iPon Hírek

Crysis 3: itt a hosszabb előzetes

Dátum | 2012. 04. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Crysis 3 DirectX 11-es szintű grafikával fog menni PS3-on és Xbox 360-on a Crytek szerint. A PC verzió, amely jövő tavasszal fog megjelenni már a Crysis 2 DirectX 11 Ultra Upgrade-re épül, de a Crytek programozói igyekeznek ennek a kódnak legalább egy részét futtatni a konzolos verziókon is.

Rasmus Højengaard a kreatív fejlesztők vezetője elmondta, hogy igyekszenek, amennyire ez emberileg lehetséges, hogy a DX11 variánst DX9-esre átültessék, úgy, hogy az közel olyan jól működjön az Xboxon is, mert nem akarják, hogy az élmény másmilyen legyen a különböző platformokon. Ez a feladat nehéz, de nem lehetetlen, még ha sok erőfeszítést is igényel. Højengaard szerint csapata fantasztikus eredményeket ért el a konzolokon, olyasmiket is megvalósítottak, amik elméletileg nem is működnének ezeken a platformokon. Egy példát is mondott erre: megvalósították a parallax occlusion mappinget, amely persze még nem biztos, hogy benne lesz a játékban, mindenesete nagyon büszke volt rá. Azt is elmondta, hogy azokat a DX11 elemeket, amelyek rontanák a teljesítményt nem fogják beletenni a konzolos verziókba.

A Crytek reméli, hogy a Crysis 3, amely kicsivel több, mint egy éve készül, valódi vizuális bemutatója lesz annak, hogy mit lehet megvalósítani PS3-on és Xbox 360-on manapság, a fenti konzolok életciklusának vége felé. "Mindig érdekes még tovább menni, amikor már azt hiszed, hogy nem mehetsz tovább" – mondta Højengaard. "Ez az, amit csinálunk."

"Nagyon hatékonyan tudunk dolgozni, mert van egy jól kitaposott technológiai út, amin végig tudunk menni, és nem kell új motort fejlesztenünk. Vannak embereink, akik valóban tudják, hogy mit akarnak kihozni a játékból, ami azt jelenti, hogy gyorsabban tudunk dolgozni, mint a Crysis 2 esetében, amelyhez új motort kellett készíteni, vagy a Crysis 1-nél, amely az első volt a sorozatban. Ha nulláról kell indulni, mindig minden tovább tart."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. Redtea
2012.04.24. 18:06
Kicsit olyan, crysis 2 dlc avagy crysis 2.5 szagú a dolog, tele van megválaszolatlan kérdéssel a sorozat, na de van még a srácoknak kb 1 évük hogy kihozzanak valami tutit ebből a játékból. Az első része tetszett nagyon, a 2.-at meg csak úgy végigjátszottam , nem hagyott maradandó nyomokat bennem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. once01
2012.04.24. 18:21
Szerintem is crysis 2 kiegészítőként néz ki a dolog. Igen az első rész viszi még a pálmát főként a története miatt. Kár,hogy a dzsungelháborúból a betonháborúba terelődött a játékmenet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. tibcso
2012.04.24. 18:24
Már a borítók is kész vannak,1-évvel a megjelenés elött?.. Nem szokványos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. meszes
2012.04.24. 18:32
Foscsi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. DogTheDog
2012.04.24. 18:35
Nem tunik rossznak,bar nekem az eddigiek bejottek,igy ez varhato volt

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Edemcrespo
2012.04.24. 20:07
jajjjjj de consoleport szagú ez is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. myckie2
2012.04.24. 20:13
Kétlem, hogy konzol port lesz ha a Cryengine sandboxával lehet egyszerre mind a 3 platformra fejleszteni. A játékról meg annyit, hogy minek 1 évvel a megjelenés előtt trailert kiadni? Azért storyra kíváncsi leszek... mindenki meghalt de mi Herok vagyunk és kinyírjuk az összes alient? Na mindegy információk hiányában inkább meg sem szólalok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. shaddam
2012.04.24. 20:17
Halo meets turok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. silentfrog
2012.04.24. 20:18
Ez ugyanazzal a motorral készül mint a második része? Nekem egyre kevésbe tetszik a grafikai megjelenités. Sötét és olyan semmilyen. Crytek-es srácok igy nem fogok uj vga-t venni! Az a játék is bele fog simulni a tucat játékok sorába grafikailag legalábbis biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. kullo1
2012.04.24. 20:22
Ne a grafikán lovagoljanak már a fejlesztők hanem a játékélményen ami a 2ben igen csak gyenge lett.Egyébként tényleg DLC szagú így első blikkre a cucc. Még a holdba van a játék azért már várják az előrendeléseket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. silentfrog kullo...
2012.04.24. 20:26
Én grafikát akarok látni! Lassan 4 éve semmi nincs amitől leesik az állam. Persze a történet is fontos, meg a játékélmény,de emlékszek amikor kijött az első része mindeni azt mondta a látványra ,hogy vááá.
A történet ,valoban olyan amilyen.A második része meg sem játékélményben,sem látványvilágban nem remekelt számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. MaximumGam...
2012.04.24. 20:48
silentfrog : Asszem te 4éve csukott szemmel gépezel
Gratulálok... kiugorhatsz az ablakon ha 4éve nem láttál grafikát...

Witcher 2 , Crysis 2 ,S.T.A.L.K.E.R. részek , Battlefield 3 , Alan Wake ,
The Elder Scrolls Skyrim , The Lord of the Rings War in the North
Crysis Warhead , Aliens vs Predator ,

Tényleg nem volt olyan játék mi ?
Ez baromi jó lesz , és ahogy lesz limitált előrendelés megrendelem...
összes része jó volt... és CryENGINE sose volt konzol port ... ne legyetek ostobák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Zack( ro)
2012.04.24. 20:50
Egyetertek silentfrog-gal. En sem lattam mar nagyon reg olyan grafikat, hogy tatva maradjon a szam.
Csak nem ment el Crytek-es sracoknak az eszuk, hogy csak ijat kapjuk. Latom boven van fegyver a jatekban. Mar kezdtem azt hinni, hogy egy szal ijal kel megcsinaljuk a jatekot.
A grafika meg hat olyan ismet silentfrog-tol idezek "semmilyen".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. extrawelt
2012.04.24. 21:00
Húha. Ez tényleg Crysis 2.5
Mi lesz ebben az újdonság? Egy íj és 1-2 új fegyver?
Lehet akármilyen beszarás grafikája és cryengine 3.0 stb.
Ennél sokkal több kell!! Új alapok,képi világ,story,fegyverek,ellenségek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. silentfrog Maxim...
2012.04.24. 21:05
Pls a Far cry után nézd meg a Crysis első részét. kb 3 év volt közöttük. Most eltelt 5,igen 5 év. ott volt igazán nagy különbség a látványba. A Crysis 2 nem volt konzolport? Akkor mi volt? Valszeg nem egy játékra gondolunk!
Az,hogy te ennyiből,ami valjuk be ló.@sz,előrendelesz egy játékot,azt meg a saját egyedi döntésed. Miből szűrted le azt,hogy jó lesz?

Egyébként ha az első részét most adnák ki más néven akkor sem mondanám rá,hogy ronda játék. 2007 ben amikor kijött akkor egy öt éves játék hogy nézett ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. weri
2012.04.24. 21:19
Nem tudom hogy vagytok vele, de én látom a Crysis 2 történetét csak meg kell érteni. Szerintem jobban néz ki a 2. rész az elsőnél nem beszélve arról hogy nagyon sok memlake-et kijavítottak (stabilabban működik az engine).
Új grafika? Már szinte nincs olyan hogyú j mert kb egy köpés vállasztja el a mostani játékokat a valóságos kinézettől. A Battlefield 3 pl. új generációs enginnel működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. silentfrog weri
2012.04.24. 21:25
Ebből a pár sötét összevágott képből leszűrted,hogy jobban néz ki? Annyi különbséget látok mint a Fallout 3 és a Fallout 3 New Vegas között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. miszterhen...
2012.04.24. 21:31
Az ilyen-olyan edisönre már mehet a preorder. Azért most már kicsit kilóg a lóláb. Az EA lett az egyik legpénzéhesebb kiadó. Már rég nem arról szól ez az egész, hogy valami jót kapjunk mi játékosok. Jön a menetrendszeri franchise kalap és tessék zsebbe nyúlni kéremszépen. Az NFS volt a kezdet évente meg kellett jelennie minimum egy résznek ha nem kettőnek. Lassan minden EA játéknak ez a sorsa. Mindegy, hogy jó vagy nem az sem számít, hogy nincs semmi jó ötlet egyszerűen nem lehet abbahagyni, amíg egy rohadt fillér profitot is termel. DLC meg collector meg black box meg hunter... Szerintetek nem undorító, hogy valaki csinál egy jó játékot, szem előtt tartva a szórakoztatást meg a játékost és akkor jön az EA és elkezdi kurvává átnevelni? Mert csak a profit számít fiuk a többi nem érdekes gondolja ő. A valve miért nem ad ki évente egy Half life részt? Pedig de jó lenne megvenni a Half life 14-et collector premium edisönben + két exclusive DLC-vel. A EA a játékipar egyik stricije és sajnos a CRYTEK is a kurvája lett Remélem rábaszik még erre az EA... Ezekért a játékokért akkor fogok pénzt adni, ha majd a tesco polc alsó sorában akciós cimkékkel tarkított bobozba kerülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. miszterhen...
2012.04.24. 21:34
Remélem a minecraftot is sikerül megvennie mert akkor abból is lehet Super edisönt meg dlc-t csinálni. Nekik menni fog az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. jozsefm silen...
2012.04.24. 22:23
Oda se neki, majd számításilag kihegyezik, meglesz a bevétel is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Norbert09
2012.04.25. 00:23
Ez vicces... sz első rész és a második között ugye 3 éve telik el, a szörnyek "kékből" "pirosba" váltanak át, igen ám, de itt ahogy néztem sokkal több év lesz a 2. és a . rész között akkor a szörnyek nem is fejlődtek semmit?
Bíztam ebben a részben, hogy hátha... talán észbekapnak, de nem, sokan mondják a Crysisnak nincs története, szerintem volt neki, igaz nem valami nagy "szám", de ha már elkezdték illene befejezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Heroes27
2012.04.25. 00:25
miszterhenci +1, de nem örömmel adom sajnos. Az igazság az, hogy ebbe az irányba ment el a szórakoztatóipar. Ezzel nem lehet mit tenni. Gusztustalannak magyon gusztustalan, kapitalista módszer, mert a cégek így fejik meg a jónépet, akik meg röhögve fizetnek és még büszke is magára. Pont egy példa, ügye a Mass effect 3.ban volt ez a kis ferdülés, hogy a dlc simán benne volt a játékban, csak hát kell a mellékes érted.
Az a baj, ameddig kell a népnek a dlc eidön, és van rá igény, addig meg is kapják azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Emberfej
2012.04.25. 01:12
miszterhenci
Nem sűrűn fogod olcsón látni ezeket a játékokat(EA) mert vagy nem igazán megy 4ezer huf alá az áruk vagy direkt beszüntetik a forgalmazást hogy az újabb játékot vegye a jónép. Battlefieldot(bc2 meg stb) is rendesen hazavágja EA, konzol szervereket csak úgy bezárja, pc-sek meg fizessenek évente 100ezret egy 12fős szerverért üzletpolitikát folytatnak.

Crysis nagyon jó volt, második rész már kevésbé de még mindig a jó kategóriába esett, ez a harmadik rész szépnek szép de félek hogy ebben ki is merül az egész. Crysis2-ben azt nemértettem hogy amikor ment a béta simán futott a gépemen, de amikor megvettem eredetiben folyton szaggatott, pár helyen kifagyott, meg egyéb bugok jelentkeztek, és még eladni sem tudom mert originen be kellett regisztrálni hogy elinduljon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg
2012.04.25. 09:22
Szerintem ültessék át PSP-re és Wii-re is, de aztán nehogy más legyen a játékélmény mint a többi platformon! Tessék szépen egyformára butítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. miszterhen...
2012.04.25. 13:54
Emberfej
A Crysis maximum edisönt sikerült megvennem a Media Markt-ben 2000-ért. Nyilván nem direkt árulták ennyiért. Amúgy igazad lehet, mert a második rész még mindig 5000. Annyira meg nem jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Emberfej
2012.04.25. 14:42
Én meg Dead Spacet vettem megjelenés hetében a tescoban kemény 780ft-ért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pils00 miszt...
2012.04.25. 15:27
A Crysis 2 itt az iponon 2671Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2012.04.25. 16:53
miszterhenci
teszkóba Crysis maximum edition 990ft-ért. Nyertem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gab78
2012.04.25. 17:07
A Crsis 2-nek is látványos volt a bemutatója, meg a videók, de a játék... na ez kb dettó... látvány, 0 játékélménnyel, 0 stílussal... az a Warhead után elveszett. Azt meg tudták csinálni, pörgött, dinamikus volt, igaz lineáris, de jó volt, na ebből semmit sem sikerült átmenteni a folytatásba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. miszterhen...
2012.04.26. 20:53
Bakker azt hittem 2000-ért jó vétel. Mirrors edge steamen 600 huf. Ennél olcsóbb játékot még nem vettem. Bár a teljes gta széria 2700-ért sem volt rossz szerintem.

A crysis 3-ról meg annyit hogy szerintem még fingjuk sincs hogy mivel töltsék ki azt a 8-10 órás játékidőt de már árulják. Igy kell ezt csinálni. Sok jóra nem számítok de majd meglátjuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!