iPon Hírek

Cooler Master bilentyűzet hibrid kapacitív kapcsolókkal

Dátum | 2014. 09. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Cooler Master egy új billentyűzet bejelentésével nyitotta a hetet, az újdonság pedig nem más, mint a NovaTouch TKL modell. A hibrid kapacitív kapcsolókra támaszkodó billentyűzet precízen, gyorsan és kényelmesen működő billentyűket kapott, amelyek új szintre emelik a gépelési élményt, de ezzel együtt a játékosok számára is kiváló választásnak bizonyulhatnak.
A NovaTouch TKL billentyűzet csak alfanumerikus gombokat kapott, numerikus billentyűrész nincs rajta, így a végeredmény egy kompakt, kevés helyet foglaló termék lett. Az egyes billentyűk alatt speciális, japán gyártmányú hibrid kapacitív kapcsolók lapulnak, amelyek lenyomásához 45 gramm erőkifejtésre van szükség, a billentyűk teljes lenyomásához pedig 4 milliméternyi út megtételére van szükség, viszont a nyomáspont a konkurens megoldásokkal szemben nem 2 milliméter körül, hanem 1 milliméternél található. A billentyűk kapcsolói meglehetősen strapabíróak, hiszen élettartamuk 60 millió lenyomásra tehető – ez pont tízmillióval több, mint a Cherry MX Red és Brown kapcsolóké.
Ezek a billentyűk nagyon finom lenyomási élményt kínálnak, visszatérési idejük pedig háromszor gyorsabb, mint a tradicionális mechanikus kapcsolóké, így egy perc alatt több billentyűlenyomást lehet eszközölni, azaz a hardver már nem igazán limitálja majd a tempót. További jó hír lehet, hogy a kapcsolók szára tökéletesen kompatibilis a Cherry MX sorozatú kapcsolókéval, így a hozzájuk tartozó billentyűkupakok a NovaTouch TKL esetében is használhatóak. Érdekesség, hogy a minél kényelmesebb, halkabb gépelést a billentyűk alatt elhelyezett "O" gyűrűk segítik.
A NovaToch TKL természetesen mind N-key Rollover, mint pedig Anti-Ghost funkcióval fel van vértezve, így a gépelés pontos, zavartalan lehet, hiszen minden billentyű lenyomást regisztrál a rendszer. Extraként a billentyűlenyomás esetében az ismétlési ráta menet közbeni módosítására is van mód, valamint a Windows billentyű is letiltható. A billentyűzet 128 KB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, amelyben az ismétlési ráta beállításai, a médiabillentyűkhöz tartozó beállítások, illetve egyéb testre szabható beállítások is eltárolhatóak.
Az új billentyűzet ergonómia szempontjából is jól sikerült, hiszen a numerikus billentyűrész elhagyásával a termék kisebb, kompaktabb lett, így az egér közelebb kerülhet a felhasználó képzeletbeli középpontjához, ami csökkenti a vállak terhelését. A kompakt méret a hordozást is könnyebbé teszi, ráadásul a NovaTouch TKL egy 1,8 méter hosszú, fonott USB 2.0-s kábellel érkezik, ami micro-USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a billentyűzethez, így a kábel szállítás alkalmával egyszerűen leválasztható. Maga a klaviatúra 35,9 x 13,8 x 3,9 centiméteres mérettel bír, tömege pedig 895 gramm.
A Cooler Master NovaTouch TKL Európában november közepén válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, Észak-Amerikában és Ázsiában azonban mától elérhető. A termék várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, és hírünk írásakor sem az Amazon, sem pedig a Newegg virtuális hasábjain nem tűnt még fel, így az amerikai árazást sem sikerült megtudni. Korábban 170 angol font körüli európai árról beszéltek – kíváncsian várjuk, ez változik-e.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Butchy
2014.09.22. 17:27
Akkor most rá tudom kötni a telefonra is mert van rajta micro-USB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cavalli87
2014.09.23. 07:12
Mi van, miről beszélnek ezek? 170 font? Át se merem számolni Ft-ba... Vagy ennyiért jár hozzá egy monitor is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.23. 08:43
Szerintem nem! Ez áll a szövegben: "NovaTouch TKL egy 1,8 méter hosszú, fonott USB 2.0-s kábellel érkezik, ami micro-USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a billentyűzethez" csak a billenyűzethez kapcsolódik azzal! Azt nem tudom h ha veszel hozzá egy micro-USB-t akkor megy-e de nem adnak hozzá a hír alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. simkotec
2014.09.23. 12:19
Takarítani rémálom lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Butchy Dari
2014.09.23. 13:09
Csak a képből indultam ki hogy ott rajta van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Morte
2014.09.24. 14:25
simkotec: Nem láttam még ilyen billentyűzetet, de a cikkben azt írják, hogy a "kapcsolók szára tökéletesen kompatibilis a Cherry MX sorozatú kapcsolókéval", azokat pedig kifejezetten könnyű tisztíítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!