iPon Hírek

Corsair és G.Skill SSD-k SandForce vezérlővel

Dátum | 2010. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital mellett az SSD piac többi szereplője is készül újdonságokkal a közeljövőben: a Corsair és a G.Skill illetékesei SandForce vezérlővel ellátott SSD meghajtókkal szállnak versenybe az egyre növekvő szegmensben. A G.Skill termékeiről egyelőre nem sok információ áll rendelkezésre, viszont a Corsair újdonságait már hivatalosan is bemutatták, így az alábbi pár soron keresztül minden tudható információt megosztunk velük kapcsolatban.

Félelmetesen gyorsak a Corsair Force SSD sorozatának tagjai

A gyártó a SandForce ígéretes vezérlőjét, az SF-1200-as modellt építette bele új SSD meghajtóiba, amelyek 100 GB-os és 200 GB-os adattároló kapacitással büszkélkedő változatokban kerülnek forgalomba. A Force sorozatú SSD meghajtók SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és MLC típusú NAND Flash chipekre alapoznak. A TRIM támogatással is felvértezett újdonságok nagyon gyorsak: a vállalat közleménye szerint a maximális olvasási sebesség 285 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 275 MB/s-os értéket képvisel, ami nem mondható szokványosnak, vagyis inkább átlagosnak a piacon. Az új termékek 1 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni és természetesen a szokásos 2,5 hüvelykes formátumra épülnek, mint az SSD meghajtók döntő többsége.


A Force 100-as és Force 200-as SSD meghajtókra a gyártó két év garanciát vállal és ad melléjük 2,5”-> 3,5” átalakító keretet is, így az újdonságok gond nélkül beszerelhetőek a 3,5 hüvelykes asztali merevlemezek helyére. A friss meghajtók szállítása heteken belül megkezdődik, ám a termékek árával kapcsolatban egyelőre sajnos nem állnak rendelkezésre információk.

A G.Skill-nél is a SandForce vezérlőjére esküsznek


Az SSD szegmensben egyre több SandForce alapú SSD meghajtó van jelen és az új vezérlőre alapozó termékek száma továbbra is rendületlenül növekszik. A G.Skill a CeBIT alkalmával mutatta be saját megoldásait, amelyek a Phoenix családban kapnak helyet. A meghajtók a Corsair Force SSD-ihez hasonlóan a SandForce SF-1200-as vezérlőjét használják, sőt, ugyanúgy MLC típusú NAND Flash chipeket használnak, mint a Corsair megoldásai. A SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel ellátott 2,5 hüvelykes meghajtók TRIM támogatással érkeznek.


A Phoenix meghajtók 50 GB-os, 100 GB-os és 200 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban lesznek jelen a piacon és a fenti teszteredmények alapján 200 MB/s körüli olvasási és 140 MB/s körüli írási sebességet fognak kínálni, igaz, ezzel kapcsolatban hivatalos információk egyelőre nincsenek. A gyártó az elkövetkező hetek folyamán indítja majd hódító útjára a Phoenix család tagjait, amelyek pontos megjelenésével és árával kapcsolatban későbbre ígértek tájékoztatást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. danikollar
2010.03.04. 18:58
Egy 200-as jó lenne rendszernek, de nem most az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. viktorxxx
2010.03.04. 20:05
a sata rev2 max adatatvitele 286MB/s, vagyis ezek a meghajtok elertek a maximumot olvasasnal es majdnem irasnal is, miert nem rev3-t alkalmaznak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!