ez Galaxy Tecnology..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!