iPon Hírek

Coolink ChipChilla: ötletes chipszet hűtő

Dátum | 2008. 01. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Coolink egy új hűtővel jelentkezik a piacon, amely ötletes és jól hangzó elnevezést kapott. A ChipChilla egy aktív lapkakészlet hűtő alkalmatosság, amely heatpipe csövek segítségével vezeti el a hőt a hűtő talpától a ventillátor mögött található alumínium lamellákig.


A ChipChilla 6mm-es heatpipe csöveket tartalmaz, a hűtőrendszer egy 60mm-es átmérővel rendelkező ventillátorral is rendelkezik, amely alacsony, 19dB-es zajszinten dolgozik. A Coolink új hűtője aszimmetrikus felépítéssel bír, a gyártó ezzel a CPU hűtőkkel és a videokártyákkal való ütközés kívánta elkerülni: a kis lapkakészlet hűtőn található ventillátort szabadon elhelyezhetjük a bordázott rész mindkét oldalán, attól függően, hogy melyik oldalon van számára hely.
A Coolink ChipChilla szerelés tekintetében is rendkívül felhasználóbarát, a kis egységet egyszerűen felszerelhetjük a lapkakészletre a mellékelt rögzítő eszközök segítségével. Az új hűt a gyártó állítása szerint bármelyik AMD-s vagy Intel-es alaplapra illeszkedik.


A Coolink újdonsága mától elérhető, a gyártó 16,90 euróért kínálja a ChipChillát. A chipszethűtő pontos magyarországi megjelenése egyelőre nem ismert. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:37
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!