iPon Hírek

Creative Zii Egg: az iPod Touch ellenfele?

Dátum | 2009. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Creative mérnökei és velük együtt maga a vállalat egy meglehetősen érdekes célt tűztek ki maguk elé: a cég az Apple rendkívül sikeres mobil multimédia lejátszójának, az iPod Touch-nak kíván konkurenciát teremteni. A gyártó Creative Zii Egg néven dobja majd piacra az iPod Touch-hoz hasonló mérettel és felépítéssel rendelkező kis eszközt, amely 3,5 hüvelykes képátlójú, 320 x 480 pixeles natív felbontás mellett üzemelő többérintéses technológiával felvértezett érintőkijelzővel rendelkezik. A készülékben gyorsulásmérő, környezeti fény-érzékelő, valamint maximum 32 GB-nyi belső memória is jelen van. A Zii Egg 1200 mAh-ás akkumulátort tartalmaz; 115 x 62 x 12 mm-es méretekkel és 108 grammos súllyal büszkélkedik.

Zii Egg fejlesztői csomag.
A tetszetős szerkezet specifikációi között megtaláljuk az Android operációs rendszer támogatását, sőt, a kis készülék akár 32 GB-os SDHC memóriakártyák kezelésére is képes. A Zii Egg rendelkezik GPS vevőve, beépített WiFi és Bluetooth 2.1-es adapterrel, de a különleges tulajdonságok közé tartozik az is, hogy képes 1080P videók lejátszására, és még a Flash Lite szoftvert is támogatja. A készüléken kettő darab beépített kamera is helyet foglal, az egyik egy HD videó kamera, amely a Zii Egg hátulján található, míg a másik egy VGA kamera, ami a video chat alkalmazások használatát teszi lehetővé. A termék összességében nagyon erős riválisnak tűnik az iPod Touch ellenében, de hogy mire lesz képes a piacon, az a jövőben kiderül.

A Zii Egg-ből egyelőre csak fejlesztői csomagokat értékesít a gyártó, ezek 399 dollárba kerülnek és a Plaszma development kit nevet viselik. A vállalat reményei szerint a különböző fejlesztők között nagy népszerűségre tehet majd szert a csomag, és így a készülék ütőképes szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal felvértezve tényleg méltó riválisa lehet az Apple iPod Touch-jának. A Creative tervei szerint végleges készülék sokkal kedvezőbb áron kerülhet majd forgalomba, mint a fejlesztőcsomag, ami rendkívül fontos szempont a piacon.

                                     


A Plaszma platform egyébként a Creative StemCell technológiájára épül, vagyis az egység ZMS_05-ös típusú processzorral van ellátva. Ez az egység HD videó lejátszására, valamint 2D-s és 3D-s grafikai gyorsításra is képes, sőt, a videó kimenetnek köszönhetően az 1080p-s videókat könnyedén ki tudja küldeni külső megjelenítőre is (HDMI-n). A Plaszma SDK tartalmaz egy Opera 9.7-es webböngészőt, az Adobe Flash Lite szoftverét, valamint egy többérintéses kezelőfelületet és OpenGL ES 3D támogatást is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. danikollar
2009.07.29. 19:23
VISSZA A HIRHEZ

Nem rossz, de akkor már egy telefont is integrálhattal volna bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gebana
2009.07.29. 19:50
hát ez rohadt jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MassKilla
2009.07.29. 19:52
nem érted?? nem iPhone, hanem iPod Touch ellenfél!!!

agyamputált!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hardzsi
2009.07.29. 20:17
Telefont is integrálhattak volna bele, és akkor már iPhone ellenfél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. npl
2009.07.29. 20:41
nekem van egy touchom és igen érdekesnek találom ezt a készüléket is
ami mindenféleképpen pozitívum, hogy van benne flash, valamint ez az 1080p-s dolog is igen jó, tekintve, hogy egy ilyen film közel 30 giga, így egy kis zene mellé max 1 ilyen fér el rajta. de nyilván nem erre találták ki, de ezt is tudja.
hdmi jó fícsör, touch-hoz is van dokkoló amivel ki lehet tolni a tartalmakat tv-re, bár eddig csak svideoval találkoztam
viszont, ha drágább lesz, mint a 32gigás táccs, akkor szerintem semmi esélye, mivel már fejlesztik a flasht az apple készülékekre is, így viszont nem hiszem, hogy nagyon bekavarna a "touch piacának"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pumpa007
2009.07.29. 20:44
npl:
Gondolom kezeli az avi-t és az mkv-t is. Akkor már mindjárt nem 30 giga egy film.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. npl
2009.07.29. 20:44
oké, kifelejtettem az előnyök közül, hogy bővíthető - ez viszont szerintem nem annyira hasznos, én nem is hiányolom a touchból.
a navigációt viszont igen

pumpa: ha már tömörítjük, akkor ne legyen már nagy szám, hogy 1080p
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. byzzah
2009.07.29. 21:06
hol lehet ilyent venni?!?!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. danikollar
2009.07.29. 21:17
npl, te el vagy tájolva! Nem azt írja, hogy Blu-rayt lejátszik, mert az a 25-50 giga, hanem azt, hogy 1080p-t, ami lehet wmv vagy mov vagy mkv........ és még sok más. Én az xbox360-ra mkv-ból szoktam pl. wmv-be (5.1-be) kódolni a hd-kat és úgy nézem, és nem rosszabb mint az mkv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bxkleg
2009.07.29. 21:26
Az Apple-féle Ipod Iphone Itouch stb vackok nem azért sikeresek mert jók, hanem azért mert egyszerűen divatosak, menő egy ilyen cuccal villantani, a mai világban ez számít, lehet ez a masina jobb, szebb, gyorsabb , könnyebben és jobban használható,tudhat többet,árban az Apple alá mehetnek stb stb akkor is alulmaradhat egy divattermékkel szemben sajnos. Ez van.
Egyébként ez jónak tűnik ha fejlesztői csomag csak 400 dolcsi akkor bolti ára valszeg jóval ez alatt lesz, persze ez még simán jelenthet bőven 100-150ezres árat itthon,vagy talán még többet... már ha egyáltalán lehet majd kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. twollah
2009.07.30. 04:43
Ahogy mondod.
Az Apple a sznoboknak, divat majmoloknak gyart cuccokat lassan bo egy evtizede.
Kezdte ugye az iMac szeriaval.
Anno mindenkinek leesett tole az alla, hogy nem a megszokott csontfeher teglatest es a hozza tartozo ugyan olyan feher monitort kell bamulnia.
Azota az Apple racuppant az iWhatever stilusra es ontja magabol a porcelan feher szinu okat.
Ha az Apple a t porcelan feherre festene es iShit-nek nevezve arulna akkor a sznobok azt is vennek, vinnek, mint a cukrot, mert az Apple csinalta es jol nez ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. boutiquemi...
2009.07.30. 17:58
Én csak azt nem értem ha csak a divat miatt tetszik mindenkinek a szifon meg a taccs, akkor a borításukon kívül miért próbálja minden más gyártó lekoppintani a tudását is?
Ebben benne van a véleményem is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!