iPon Hírek

Corsair Hydro Series 100: ventilátor problémák

Dátum | 2011. 10. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair Hydro Series H100-as kompakt folyadékhűtő rendszerét egyre több felhasználó alkalmazza, igaz, a termékkel a jelek szerint sajnos nincs minden a legnagyobb rendben. A vállalat hivatalos fórumán többen is panaszkodnak rá, hogy a ventilátor fordulatszám-vezérlő nincs a helyzet magaslatán.

A vállalat a felhasználói panaszok hatására kivizsgálta a problémát és az illetékesek arra a megállapításra jutottak, hogy az érintett H100-as folyadékhűtő szettek esetében alkalmazott szabályzók egy hibás szériából valóak. A Corsair a jelek szerint már a visszahívásra készül, azaz az összes H100-as sorozatú termék lekerül majd a boltok polcairól, a hibás folyadékhűtő rendszerek tulajdonosait pedig arra kérik majd meg, hogy küldjék vissza a terméket a gyártónak, cserébe pedig kapnak egy hibátlan H100-as szettet.


Most felmerülhet a kérdés: jó, de hogyan bizonyosodjunk meg arról, hogy a mi szettünk érintett-e? Nos, ez a legegyszerűbb, ugyanis a termék csomagján található egy vonalkódos matrica, amelynek a felső sorát kell ellenőrizni. Az érintett modellek #11359403-as számsorral rendelkeznek. Maga a probléma egyébként abban rejlik, hogy az egységen lévő gomb, amellyel a fordulatszám-profilok között válthatunk, egyszerűen nem működik. Ez még nem jelenti azt, hogy a szett hűtés tekintetében működésképtelen, mindössze annyi a probléma, hogy a ventilátor folyamatosan alap fordulatszámon üzemel, a fordulatszám módosítására pedig nincs mód, holott a hibátlan termékeknél ez gond nélkül megy.

A Corsair illetékesei szerint sok esetben segít, ha a ventilátorfordulatszám-szabályzót alaphelyzetbe állítjuk (reseteljük). Bekapcsolt rendszernél a profilváltó gombot 5 másodpercig tartsuk benyomva, majd nagyjából egy perc múlva kapcsoljuk ki a számítógépet. A kikapcsolt konfigurációnál a profilváltó gombot ismét tartsuk lenyomva öt másodpercig, majd indítsuk el a számítógépet. Ha a hiba megoldódik, akkor nincs további teendő, de ha ismét visszatér, akkor mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a Corsair-rel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. dani9078
2011.10.03. 17:32
Én pont most vettem ilyet. Magyarországról mennyi a visszaküldés a gyártónak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DJJK
2011.10.03. 17:41
Nekem is ilyen van, két darab, nálam hibátlanok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Cukrosbacs...
2011.10.03. 18:20
ugyan ezt kellet volna tegye az Intel-is a hibás 320 SSD-bel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. _DiEGO_
2011.10.03. 19:15
Ez a rendje módja ...
Cukrosbacsi
Így igaz , ez lett volna a jogorvoslat rá...

kérdés : mennyi napba kerül bele a cserelebonyolítás ... ?

Magyarországról mennyi a visszaküldés a gyártónak?
A vásárló jóhiszeműen hibátlan terméket vásárol... ezt a gyártónak ilyenkor illene fizetni. Én úgy adnám fel, hogy a címzett fizeti a portót .
De egyszerűbb lenne ha ilyen esetekben a MO-i képviselethez beadni és a többit ők bonyolítsák le... Ne az ártatlan jóhiszemű vásárló .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szabtam
2011.10.03. 20:01
szép.

én a h50-nel jártam meg. olyan piszok módon intézték a garimat, hogy amíg élek, addig minden alkalmat meg fogok ragadni, hogy leírjam...

kb. 9 hónappal a vásárlás után, de össz. jó 200 üzemóra után el kezdett rettenetesen kerregni a vízpumpa. de hűtött. irány a kisker. nagyker visszadobta, hogy ez nem garanciális esemény.

természetesen visszarakni így 2 okból sem lehetett: zavart a hang, és nem akartam megvárni, amíg megáll a pumpa, és megfőzi a procim...

nagyon okos emberek erre jöttek azzal, hogy miért nem postáztam el a gyártónak, mert a corsair nagyon korrektül cseréli a cuccait.

én postázni? mo-i kiskergarival a zsebemben? talán a corsair válogassa meg, milyen nagykernek ad terméket...

részemről soha többet corsair
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mThom
2011.10.03. 21:54
ocsabi: ezen szakadok már vagy 10 perce
kvantum procihűtő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sniperjoce...
2011.10.03. 22:47
ocsabi szerinted hányan tudnak a macskáról és a hozzáfűződő elméletről? Szerintem nem sokan Ervin elmélete: ha egy dobozba berakunk egy macskát és egy rendkívül törékeny ampulla mérges gázt majd lezárjuk. Ezután a macska bármelyik pillanatban lehet élő is és halott is. Akit tudja annak 01E16 :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mThom
2011.10.03. 23:13
sniperjocek: szerintem sem sokan. Rakjuk egy dobozba őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tibl
2011.10.06. 05:28
Elég baly hogy hibásak. De kérdem én, hogy ki az az elmebeteg aki a gyári ventiével használja? Hangos mind egy turbina.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!