iPon Hírek

Csak a nevében kicsi a ZTE Axon 7 mini

Dátum | 2016. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE tényleg minden földi jóval megfűszerezve mutatta be május végén az Axon 7 okostelefont, ami a csúcsmodellek között szállt ringbe. Most pedig ennek az okostelefonnak a kistestvére került elő az IFA ideje alatt. Lássuk, mi maradt meg a decens, felsőkategóriás megoldásból a kompaktabb méretű újdonság esetében.
Az Axon 7 5,5 colos panellel került bevetésre, a mini jelzővel illetett mobil pedig 5,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd, szóval a mini névre nem igazán szolgált rá. A készülék dizájnja teljes egészében maradt, már-már zavarba ejtően egyformák lettek a testvérek, és mivel az Axon 7 kifejezetten szépre sikeredett, az Axon 7 mininél sem lehet ok panaszra. Az okostelefon felbontása 1080p-sre csökkent, de valószínűleg így sem fogja szó érni a ház elejét, hibátlan képminőségre lehet számítani, amihez persze az AMOLED technológia is vastagon hozzájárul majd. Az eszköz előlapján található kamera 8 MPixeles fotók és Full HD videók megörökítésére alkalmas, autofókusz támogatásnak sincs híján az optikája pedig F/2.2-es rekesznyílással dolgozik. Ezzel szemben a főkamera már 16 megapixeles fényképek készítésére lesz képes, és F/1.9-es rekeszérték jellemzi, szóval jobban teljesít majd gyengébb fényviszonyok mellett, sötétben pedig az eltérő színhőmérsékletű LED-ekből álló segédfényre hagyatkozhat az Axon 7 mini.
Sajnos ez a készülék már távolról sem egy csúcsmodell, csak a Qualcomm Snapdragon 617 termékvonalat erősítő MSM8952 található benne. A szóban forgó központi chip négy-négy darab 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, valamint van itt még egy Adreno 405 grafikus feldolgozó egység is. A háttértár 32 GB-os kapacitással szolgál majd a jövendőbeli tulajdonosoknak, ami ha idővel szűkössé válna, bővíthető lesz microSD kártya segítségével. A rendszermemória 3 GB lett, ami a legtöbb felhasználó számára bőven elegendő lesz a mindennapos használat során. Az Axon 7 mini hatos kategóriába sorolható 4G LTE hálózati modemmel a fedélzetén kerül bevetésre, így akár 300 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képes lehet. Van ezen felül az okostelefon tarsolyában 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN, Wi-Fi Directtel és Miracasttal, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő, ami a BeiDou és a GLONASS műholdakat is képes segítségül hívni. Szerencsére a Dual-SIM támogatásról sem kell lemondani, de ahogy az manapság nagy divat, a második fiók egyben a memóriakártya helye is.
Akárcsak az Axon 7-nek, a mini variánsnak is az előlapjára kerültek a hangszórók, ami azt jelenti, hogy kiváló hangzásra lehet számítani, és egészen korrekt sztereó élményt nyújt majd az okostelefon; ráadásul támogatja a Dolby Atmost is, ami itt állítólag nemcsak szoftveres, hanem van az Axon 7 miniben egy dedikált chip is. A frissességben nincs hiba, az Android 6.0 rajzolódik majd ki az okostelefonon a használatba vételt követően. A MiFavor UI legfrissebb kiadás van itt jelen, ami bővelkedni fog az előre telepített programokban és egyéb hozzáadott tartalmakban. A 7,8 milliméter vastag mobil C-típusú USB csatlakozót vonultat fel. Az unibody kialakítású alumíniumötvözet házban egy 2705 mAh-s kapacitású akkumulátor lapul, ami átlagos üzemidőt produkálhat majd a kategóriájához mérten. A ZTE elmondása szerint egy feltöltéssel nagyjából 15 órányi beszélgetésre nyílik majd lehetősége a felhasználóknak. Van gyorstöltési lehetőség is, a Qualcomm Quick Charge 2.0-t támogatja a rendszer. A vásárlók szürke vagy arany kivitelben csaphatnak majd le a szerkezetre.
A ZTE Axon 7 mini sokkal szerényebb képességekkel bír, mint az Axon 7, és ez magyarázza azt, hogy ezért a modellért már csak 300 eurós összeget kell majd kifizetni. Európán belül Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Oroszországban fogja kezdeni a karrierjét a készülék, és valószínűleg Magyarországra is eljuthat majd – egyébként világszerte megvásárolható lesz. A forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. patrik2991
2016.09.05. 10:36
Lehet a névben a mini-t az akksira értették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!