iPon Hírek

Cooler Master Nepton folyadékhűtők – immár hazánkban is

Dátum | 2014. 01. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master jelenleg is több kompakt folyadékhűtő szettel képviselteti magát a folyadékhűtő rendszerek piacán, ám a vállalat most újabb két modellel bővítette repertoárját, amelyek előre összeszerelve, folyadékkal feltöltve kerülnek a boltok polcaira, méghozzá hamarosan. A Nepton sorozat tagjait korábban, egy részletesebb hír keretén belül már bemutattuk, most azonban Európában is elrajtoltak a termékek, így sorra vesszük legfontosabb tulajdonságaikat, illetve ajánlott végfelhasználói áraikról is rövidesen lerántjuk a leplet.
Cooler Master Nepton 140XL és Nepton 280L
A Nepton sorozat tagjait a Cooler Master mérnökei tervezték, megalkotásuknál pedig kiemelten fontos szempont volt, hogy a termékeket gyorsan, szerszám nélkül lehessen beépíteni az adott rendszerbe. A Nepton 140 XL és a Nepton 280L modellek hosszú éveken át képesek mindenféle karbantartás nélkül üzemelni – persze a hőleadó radiátoron található ventilátorokat azért néha-néha nem árt megszabadítani a portól.


Maguk a ventilátorok egyébként JetFlo 140 sorozatú megoldások, amelyek nagy mennyiségű levegőt képesek megmozgatni. Igény esetén persze a 140 milliméteres ventilátorokat akár JetFlo 120-as modellekre, vagy egyéb 120 milliméteres átmérőjű ventilátorokra is le lehet cserélni.
A processzorra egy rézből készített, mikrocsatornákkal ellátott folyadékhűtő blokk illeszkedik, amely egy egyedi tervezésű, nagyteljesítményű szivattyúnak is helyet ad. A folyadékhűtő blokkot és a hőleadó radiátort rugalmas, ugyanakkor meglehetősen strapabíró FEP csövek kapcsolják össze, magán a folyadékhűtő blokkon pedig fehér LED-es világítás is üzemel.
Cooler Master Nepton 140XL és Nepton 280L
A Nepton 280L modell dupla vastagságú, 280 milliméter szélességű radiátort alkalmaz, ami a JetFlo 140-es ventilátorokkal karöltve akár 300 wattos hűtőteljesítményt is biztosíthat, így a termék tuning esetén is megállja a helyét. Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza:

A Nepton 140XL és a Nepton 280L Magyarországon is hamarosan kapható lesz: a kisebbik modell 29 900 forintba, a nagyobbik pedig 35 900 forintba kerül majd (ajánlott végfelhasználói árak).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. meridaboy
2014.01.23. 12:00
Még jó hogy lehet kapni!
Persze tudom, hogy nem kiugró az árazás,de mégis felszisszentem mikor az árhoz értem. Az persze tetszik, hogy végre 140mm es ventit is fogadnak a hűtőblockok (nekem mindenhova 140-es venti kell)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!