iPon Hírek

Crytek kontra német törvénykezés

Dátum | 2009. 08. 06.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Cevat Yerli a Crytek feje felemelte hangját a Német Parlament azon törvénytervezete ellen, amelyben be kívánják tiltani az erőszakos játékok forgalmazását. "Az akciójátékok betiltása Németországban nagyon aggaszt minket, mert ez gyakorlatilag a német művészeknek is megtiltja, hogy megalkossák őket."

"Ha a német kreatív közösség nem tud effektíven rész venni a világ egyik legjelentősebb kulturális médiumán a jövőben, az arra kényszerít minket, hogy más országokba települjünk."


Még júniusban adtunk hírt arról, hogy egy kormánypárti miniszterekből álló csoport bejelentette az erőszakos játékok ("killerspiele") betiltásával kapcsolatos terveit. Yerli szerint nagyon komoly következményei lehetnek, ha ez a törvény tovább jut. "Ez a politikai állásfoglalás megfosztja a német tehetségeket a világ játékiparában elfoglalt helyüktől, és ugyancsak megfosztja a német fogyasztókat egy olyan szórakozási formától, amely jó és biztonságos időtöltésnek minősül a világ többi részén."

A "killerspiele" ellen szóló petíciót több mint 65.000 német állampolgár írta már alá. Így mivel 50.000 aláírás felett a parlamentnek kötelessége felülvizsgálni a problémát, még minden bizonnyal hallunk az ügyről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. homeware
2009.08.06. 15:31
VISSZA A HIRHEZ

Ez van amikor hozzá nem értő idióták elkezdenek hülyeségeket állítani olyasmikről amire semmilyen belátásuk nincs, a politikusok pedig bólogatnak rá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Lobelflesh
2009.08.06. 15:45
Mondjuk az ilyen beteg kibelezős máját megetetni az emberrel játékot be kellene tiltani,de a többivel nincs gondom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Bari14
2009.08.06. 16:16
Ez az egész a beszívott iskolásokat írtó tinik miatt van... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nostrum
2009.08.06. 16:24
Úristen, még mindíg vannak akik azt hiszik, hogy a játékok képesek valakiből gyilkost csinálni, aki egyébként normális? Az emberek az idők kezdete óta halomra gyilkolják egymást, mindenféle okkal és ok nélkül, de most pont a játékok lettek a hibásak... biztos hasfelmetsző Jack is Crysis-t játszott... Miért nem lehet felfogni, hogy a gyikosok, bunkók, gyökerek, köcsögök, egyszerüen csak "születnek" és kész... az alapot még némileg formálják a szülők, az iskola, a barátok, és az élet, de ha valaki gyökérnek született, nem lesz belőle jobb ember, attól hogy nem játszhat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ricsike012
2009.08.06. 16:48
Szerencsére minket ez nem érint, és nem is fog érinteni, mert ahogy ez Magyarországra kerülne nem hogy 50.000 ember de még 20ezer is alig írná alá. Magáról a törvénytervezetről meg ne is beszéljünk, mert az hogy egy gyerekből azért válik bűnöző, mert a GTA 4ben azt látja hogy embereket ölnek, attól nem fog ő is embereket ölni, inkább játszik a GTA 4-el. Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen származású volt Hitler, mert inkább elképzelem azt, hogy egy német gyerek megöl valakit azért mert éppen olyan származású ami neki pont nem tetszik és ezzel Hitlert isteníti, minthogy elkezd játszani a GTA 4 el vagy bármilyen más játékkal amiben gyilkolni kell és őt akarja utánozni, mert az "tök buli". Olyan is létezik, hogy valaki megöli a családját, de az már megint más téma, mert az nem azért van mert valamelyik játékban ugyanezt teszik, hanem mert a gyerek függővé válik, és a szülei amikor felszólítják, hogy most éppen hagyja abba akkor a gyerek nem bírja, majd a végén már megunja és erre kell futamodnia. Azis lehet, hogy ezt akarják megelőzni a németek, de akkor nem játék téren kellene keresgélniük és méginkább nem kéne multi cégeket tönkretenniük ezeknek a pihent agyú német politikusoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dragonplat...
2009.08.06. 17:47
Crysis for ever.

Imádom ezt a játékot. Nagy kár lenne érte ha ez miatt esetleg nem tudnák folytatni vagy nem úgy sikerülne a játék.
A crysis nem is olyan véres mint mondjuk a GTAIV. Mert crysis ban a földön fekvő hullával már nem tudsz csinálni semmit. De gtaIV ben még ellőheted a hullát a másik szigetre is akár. A crysis nem a vérről szól.
Nedcoleman, Ricsike012 és nostrum szerintem tök igazatok van.
"Vagy az a legnagyobb gond, hogy nem húznak hasznot tisztelt Németország nagyfejei a játékealdásokból?!
Hát igen, iszonyat nagy pénz van benne Urak ..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hexisoft
2009.08.06. 17:56
Nedcoleman, abszolút egyetértek veled a szülőkről alkotott véleményedben. Nem a játékgyártó tehet róla ha a gyerek egy elmebeteg kocka lesz. A szülő a felelős amiért engedi órákhosszat jáccani vagy egyáltalán hagyja játszani ilyen típusú játékokkal. Nem véletlenül vannak kiszabva a játékokra különböző korhatárok. Kedves szülők, tanuljuk már meg nevelni a gyereket. Nem kell sokat tenni érte, csak néha-néha ránézni a kölökre hogy mit csinál a szobájában és nem éjjel-nappal a mexikói Esmeraplda Puniélá sorozatokat nézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. NTomi
2009.08.06. 18:40
Az emberek nem a játékok miatt fognak gyilkolni...nem értem kinek jutott ez az eszébe...az, hogy van a világon pár elmebeteg barom, aki játszott egy-egy erőszakos videójátékkal, sőt talán függő is volt, aztán megölt ennyi meg ennyi embert, az nem a játék hibája, hanem az ember beteg és a játék talán adhat motivációt, de erre ráfogni az egészet teljesen baromság, alaptalan.
Láttam minap egy videót, arról, hogy egy 7 éves kölyök a GTA 4-ben szerzett tapasztalataival hogyan köt el egy kocsit és vezet haza...mindezt egy rendőrségi autó kamerája rögzítette követés/üldözés közben. Elég vicces eset, azt jelzi, hogy hatással vannak ránk ezek a dolgok, de némileg aberráltnak kell lenni ahhoz, hogy ilyeneket tegyünk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Konkii
2009.08.06. 19:14
Aha, és 7 évesen hol tanult meg vezetni? Meg mit jelent az, hogy elköt egy kocsit? Kiráncigálta a célszemélyt a kocsiból (a maga 30 kilójával)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Ricsike012
2009.08.06. 19:40
Ma már nem egy nagy kunszt egy kocsit vezetni.

"Meg mit jelent az, hogy elköt egy kocsit?"
7 éves gyerek... Bekopog a kocsi ablakán akkor szerintem nincs az az ember aki egy kisfiúnak ne nyitna ajtót vagy ne húzná le az ablakot. Ha 7 évesen erre vetemedik gondolom fegyver nélkül már nem indul el ilyet csinálni (amit persze apuci szekrényéből lopott), szóval így már sima ügy, hogy a célszemély kiszálljon a kocsiból. Motor beindítása nem nehéz. 1-esbe váltani sem egy nagy kihívás. Akár apucitól is elleshette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Bari14
2009.08.07. 08:36
egyik 5 éves ismerősöm keményen GTA-zik meg BF2 multiban mindenkit lelő és tök normális....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.08.07. 10:22
Azért vigyázz vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ricsike012
2009.08.07. 17:19
Énmeg 14 éves vagyok és Crysisoztam, de teljesen rabul ejtett. Ki akarom próbálni a való életben is csak még nincs kedvem kivenni a gardróbból a nanoruhát. Egyébként már kipróbáltam nagyon ütős tud lenni egyetlen hátránya, hogy ha lakásba akarsz vele szórakozni vigyázz az erőmóddal mert ha túl nagyot ugrasz bevered a fejed. De akkoris a gyorsaság viszi a pálmát mert már az olimpiánál tartok, szóval nem vagyok messze a világhírűségtől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.08.07. 22:27
látszik, hogy még csak 14 vagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ricsike012
2009.08.10. 04:52
Hát gondolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!