iPon Hírek

Core i7 néven kerülnek forgalomba a Nehalemek?

Dátum | 2008. 08. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD számára nem túl jó hír, hogy az Intel Nehalem processzorai hamarosan hódító útjukra indulnak. A korábbi szóbeszédek már szeptember végi startról számoltak be, bár korábban az Intel a Nehalemek esetében úgy nyilatkozott, hogy a processzorok majd csak az idei év negyedik negyedévében kerülnek forgalomba. A megjelenéssel kapcsolatban még ugyan sok a ködös információ, de az már tudható, hogy az új architektúrára épülő egységek milyen márkanév alatt lesznek jelen a boltok polcain.

Jobbra az E8500, balra az egyik Nehalem processzor.
Az első körben megjelenő három felsőkategóriás Nehalem processzor 2,66 GHz és 3,2 GHz közötti órajellel kerül forgalomba. Az Expreview információi szerint az Intel a Nehalem architektúrára épülő processzorok esetében a Core i7 elnevezést fogja alkalmazni. Az új márkanév hivatalosan augusztus 11-én kerül bejelentésre, ezzel egy időben a gyártó a Core i7 Extreme processzorokat is be fogja jelenteni. Az újdonságok LGA 1366-os processzorfoglalattal, valamint négy processzormaggal érkeznek, amelyek összesen 8 szálon képesek dolgozni egy időben. A processzorok 8 MB megosztott harmadszintű gyorsítótárral és beépített, háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel is el lesznek látva.

Az Intel Nehalemjei, azaz Core i7 processzorai az október folyamán megjelenő Intel X58-as lapkakészlettel ellátott alaplapokkal lesznek képesek együttműködni. 2009 második felében érkeznek majd az olcsóbb Nehalem processzorok is, amelyekről korábban már hírt adtunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások