iPon Hírek

Creative fejhallgatók aktív zajszűrővel

Dátum | 2012. 02. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Creative két új fejhallgatót mutatott be, amelyek mindketten aktív zajszűrőt használnak annak érdekében, hogy a környezeti zajokat minél hatékonyabban kiszűrhessék, így viselőjüknek a lehető legjobb akusztikai élményben legyen része zenehallgatás, filmnézést vagy játék közben.

Bemutatkozik a Creative HN-900-as modell

Az első újdonság a fentebb említett aktív zajszűrőnek köszönhetően a környezeti zajt akár 85%-kal is képes csökkenteni, így nyugodtan koncentrálhatunk a zenére, filmre vagy játékra – attól függően, hogy éppen melyikkel szeretnénk kikapcsolódni. Maga a fejhallgató 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszórókat alkalmaz, amelyek a 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le. A hangszórók 290 ohmos impedanciával érkeznek, érzékenységük pedig 100 dB/mW, természetesen 1 kHz-en.


A HN-900-as szett -18 dB-es aktív zajszűrést kínál, azaz a környezet beszivárgó hangjainak akár 85%-át is képes hatékonyan kiszűrni. A fejhallgató egy vezetékre szerelt mikrofonnal is rendelkezik, amely a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományban működik. A mikrofon impedanciája 2,2 kohmnál kisebb, érzékenysége pedig 1 kHz-en -38 dBV/Pa. A fejhallgatóhoz 1,5 méter hosszú kábel jár, amely leválasztható, és amely tartalmazza az előbb említett mikrofont is. A szett egyetlen AAA típusú alkáli elemmel akár 40 órán át is képes üzemelni. A fejhallgató súlya nem több 168 grammnál.

Érkezik a Creative Aurvana X-Fi 2 is

A második újdonság már egy mikrofon nélküli fejhallgató, amely hatékonyabb aktív zajszűrést és az X-Fi audió technológiáknak köszönhetően néhány érdekes szolgáltatást is kínál. Az újdonság képes akár a környezeti zaj 90%-át is kiszűrni, emellett feljavítja a különböző audió fájlok hangminőségét és még virtuális térhangzást is kínál.

Az X-Fi Crystalizer technológia segítségével a különböző audió fájlok minősége javítható: a technológia intelligensen és hatékonyan megpróbálja helyreállítani azokat az adott audió anyagban lévő magas és mély hangokat, amelyek a veszteséges tömörítési eljárás alkalmával – például MP3 tömörítésnél – sérültek, illetve eltűntek. A fejhallgató a Creative X-Fi CMSS-3D technológia segítségével a sztereó hangzás helyét lenyűgöző virtuális térhangzás veheti át, ami újfajta élményt ad a felhasználóknak.


Az aktív zajszűrő technológiát, az X-Fi Crystalizer-t és az X-Fi CMSS-3D-t igény szerint ki-, illetve bekapcsolhatjuk, de ezzel együtt a fejhallgató kezelőszerveivel a hangerőt is könnyedén szabályozhatjuk. Akár az előbb említett összes rendelkezésre álló technológiát is használhatjuk egyidejűleg, de a fejhallgató passzív módban történő alkalmazására is van mód. A szett az összes fentebb említett technológia alkalmazása mellett akár kilenc órán át is képes üzemelni két darab AAA típusú alkáli elemről.

A fejhallgató egyébként 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszórókkal érkezik, amelyek a 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le. Az aktív zajszűrés mértéke ennél a terméknél 20 dB. Az Aurvana X-Fi 2 oxigén-mentes réz kábelekkel érkezik, amelyek aranyozott csatlakozókkal rendelkeznek. Az újdonsághoz egy 1,5 méter hosszú hagyományos és egy ugyancsak 1,5 méter hosszú bővítőkábel jár – utóbbi iPhone kompatibilis.

A két új fejhallgató közül a mikrofonos példány, azaz a Creative HN-900 99,99 dollárba kerül, míg a Creative Aurvana X-Fi 2-ért 199,99 dollárt kell letenni az asztalra.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. djalienecs...
2012.02.07. 10:47
Kár, hogy vezeték nélküli verziók nem jöttek ki! Mondjuk amúgy sem lehet találni az egész piacon, aránylag minőségi, dizájnos, megfizethető árú vezeték nélküli füleseket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bodomehesz...
2012.02.07. 10:55
Nem semmi az ára, kíváncsi lennék a hangzására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2012.02.07. 11:10
Pár hónapja itt teszteltek aktív zajszűrős fejhallgatókat, az eredmény emlékeim szerint nem volt túl fényes: gyenge mélyek, suhogó hangok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2012.02.07. 12:32
laikus vélemény:
A vezeték nélküli technológiák nagyban rontják a hangminőséget, leginkább azért, mert amíg a vezetékes verziónál a médialejátszó vagy az arra kötött erősítő erősíti fel a jelet, addig a wireless megoldásoknál a fejhallgatónak kell, amely méretéből adódóan nem tud egy rendes erősítőt is eltárolni magában, főleg hogy még az energiaellátást is meg kell oldani, vezetékesnél a kábelből jön az áram meg az erős jel, itt meg csak egy gyenge jel jön.

Vagy valami ilyesmi van a dolgok hátterében, nem értek hozzá nagyon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ballus
2012.02.07. 12:55
nem értem minek a zajszűrő, szvsz tönkrevágja a hangot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!