iPon Hírek

Creative Sound Blaster Recon3D: THX TruStudio Pro helyett SBX Pro Studio-val

Dátum | 2013. 06. 11.
Szerző | gabi123
Csoport | MULTIMÉDIA

Az első szériás Sound Blaster Recon3D sorozat tagjai THX logóval és THX TruStudio Pro szoftverrel voltak szállítva, de ezt a Creative ismeretlen okokból a saját SBX Pro Studio alkalmazására cserélte a friss Sound Baster Z termékcsaládnál. A "post-processing" (utó-feldolgozó) rétegek, mint például a Crystalizer, a Pro Surround, a Pro Bass, a Smart Volume és a Dialog Plus szintén névcserét szenvedtek el, SBX ProStudio előtagot kapva. A gyártó állítólag felülvizsgálta a Sound Blaster Recon3D belépőszintű hangkártyáit, ezután döntött amellett, hogy SBX Pro Studio-ra cseréli a THX TruStudio Pro-t, és az új termék Sound Blaster Recon3D r2 néven kerül a forgalomba. Más tekintetben egyéb iránt a hangkártya nem változik, hardvert érintő módosításról sincs szó.

A Creative Sound Core3D natív-PCIe lapkáján alapuló és a Cirrus Logic által gyártott DAC-kal felszerelt Sound Blaster Recon3D r2 5.1 csatornás kimenetet kínál 24 bites felbontással (analóg és optikai felületek), 96 KHz-es mintavételezéssel, 102 dBA SNR-rel és dedikált 600 Ohm-os fejhallgató erősítővel. Az EAX 5.0 Advanced HD, OpenAL hardveres gyorsítású audio API-k is támogatottak a Windows 8 mellett. A kártya megfelel az Intel Azalia előírásoknak, így nem Windows operációs rendszeres környezetben is használható, igaz, "generic HD audio" eszközként. A legfrissebb meghajtó-frissítés egyébként az eredeti Sound Blaster Recon3D-n nem változtatja meg a THX TruStudio Pro-t a szolgáltatáslistában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Gerrrrry
2013.06.11. 15:40
asrock alaplapom van, pár hónapja ingyenes (butított) thx studio (vagy valami ilyesmi) programot lehetett letölteni a honlapról. Mostanra már eltűnt a link...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2013.06.11. 17:10
Én úgy tudom, hogy a thx a lucasfilm szabadalma, most, hogy megvette az egészet a disney nem tudom mi van a jogokkal, de feltételezem, hogy fizetni kell érte, gondolom eddig is kellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2
2013.06.12. 16:02
nekem is asrock-om van, de a thx hulladéka nem ér semmit. Sőt rosszabb lesz mint alapból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2013.06.13. 21:03
A THX 2001 óta független cég. Valószínűleg nem éri meg hogy THX minősítést kérjen a Creative.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!