iPon Hírek

Corgi Warlock – A nyúl csontvázakon túl

Dátum | 2015. 12. 30.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Békés országunkat a jó Nyúl király uralta, majd a Nyúl Háborúk végén egy hatalmas démon lemészárolta a királyt, aki sötét paktumot kötve tért vissza a kárpiton túlról. Élőholtként, immár a gonosz oldalán harcolva vezeti csontvázakból és egyéb förmedvényekből álló nyúl seregét azok ellen, akiket védelmezni volt hivatott, nem is oly rég. Mikor a feszültség a tetőfokára hág, a corgi (kutyaféle), a malac, a hal és a pug (mopsz, ugyancsak kutyaféle) nekiindul a nagy kalandnak, a világ megmentésének és úgy tűnik, a rekeszizmokat sem kímélik. Igen, a történet az egyszerű, a vicces és a bárgyú határvonalain mozog, de nem is vártuk tőle, hogy komoly szerepjáték lesz. A játék elkövetője egy Xander nevű úriember, aki korábban a Pixar és a Dreamworks berkeiben volt animátor. A "múzsája" Maia nevű corgi kutyája volt, aki ihletet adott a fárasztó háttértörténethez és az összes többi jópofa, fárasztó aprósághoz.
A játékot többféle módon és létszámban is játszhatjuk. A készítő azokra is gondolt, akik egyedül vágnak neki, de mókás program lehet egy kellemes estén 4-en is nekiindulni a nagy corgi kalandnak. A 2-4 emberrel játszható co-op mellett az úgynevezett versus is rendelkezésünkre áll így, kiélhetjük társas és kompetitív hajlamainkat egyaránt. Az irányításon érződik, hogy kontrollerre tervezték inkább, a billentyűzeten kicsit körülményesebb játszani. Hősünk a pusztító tűzlabda varázslat megtanulása után vág bele a nagy kalandba, első képessége egy nagyjából folyamatosan spamelhető lövés, nincs túlbonyolítva. Van speciális verziója is, ami egy képernyőn átszáguldó, mindent letaroló tűzförgeteg, de ahhoz corgi power kell. Igen, lehetne mana pont is, de így viccesebb. Nem telik el azonban sok idő és már villámokat is lövöldözhetünk, ami erősebb támadás, de nagyobb a lecsengési ideje. Összesen 5 képességünk lesz, ami elegendő is a játékhoz és az ellenségek hatékony likvidálásához, hiszen emlékezzünk, egy emberes „csapat” áll a Corgi Warlock mögött. Miközben a világ megmentésén ügyködünk, a nagy hősökhöz hasonlóan, kisebb, de mégis fontos mellékfeladatokat is kapunk. Mint például a közeli falu denevérmentesítése, ugyanis az ott lakók szerint a Denevér Királynő gyermekei egyre pofátlanabbak, ami viszont elég szívás. Úgyhogy legyünk szívesek vissza tűzlabdázni/villámozni a bőregereket a barlangjaikba.
A Super Mario, Sonic és hasonló játékokon felnőtteknek ismerős lesz a recept. Balról haladunk jobbra, néhol pedig felfelé ugrálva, az ellenségeket kikerülve, lövöldözve. Nincs annyira könnyű dolgunk, mert bármely irányból ránk támadhatnak, még a levegőből is, lövedékek formájában vagy simán nekünk rohanva, de cseppkövek, tüzet fújó növények is próbára teszik reflexeinket. Szokni kell a játék ritmusát, mert a második pályán már elkezdenek özönleni az ellenségek, így tutorial híján kénytelenek leszünk csiszolni a reakcióidőnkön, ami a többségnek simán menni fog. Mini bossokat, óriási lényeket, egyszerű csatlósokat fogunk halomra lövöldözni, rövid idő alatt profi nyúl csontváz mészáros válik majd belőlünk. A pályák nem túl hosszúak, és elhalálozás esetén az adott pálya elejére dob csak vissza minket a játék. Életerő töltést is elég sokat találni, így a kezdeti belerázódás után azt mondanám, hogy stabil közepes nehézséget lőttek be, amin néhány nagyobb csata vagy boss lendít csak, de jól is van ez így. Ez nem hardcore szint, a szórakozás sokkal fontosabb, mint a teljesítmény. Arról nem is beszélve, hogy grafikában, humorban, és a karaktereket illetően a Castle Crushers-hez hasonló elborultságot képvisel a Corgi Warlock, és nagyon jót tesz a hangulatának, hogy sok-sok vicces ellenséget/karaktert vonultat fel. Egyszerűsége ellenére magába tud szippantani a játék, de a csapatban rohangálás hozza ki igazán a lényegét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Solear
2016.01.05. 11:05
Mögvettem a leirás alapján tegnap a graf / zene egész jó, sajna az interface elég kezdetleges, és nem választatóak a karakterek. Multit még nem láttam de az értékelés kb helyes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!