iPon Hírek

Corsair pendrive vízálló alumínium kapszulában

Dátum | 2009. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Corsair kínálatában egy új, meglehetősen extrém pendrive jelent meg, amely nem csak kinézetével, de tulajdonságaival is kiemelkedik a hétköznapi pendrive-ok világából. A Flash Survivor sorozatba tartozó termék nevéhez hűen egy igazi túlélő pendrive, amely 64 GB-os adattároló kapacitással áll a különlegességre vágyó felhasználók rendelkezésére.


A 64 GB-os Flash Survivor egység a jó öreg USB 2.0-s csatolófelület alkalmazásával kapcsolódik a rendszerhez. A termék egy igen robosztus házzal rendelkezik: maga a pendrive egy alumínium kapszulában foglal helyet és speciális tokkal is büszkélkedik (EPDM szigetelés és rezgéselnyelő bélés), így a pendrive az ütésekkel és a rázkódásokkal szemben tökéletes biztonságban van, sőt, 200 méteres mélységig még vízálló is. A különleges ház olyan minőségi alumíniumból készül, amelyet repülőgépek gyártásához is használnak. A CNC technológiával megmunkált ház komoly megjelenést kölcsönöz a terméknek, ugyanakkor megfelelő biztonságot is nyújt az adatainkat tároló egység számára. A tesztekben az alumínium kapszulát megégették, felforralták, átmentek rajta SUV-val, sőt, még a mikrohullámú sütőbe is betették, ám mindezeket a megpróbáltatásokat tökéletesen átvészelte a termék úgy, hogy a rajta tárolt adatok sértetlenek maradtak - állítja a gyártó.


Az extrém körülmények között is helytálló újdonság mellé a gyártó ad egy USB 2.0-s hosszabbító kábelt is. A Flash Survivor sorozatban helyet foglaló 64 GB-os pendrive-ra 10 év garancia jár, a termék ára pedig 130 euró magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. vna
2009.10.16. 11:35
VISSZA A HIRHEZ

Hát a 64GB újdonság, de a Flash Survivor széria már 2,5 éve létezik:
http://www.corsair.com/news/press_release.aspx?id=145279

A kínzásokat FlashVoyagerGT-vel is elvégezték több újságnál is (bár mikróra nem emlékszem), persze az azért élte túl az SUV-t, mert lapos. Kár, hogy már csak néha-néha tűnnek fel a GT-k, még mindig az egyik leggyorsabb az OCZ Rally2 mögött. 3,5 éve van egy 4GB-os és kiválóan működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. otiq
2009.10.16. 14:45
Én idén vettem Corsair 16GB-os Flash Voyager és nagyon megbántam. A design az oké, de nem igaz hogy milyen lassú. Valahol azt olvastam , hogy a régebbi 4 és 8GB-osak sokkal jobbak , mert ezeket az újakat költségmegtakarítás okán gyengébb chippekkel szerelték fel. Namost ha ez a survivor is ilyet kapott akkor gratula a Corsairnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.10.16. 20:27
Alu a mikróba? Egészséges az neki, mármint a mikrónak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.10.17. 15:25
szépen szikrázhatott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!