iPon Hírek

Corsair Obsidian 800D: új ház érkezik

Dátum | 2009. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Corsair legfrissebb számítógépházának bejelentését az idei, azaz a 2009-es Computexre időzítette. Az Obsidian Series 800D típusjelzéssel ellátott termék már januárban, a CeBit alkalmával is feltűnt, ám a végleges megjelenésre egészen idáig kellett várni. A gyártó a friss számítógépházat kifejezetten a minőségi megoldásokat kereső felhasználók számára ajánlja.


Az Obsidian Series 800D matt fekete festéssel rendelkezik kívül-belül, a ház előlapján pedig szálcsiszolt alumínium borítás figyelhető meg, amely professzionális kinézetet kölcsönöz a terméknek – állítja a gyártó. Az összesen öt darab 5,25 hüvelykes és hat darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyel ellátott házba ATX, Extended ATX vagy Micro ATX formátumú alaplapok helyezhetőek el. A hasznos technológiákat felvonultató újdonságban négy darab hot-swap SATA bővítőhely található, amely lehetővé teszi a merevlemez cseréjét a gép bekapcsolt állapotában is, amennyiben ezt az adott alaplap is támogatja.

Különálló hűtőzónák.
Nyitható alaplapi tálcarész a processzorhűtő könnyebb rögzítéséhez.
A zökkenőmentes processzorhűtő rögzítés érdekében az alaplapi tálcán található egy nyitható lap, így könnyebbé és egyúttal gyorsabbá is válik a rögzítés folyamata. A fejlett kábel elrendezési megoldásoknak köszönhetően a kábelrengeteg száműzhető a házból, helyette egy rendezett rendszer építésére nyílik lehetőség, amelyben akadálymentes a ház szellőzése. A technológiák sorából nem hiányoznak a csavarmentes rögzítést kínáló 5,25 hüvelykes bővítőhelyek sem, amelyek már szinte alapszolgáltatásnak minősülnek a számítógépházak piacán. A ház hátulján egyébként 7 darab bővítőkártya beszereléséhez van elegendő PCI slot.


Bővítőhelyek négy darab 3,5 hüvelykes hot-swap SATA meghajtó számára.
A felsőkategóriás, külön rekeszekre osztott ház hűtéséről egy 140 mm-es ventilátor gondoskodik, amely porszűrőt is tartalmaz, és amely a ház alján helyezkedik el. A SATA hot-swap bővítőhelyek környékén szintén találunk egy 140 mm-es ventilátort, ami a ház oldalán keresztül egyből kívülre fújja a merevlemezek által termelt meleg levegőt. A tápegység szintén egy külön zónában foglal helyet, ahol külön járat van kialakítva a levegő számára, így ez az egység sem juttat hőt a rendszer többi részébe. A ház hátulján egy 140 mm-es ventilátor foglal helyet, ez az egység távolítja el az alaplap közvetlen környezetéből a meleg levegőt, de összeseb további négy darab 120 mm-es ventilátor is elhelyezhető a rendszerben az előre kialakított felfogató helyeknek köszönhetően, így tökéletes hűtést biztosíthatunk a konfiguráció alkatrészeinek. A 120 mm-es ventilátorok nem képezik a csomag részét, azokat külön kell beszerezni.

Az előlapi panel.
A 609 x 609 x 229 mm-es méretekkel rendelkező ház előlapi paneljén 4 darab USB 2.0-s, egy darab FireWire és két darab uudió csatlakozó található. A termék a tervek szerint július elején kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára 299 dollár magasságában fog elhelyezkedni. Az újdonságra a gyártó két év garanciát vállal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Insignia
2009.06.02. 17:20
VISSZA A HIRHEZ

szolid elegancia + hot swap sata aranyos cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. StevyXIX
2009.06.02. 17:31
Pofás kis házikó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mitisir
2009.06.02. 18:12
Szép csak kár hogy ilyen drága
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. antalpeter
2009.06.02. 18:21
Nagyon szép, letisztult a formavilága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Boboboss
2009.06.03. 19:12
Jó kis ház. Nekem tetszik. Kár hogy még a Cosmos S-nél is drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Iceman
2009.06.04. 12:15
Azt hiszem megtaláltam a következő gépházamat. Nagyon bejövős a cucc!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.06.04. 13:06
Jah 299 dollár cirka 60k forint, jó ház de ennyit nem adnék érte, vagy akkor már a feljebb is említett CM cosmo ház inkább, ami mondjuk hangszigetelt meg ilyen apróságok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!