iPon Hírek

Corsair Carbide 270R: letisztult dizájn, átgondolt belső

Dátum | 2016. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair a nemrégiben bemutatott edzett üveg oldallapos házak mellett egy egyszerűbb, letisztult dizájnnal rendelkező, oldalablakos és oldalablak nélküli kivitelben egyaránt elérhető házzal is előrukkolt. A Carbide családot erősítő 270R kívül-belül feketében érkezik: külseje mindenféle sallangoktól mentes, belsejét pedig jól átgondolt, szerelőbarát dizájn jellemzi, így minden esélye megvan arra, hogy népszerű lehessen.
A közepes torony formátumú újdonság a belépőszintet veszi célba, de akár komolyabb gamer konfiguráció alkatrészei is kényelmesen elférnek benne. Az 509 milliméter hosszú, 460 milliméter magas és 210 milliméter széles újdonság belsejében szerelőablakkal ellátott alaplaptálca várja a Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplapokat. A ház belsejében 370 milliméternyi hely van a bővítőkártyák számára, a processzorhűtő pedig maximum 170 milliméter magas lehet. A tápegység 225 milliméternyi helyet oszthat be, bővítőhelyét pedig egy külön kamrán belül alakították ki, így a kábelek elvezetése könnyebben, kényelmesebben megoldható.
Az adattárolókat két darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, előlapi bővítőhelyek azonban nincsenek. A szellőzésről három darab 120 milliméteres vagy két darab 140 milliméteres előlapi ventilátor, két darab 120 vagy 140 milliméteres tetőlapi légkeverő, illetve egy 120 milliméteres hátlapi ventilátor gondoskodhat. Az ablak nélküli modellnél csak egy hátlapi ventilátort kapunk, az oldalablakos változat viszont már egy piros ledes világítással ellátott 120 milliméteres előlapi ventilátorral is rendelkezik.
Az ablakos változatban egy piros ledes előlapi ventilátor is van.
Az előlapi és a tápegység alatti szellőző előtt kivehető szűrőt helyeztek el, a ventilátorok helyére pedig akár hőleadó radiátor is szerelhető, ha szükséges. Az előlapon maximum 360 vagy 280 milliméteres, a hátlapon maximum 240 milliméteres, a hátlapon pedig maximum 120 milliméteres hőleadó radiátor fér el.
Az előlapi portok rendhagyó módon az előlap jobb szélének éle mentén foglalnak helyet, így szemből nem láthatóak. Ezek között a szokásos mikrokapcsolókon felül két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.
A Carbide sorozat minimalista dizájnnal rendelkező 270R tagja már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 59,99 dollár. Az extra előlapi ventilátorral és oldalablakkal ellátott példányért 10 dollárral többet, 69,99 dollárt kérnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. damaniac82
2016.11.24. 12:11
Corsair Define S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.11.24. 13:24
Amúgy igen, csak hála az égnek hogy nem a tetejére kerültek a usb portok (ami lehet csak számomra fontos mivel asztal alá száműzném)

CorsiFracti Crbifine
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tuttu
2016.11.25. 06:12
Tényleg jó a belseje, de a "letisztult" ennél a háznál azt jelenti, hogy kopár! Komolyan ez tetszik az embereknek? Az alapötlet egy cipős doboz volt átlátszó oldallal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!