iPon Hírek

Corsair Lapdog – Ha a kanapén ülve játszanánk

Dátum | 2016. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Corsair Lapdog névre keresztelt kiegészítőjének megjelenése már igazán időszerű volt, hiszen a termékkel már a tavalyi Computexen is találkozhattunk, ahol a „Best of Show” díjat is odaítélték neki. Most végre elrajtolt a különleges kiegészítő, ami tulajdonképpen nem más, mint egy ötletes ház, alján levehető memóriahabos párnázással, tetején pedig billentyűzetet fogadó bővítőhellyel, illetve nagyméretű egérpaddal.
Az ötletes termék segítségével kényelmesebbé tehető a játék, ha a kanapén ülve játszanánk. A Lapdog segít a perifériák rögzítésében, így egyetlen nagy kiegészítőt kell csak fogni. Billentyűzetek terén a Corsair K70-es vagy K65-ös mechanikus egységei jöhetnek szóba, ezek kényelmesen becsúsztathatóak az alumíniumborítással ellátott házba, ami stabilan tartja a klaviatúrát. Mellé egy tetszőleges egér is választható, amit egy 280 x 280 milliméteres beépített egérpadon lehet tologatni. Az egér és a billentyűzet kábele a Lapdog saját USB csatlakozóihoz kapcsolódik, a kábelek pedig esztétikusan elvezethetőek, hála a fedlap alatti kábelcsatornának, azaz játék közben nem okoznak galibát.
A két elrejtett USB 3.0-s port mellett két külső USB 3.0-s port is rendelkezésre áll, amelyek gyorstöltésre is képesek. A 4 portos USB 3.0-s hubbal ellátott újdonság emiatt külső áramforrást is igényel, így mellékelnek hozzá egy 12 voltos tápegységet is. Az adott konfigurációhoz 5 méteres USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik a Lapdog.
A Corsair újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 129,99 dollár. A termék 2 év jótállással kerül az üzletek polcaira. (A Razer Turret egyébként ugyanerre a problémára nyújt megoldást, csak egy olyan vezeték nélküli billentyűzettel, amin egérpad is van.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2016.05.31. 13:06
Csálé ferde egy termék, mert a használati közepe ---, tehát az F-G-H-J közepe, azaz nagyjából az F5 bal éle, --- a termék bal negyedelőjétől is kissé balra esik.

Asztalon ez annyit jelent, hogy a felhasználótól jobbra esik a kurzor block, a numerikus block majd az egér.

Ezen termék esetén viszont azt jelenti, hogy jobbra lebillen az egész a térdünkről, ... vagy pedig csálén balra tartva a két kezünket kell szövegeket beírni.

Vegyesen használva rendes asztali termékkel, ez félregépelésekhez vezet, mert az ember keze számára nagyon fontos a viszonyítási alap, hogy miképp és merrefelé tartja az ember a kezét, következésképpen e csálé terméket használva jelentős lesz a félregépelés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rottenbull prohl...
2016.05.31. 13:28
Ez mennyire befolyasolja a WASD- shift-ctrl-space combo hasznalatat jatekok alatt ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cworm
2016.05.31. 14:44
A Couchmaster cuccai jobbnak tűnnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!